QD mai rapid ptr Shimano

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

viorel dulamita
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: QD mai rapid ptr Shimano

Mesaj de viorel dulamita »

...pai nu e simplu :wink: , cind vrei sa faci din kkt bici...si sa "pocneasca" :lol: :lol: :lol: ...

neverback

Mesaj de neverback »

ar merge si la bblc?

Alin Galbenu
Moderator

QD mai rapid ptr Shimano

Mesaj de Alin Galbenu »

Asta ar mai lipsi, bblc cu baitrunner si quick drag.
Oare cum astia de la shimano nu s-au gândit sa le scoată direct făcute gata.

Orice modificare la discurile din interiorul tamburului, afectează direct frâna mulinetei. Ceea ce face tipul din video scurtează considerabil cursa de frânare a fluturelui, dar nu spune nimic despre cum influenteaza asta frâna. Dispare frecarea fina intre discuri, adică frâna super fina caracteristica gamei ultegra.
Recomand sa Înlocuiți acele saibe din materialul textil, cu un material de plastic, si apoi testati frâna in sarcina si o sa vedeți despre ce vorbesc. Modificările se fac doar in interiorul fluturelui (a se vedea modificările făcute de Dan Mitranescu) si NU in tambur.

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Allen Besnovich scrie:Asta ar mai lipsi, bblc cu baitrunner si quick drag.
Oare cum astia de la shimano nu s-au gândit sa le scoată direct făcute gata.

Orice modificare la discurile din interiorul tamburului, afectează direct frâna mulinetei. Ceea ce face tipul din video scurtează considerabil cursa de frânare a fluturelui, dar nu spune nimic despre cum influenteaza asta frâna. Dispare frecarea fina intre discuri, adică frâna super fina caracteristica gamei ultegra.
Recomand sa Înlocuiți acele saibe din materialul textil, cu un material de plastic, si apoi testati frâna in sarcina si o sa vedeți despre ce vorbesc. Modificările se fac doar in interiorul fluturelui (a se vedea modificările făcute de Dan Mitranescu) si NU in tambur.
Allen,

Am modificat tamburii de mai bine de un an, le-am muncit ceva și pana acum nu sa întâmplat nimic, am înlocuit șaibele de textil cu unele din textolit, ma repet acum mai bine de un AN.
Recomand sa se schimbe șaibele de textil din interiorul tamburului, dacă schimbi șaiba din interiorul fluturelui nu faci mare brânza ( am testat ).
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Alexandru Mihai scrie:
Allen Besnovich scrie:
Allen,

Am modificat tamburii de mai bine de un an, le-am muncit ceva și pana acum nu sa întâmplat nimic, am înlocuit șaibele de textil cu unele din textolit, ma repet acum mai bine de un AN.
Recomand sa se schimbe șaibele de textil din interiorul tamburului, dacă schimbi șaiba din interiorul fluturelui nu faci mare brânza ( am testat ).
Ce grosime au saibele de textolit si cate ai pus(3?). :roll:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

gabi1 scrie:
Alexandru Mihai scrie:
Allen Besnovich scrie:
Allen,

Ce grosime au saibele de textolit si cate ai pus(3?). :roll:
Gabi,

Nu am măsurat șaibele, nu le-am făcut eu ci un strungar, dar a păstrat mărimea șaibelor de textil.
3 șaibe am schimbat.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Grosimea ma interesa, multumesc.
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

fiecare saiba sin pasla schimbata cu o alta din material mai dur-textolit sau carbon,etc..., schimba finetea, fluiditatea si cursa fluturelui-mecanica tamburului- chiar daca tu nu observi fizic mare lucru la simpla rasucire cu mana a tamburului. :wink:
cu un peste in sarcina ,unele modificari bruste ale cursei si respectiv ale fluiditatii, pot genera niste surprize care nu stiu cat de placute o sa iti para, mai ales atunci cand lupti cu un cteno :wink:
catch&release

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

,unele modificari bruste ale cursei si respectiv ale fluiditatii, pot genera niste surprize care nu stiu cat de placute o sa iti para, mai ales atunci cand lupti cu un cteno :wink:
Daca se micsoreaza cursa asta nu inseamna ca nu se poate lucra progresiv, zic si eu.

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Am facut modificarea cu saibe din textolid inca din luna martie. Merci Dan Mitranescu de sfaturi. :D
Si am scos din apa pesti mari (crapi, teni, somni).
Mulinetele nu au nici pe naiba.
Mai mult, am desfacut o mulineta complet, inclusiv tamburul....si nu a fost nevoie nici macar de gresare.

Asa ca o rugaminte: nu mai faceti presupuneri cu ce se poate intampla. Nu se intampla nimic.
C. S. PELICANUL

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”