Recomandare achizitionare combo crap incepator

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

dan84
Puncte: 0

Recomandare achizitionare combo crap incepator

Mesaj de dan84 »

Salutare !!!

Apelez la experienta voastra pentru a ma putea indruma spre achizitionarea unui kit de 3 lansete+mulinete.
Am tot citit pe forum tot felul de indicatii si pareri....dar fiecare dupa nevoile fiecaruia , eu nu m-am regasit in nicio situatie ...poate ceva asemanator insa nu in totalitate ceea ce m-a indemnat sa cer personal sfaturi.

Deci cum spune si titlul sunt incepator (detin "scule" de pescuit crap "made china" sau de pe la magazinu de pescuit din cartier ) , insa acum vreau sa le elim pe toate si sa imi cumpar un kit nou care sa imi poata aduce statisfactie .... situatia mea este urmatoarea :
1. Din cauza jobului imi permit cel mult 5-6 partide de pescuit pe an ....fiecare a cate 24-48h maxim
2. Bugetul pentru kit am decis sa fie in jur de 1000 ron , insa nu e batut in cuie ....adica daca gasesc ceva sa ma multumeasca la 700 nu zic nu , asta datorita timpului foarte putin petrecut pe balta.
3. As vrea sa imi cumpar ceva de calitate (aici nu ma gandesc la profesional sau alte genuri) doar sa pot scoate un crap usor si bine :)))) , si bine inteles sa fie durabile in timp.
4. Baltile unde o sa pescuiesc o sa fie in jurul Bucurestiului pe o raza de 200Km .

Am gasit ceva la Decathlon de la CAPERLAN in jur de 160/ combo
Pe forumuri se vorbeste foarte bine de Okuma insa nici Hakuyo nu este rau.

Astept cu nerabadare ofertele si propunerile dumneavoastra.

Cu respect ,
Dan

dancalinescu

Re: Recomandare achizitionare combo crap incepator

Mesaj de dancalinescu »

Salut Dan,
Si eu sunt incepator si am facut cam acelasi lucru ca si tine. Initial mi-am luat o lanseta de talie mica (2,7m) de circa 50 lei si o mulineta si ea ieftina si fara pretentii prea deosebite, ca sa vad daca ma prinde virusul cu pescuitul la crap. Ei bine, m-a prins.
Recent mi-am achizitionat urmatoarele :

2x lansete Hakuyo Advance 362 = 115 ron / bucata
2x mulinete Hakuyo YK5000 = 152 ron / bucata
Set 2 perechi picheti + swingeri (simplu cu posibilitate de atasare starlet) si avertizori Hakuyo (recomand acesti senzori pentru ca sunt accesibili la pret si foarte precisi la trasatura etc) = aproximativ 80-90 lei tot setul
Acestea le-am luat de la Marelepescar.ro
Fir fluoro carbon de 0,35mm pe care l-am pus pe ambele mulinete = luat de la un magazine random de prin Bucuresti (firul il iei dupa preferinte, eu am ales pe cel de 0,35 mm cu 14kg la specs)

Monturi 2 x plumb pierdut si 2x helicopter (6 lei / bucata) de la Dan Mitranescu (sunt extraordinare, le recomand).

Cu aceste scule am facut un salt urias fata de ce aveam inainte si s-au comportat impecabil weekendul trecut si consider ca pentru baltile noastre, cel putin cele de pe raza Bucurestiului, sunt mai mult decat suficiente. Am prins un crap de vreo 6 kg cu ele si s-au comportat impecabil la cat de bataios a fost baiatul. :D
PS: Sfatul meu e sa te limitezi la doar 2 bucati pana mai prinzi experienta cum sa gestionezi o situatie de muscatura multipla (iti musca pestele la mai mult de o lanseta la un moment dat). Eu unul asta intentionez sa fac mai ales ca am de lucru serios la partea cu lansatul in linie dreapta. Cu 2 o mai scoti la liman, cu 3 sau 4 lansete, tre sa fii boss sa nu ti le incaleci intre ele etc :D

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

Comboul de la decathlon de 160lei mi se pare foarte bun atata timp cat nu vizezi distante mai mari de 120m. Ai o lansenta foarte reusita cu un blanck super slim foarte usor si cam moale cei drept dar la banii astia nu are rival, mulineta este bunicica, are bait runner, tamburul este tip long cast de diametrul 60.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

Mai poti gasi si varianta de la lineaeffe un combo care se numeste carp beeter ...cred... Tot pe la suma de 150 lei dar eu personal recomand sa te feresti de el........am cumparat pt cineva 8 bucati pe vremea cand costa doar 80 lei comboul asta si sau rupt toate, ce e drept in decurs de 4 ani.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

dancalinescu scrie: Fir fluoro carbon de 0,35mm pe care l-am pus pe ambele mulinete = luat de la un magazine random de prin Bucuresti (firul il iei dupa preferinte, eu am ales pe cel de 0,35 mm cu 14kg la specs)
La restul echimapentului nu comentez, fiecare ia ce si cum considera...dar la fir..nu ai luat ce trebuie:)
Firul ala "fluoro carbon" numa' aia nu este si nici 0.35 n-are. Dupa cum intuiesc pescuiesti lansat asa ca iti recomand sa iei un fir de 0.25 sau 0.28 plus inaintas si vei vedea ca pescuitul e altfel. Ca marci, magazine la fel, dupa preferinte. Daca tot iti place la Mitranescu si ale lui Hakuyo da o fuga pana la el la magazin si te doteaza oamenii de acolo cu tot ce trebuie :)

