stasgutu scrie:si eu sint interesat de aceleasi variante. singura chestie la MTX e sa nu se faca moi in timp ca si MTX 14. sau poate si cealalta la fel, nu stiu, dar parerea celor care le folosesc e binevenita.
Nu este problema ca se inmoaie. Intra astfel pe gustul celor care considera ca sunt prea tari. Niciodata bune

. Daca le vindeau ei erau perfecte.
"Inmuiatul" este tot o facatorie cu substraturi comerciale, plecata de la cei cu astfel de interese.
Asa cum unii se falesc ca lansetele lor sunt facute in autoclava ( si marea majoritate a lansetelor din ziua de astazi sunt facute in autoclava), tot asa scot idei ca unele lansete se inmoaie. Dar care nu se inmoaie , dar cat este procentul asta de inmuiere ? 30-50% sau 3-5%
Cam care este lanseta aia care este mai moale decat un MTX14 cand ambele sunt noi , ca apoi dupa conditii similare de folosire, sa devina mai tare ? Valabil pentru oricare doua lansete din piata.
Mai sunt si cei care "observa" inmuierea lansetelor si afirma asta cu buna credinta.
Un prim exemplu este achizitionarea unei masini cu mai multi CP decat ce am avut pana acum. Ni se pare ca fuge de sub noi in primele zile de condus, ca apoi sa para ca ii scade puterea motorului. Mai ales daca din intamplare, ne mai suim si pe o alta masina si mai puternica. Oare scade puterea motorului ? Sau are dreptate cel care spune ca motorul "se inmoaie" !? Dar
cat, nu stie / spune nimeni !
La fel este si la lansete. Ba mai mult , aici intervine exercitiul fizic cu o lanseta mai puternica, cu repercursiuni serioase in simtirea puterii lansetei. ( exemple sunt multe pentru cei care se antreneaza cu anumite exercitii. Ex. greutati, ..., stiu se evapora din ele in timp.

)
Personal , dupa ce am pescuit un an cu Class-urile si am avut ocazia sa arunc cu un MTX14 , nu imi vene sa cred cu ce "flescaituri" am pescuit o viata. Parca nu era adevarat. Si ele erau aceleasi lansete "lipsite de placere in drill "

. Alta ....
Asa ca parerea ne poate fi usor inselata in privinta asta.
Mai sigur si mai corect ca parere , invit pe oricine doreste, sa vina cu o lanseta "inmuiata" si sa o compare practic ( orice test ) cu una noua. De la atarnat greutati de ele si pana la a arunca in conditii similare. Eu unul am facut testele astea, in conditii in care depindeam de orice metru ( concursuri ). Pana anul trecut eu, Florin si Catalin ( participam impreuna la concursuri ) foloseam trei generatii de lansete. Primele ca vechime sunt la Catalin ( prototipurile de MTX14, au 7 ani ) . Toate "sunt omorate". Cu toate astea nu am stat niciodata sa aleg din cele de rezerva pe cele noi ( si nici pe alea cu inel de 50

). Pai daca simteam diferente practice de aruncare , nu aveam de unde sa iau alte lansete ?
P.S. Cand am dat de Class a fost clara diferenta si acum le cam alegem . Mai exact, bine ca am eu 7 buc. ca rezerve de MTX14 nici nu mai scoatem .