Pareri Daiwa Emblem BR 25A

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
valibigfish
Puncte: 0

Pareri Daiwa Emblem BR 25A

Mesaj de valibigfish »

Salutare,
Rog deținătorii de Daiwa Emblem BR 25A să-și exprime părerea cu privire la aceste mulinete. Deși am căutat păreri ale unor persoane care le-au folosit, nu am reușit să găsesc decât prezentări sumare ale acestor mulinete.

P.S. Momentan dețin Shimano Big Baitrunner XT-A LC care mi se par grele. Din acest motiv intenționez să le înlocuiesc cu Daiwa Emblem BR 25A. Am încercat Daiwa Windcast BR 5500 LDA și Daiwa Windcast BR 4500 LDA, însă nu cred că sunt dispus să fac un downgrade (în opinia mea) atât de mare. Având în vedere faptul că sunt ”fan” mulinete cu baitrunner, la care nu sunt dispus să renunț, am considerat că mulinetele Daiwa Emblem BR 25A ar putea reprezenta o opțiune reală. Deși există varianta înlocuirii Shimano Big Baitrunner XT-A LC cu Shimano Medium Baitrunner XT-A LC sau varianta CI4, am înclindat către Daiwa Emblem BR 25A deoarece, față de Shimano Medium Baitrunner XT-A LC există o diferență considerabilă de greutate, iar în comparație cu varianta/variantele CI4 diferența de preț este destul de mare. Filtrul meu, în momentul în care m-am hotărât să înlocuiesc BBLC-urile a fost: buget - 750lei/buc, producător de încredere (recunosc, ușor tendențios), dimensiune tambur 5000-7000, baitrunner, greutate 500g-600g, tambur de rezervă - preferabil din aluminiu, recuperare >100cm/tură manivelă, frână față, nr. rulmenți >6. Renunțând la unele din "pretențiile" mele am ajuns la concluzia că Daiwa Emblem BR 25A s-ar apropia cel mai mult de ceea ce am căutat, însă nu prea am găsit opinii despre aceasta, motiv pentru care revin cu rugămintea adresată deținătorilor acestui model de mulinetă să mă ajute cu informații despre acesta.
"Vrei să cunoști lumea? Privește-o de aproape. Vrei să-ți placă? Privește-o de departe."

mircead
Veteran
Puncte: 0

Re: Pareri Daiwa Emblem BR 25A

Mesaj de mircead »

BR 25 este o mulineta mica, ce-i drept foarte bine echilibrata si de o calitate superioara lui Shimano 5500 XTD, insa nu te sfatuiesc sa o utilizezi la casting sau la plantat cu fire groase si la distante mari. Tamburul are cam acelasi diametru cu Shimano 5500 XTD insa este mai scurt cu 1 cm, amandoua au acelasi tip de tesitura la buza tamburului insa aici se opresc asemanarile ! Daiwa este mai inchegata, are rulmenti si pe partea dreapta a manivelei, frana pe fata este uniforma (vestita frana Daiwa) , baitrunnerul este la fel de precis. Una peste alta eu o folosesc la lansete de stalking si medium feedere, cei drept plantez la distante scurte cu ea dar pe tamburul de rezerva am fire impletite de la Fox. O mulineta pe care ti-o recomand, si care acum este la reduceri in UK este Daiwa Tournament QDA, este usoara, potrivita pentru long cast si daca ei varianta 5500 o poti folosi si la plantat, nu are insa baitrunner dedicat dar frana pe fata QDA este super, te obisnuiesti repede. Variante mai ieftine ar fi Emblem QDA (super mulineta la acesti bani) si Windcast QDA. Parerea mea personala si crede-ma ca am avut o gramada de Shimano este sa scapi de orice mulineta marca Shimano care nu este vechiul BBLC. Acum multi probabil ca imi vor sari in cap dar este parerea mea si pe zi ce trece mi se confirma faptul ca in gama medium si high Daiwa este cu mult deasupra lui Shimano. Cele bune !
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”