Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Datorita formelor eliptice ale rotilor zimtate, e obligatoriu sa le bagi la loc in pozitia corecta ptr. ca altfel le strici. Pozitia corecta e marcata pe fiecare piesa cu un punct rosu, iar acestea trebuie sa fie fata in fata !pharaoh scrie:Pai de ce sa nu le desfaci? care-i treaba cu eos-ul?
.........
Nu cred ca poti sa bagi piesele la loc foarte usor daca nu sunt sincronizate. Daca sunt puse cu zona ovala cap la cap, nu incap in carcasa ! Fortate si nesincronizate pot intra dar la prima rotatie de manivela risti sa spargi dintii rotilor zimtate! Oricum, marcajele alea nu sunt facute degeaba ... sau ma rog, eu am o generatie mai veche de mulinete care sunt facute mai cu simt de raspundere fata de generatia noua (aici am oarece dubii legate de modul in care e strunjit tamburul, ptr. ca am vazut mulinete noi cu probleme la frana de lupta...parerea mea, la prima vedere fiind ca discurile de frana "agata" axul)pharaoh scrie:Eu am desfacut una si inca functioneaza. Nu-mi mai aduc aminte daca am vazut vreun semn rosu sau nu.