Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Ce asteptari ai de la un bat ? De aruncat nu arunca singur nici el nici mulineta daca nu te implici si tu serios, daca te ajuta cu ceva eu am reusit cu un bat daiwa black widow 3.60m si 3lbs sa lansez 168m folosind un plumb inline flat pearl de 80g si fir de 0.22m (formax lumix) chestia asta se intampla acum 3-4 ani pe la primele editii de casting (organizate de clubul overten) mulineta era un hakuyo xa-8000, "performanta" am reusito dupa cel putin 2 ani de folosit intens betele alea, orice lanseta ai alege daca exersezi vei ajunge sa scoti untul din ele, nu te astepta ca odata ce pui mana pe un bat sa ajungi la nori din primul lanseu, rare si fericite sunt cqzurile in care poti spune ca ai gasit un bat sa ti se potriveasca ca turnat mai ales dupa ce ai folosit ceva timp cu totul alte bete mai ales daca au alta lungime alt tc si mai ales alta actiune pt ca risti sa ajungi in situatia mea, eu obisnuit cu black widow acum am velocity de 3.90m si 3.5lbs, batul stiu ca poate mult mai mult decat pot eu stiu ca este net superior fata de ce am avut si cu ce am fost obisnuit...pur si simplu simt ca batul poate mai mult decat pot eu sa scot din el si cu toate astea .........FlorynC. scrie:salut dar de daiwa black widow 3,90 3,5 lbs ce parere aveti ca as vrea sa schimb si eu betele sunt bune in aruncare lucreaza in drill sau sunt tari
http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -9750.html
Pescuitul cu momitoare e solicitant pentru bete, in masura in care, momitorul incarcat cu nada+greutatea monturii depasesc specificatiile date de producator! Si/sau daca, in momentul aruncarii, momitorul e plasat mai sus de al 2-lea inel. Chestii la fel de valabile si pentru montura cu plumb. Daca vrei sa arunci cu momitorul juma de kil de nada odata, in satul vecin, foloseste cu incredere lansete spod (cu TC mare, peste 4,5 lb) cu actiune rapida. Doar ca, dupa cateva ore de astfel de partida, zici ca te-a lovit trenul!PESCUITUL CU MOMITOARE ESTE FOARTE SOLICITANT PENTRU BETE!!!