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Exista kit-uri la un pret mic:

Kit crap Lineaeffe COMBO 03.S
http://www.totalfishing.ro/kit-crap-lin ... -8952.html

Kit crap Lineaeffe COMBO 07.S
http://www.totalfishing.ro/kit-crap-lin ... -8952.html

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Albert scrie:
dancalinescu scrie: Fir fluoro carbon de 0,35mm pe care l-am pus pe ambele mulinete = luat de la un magazine random de prin Bucuresti (firul il iei dupa preferinte, eu am ales pe cel de 0,35 mm cu 14kg la specs)
La restul echimapentului nu comentez, fiecare ia ce si cum considera...dar la fir..nu ai luat ce trebuie:)
Firul ala "fluoro carbon" numa' aia nu este si nici 0.35 n-are. Dupa cum intuiesc pescuiesti lansat asa ca iti recomand sa iei un fir de 0.25 sau 0.28 plus inaintas si vei vedea ca pescuitul e altfel. Ca marci, magazine la fel, dupa preferinte. Daca tot iti place la Mitranescu si ale lui Hakuyo da o fuga pana la el la magazin si te doteaza oamenii de acolo cu tot ce trebuie :)
Well nu ma atrage idea cu inaintasul pentru ca din ce am vazut pe balta si din ce am citit pe forumuri, inaintasul e cam primul lucru care se rupe.. :))
Ma simt destul de comfortabil cu acest fir si sunt multumit de performantele lui. Din ce am vazut la ceilalti care pescuiesc la aceeasi balta ca si mine, ei folosesc aceeasi grosime la fir dar unii din ei folosesc inaintas, altii nu.
Parerile sunt impartite.
Totusi, daca voi intampina problem cu acest fir, iti promit ca o sa iti urmez sfatul (partea cu firul de 0.25, 0.28). Momentan mai tin de acest fir, tinand cont ca m-a costat o rola aproape cat lanseta... :))

Trebuie sa precizez ca inca invat sa lansez cum trebuie. La ultima partida am lansat binisor si ca distanta am ajuns la circa 6-7 metri de malul opus cu firul de mai sus si montura helicopter cu plumb de 90g de la mitranescu. :)

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

dancalinescu scrie: Well nu ma atrage idea cu inaintasul pentru ca din ce am vazut pe balta si din ce am citit pe forumuri, inaintasul e cam primul lucru care se rupe.. :))
Well...n-ai citit bine :) Eu iti recomandam un fir mai subtire pentru ca lansezi mai departe cu el. Avand in vedere ca pescuiesti pe carpodroame acest lucru conteaza.

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

In prezent am acest fir pe mulinete (dar in variant cu rola de 600m ~ 28-30 lei am dat pe ea).
Ce m-a deranjat la el e ca desi sigilata, rola nu avea 600m pe ea... :))
http://www.idealfishing.ro/Fir-Monofila ... 35mm-1000m

Daca nu e un fir fluo-carbon, nu e vina mea, asa scria pe cutie cand l-am cumparat.

Problema mea e ca la una din lansete (am facut oarece improvizatie cand am pus firul pe mulinete) cumva (nu ma intreba cum), s-a facut o mica incalcitura undeva la "cota" 80-100m pe fir. Nu ma incurca fizic si nici nu afecteaza lansarea doar ca ma deranjeaza dpdv estetic.
Vreau sa iti urmez sfatul si sa inlocuiesc firul de mai sus (pe ambele mulinete) cu ceva de 0,28 mm cu proprietati bune (sa fie rezistent).
Vreo sugestie de fir de 0,28 bun care sa aiba un raport calitate/pret bun? Nu as vrea sa dau pe fir mai mult decat pe lanseta. :))
M-ar interesa unul galben pentru o mulineta si unul portocaliu pentru cealalta (practic vorbim de 2 role de minim 200m fiecare...mulinetele mele au tamburi foarte generosi ca lungime de fir si am auzit ca nu prea e bine sa il tii pe jumatate incarcat). Din motive strict estetice si de vizibilitate vreau culori diferite pentru fiecare mulineta.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Mda. Cum spuneam, firul acela e doar un fir colorat :) Firele de fluorocarbon sunt destinate monturilor.
Daca vei schimba firul, ceea ce iti recomand, incearca firul asta. Am folosit acest fir la dimensiune mai mare si am fost multumit de el. Bine, 0.28 e cam gros dar daca asta vrei...asta ia :lol:
Bine, sunt fire mai ieftine, de la Senzor sau Hakuyo pe care lumea le recomanda.Nu stiu nimic despre ele, n-am incercat asa ca nu ma pronunt. Cauta pe forum si vei gasi destule informatii despre ele precum si despre folosirea inaintasului. Dupa ce citesti aplica ce vezi acolo si vei vedea ca poti folosi fire mai subtiri care te vor ajuta la lansat. Pentru inceput eu tot un 0.25 cu inaintas iti recomand.
Inca ceva: nu mai folosi "scuza" Nu as vrea sa dau pe fir mai mult decat pe lanseta :)
Ba da, da pe fir, carlige, materiale pentru realizarea monturii cat trebuie. Pana la urma astea-ti aduc pestele pe mal. Degeaba ai lanseta scumpa si "consumabile" ieftine. Sigur unul cu o lanseta decenta dac cu montura si fir de calitate va avea trasaturi mai multe decat tine :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”