Recomandare fir mulineta SPOD

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Recomandare fir mulineta SPOD

Mesaj de Dan Mitranescu »

Eu nu sunt pentru folosirea firelor textile la spomb.
Pentru distanta mare orice textil este prea gros, iar pentru distanta de pana in 120m cu un 0,25 mono se nadeste foarte bine, iar firul rezista fara probleme.

Ruptul firelor la nadit ( si nu numai ) nu se face datorita naturii acestora. Alte greseli sunt cauza.
In primul rand este stilul de aruncat si apoi ideea ca daca tamburul este plin, se arunca mai departe. In rest nu se rupe nici daca vrei.

Mai vorbeam cu cineva acum cativa ani ( cam 6 :wink: ) despre faptul ca " se scapa pesti datorita lansetelor tari". Si acolo am explicat ca nu este vina echipamentului, ci a monturii, implicit a pescarului.Acum cred ca imi da dreptate. :wink:

La sondat este de preferat textilul datorita rigiditatii.
Firul ala galben de spinning, pe care il aduc prin Hakuyo este foarte bun. ( folosesc de 0,10 la rapitor si am somni mari prinsi cu el :wink: )
Rezistenta este comuna raportata la diametru, dar lungimea optima si pretul, il fac o alegere buna. Este ca si MAXX CAMOUFLAGE ca textura, cel folosit pentru inaintas, dar este in tronsoane mai lungi ( acopera aruncari mai lungi ) si vizibil ( ajuta la sondat ).

Atentie ! Tamburul cu textil trebuie umplut cu 3-4 mm mai jos, pentru a evita perucile. Acest lucru nu ia din aruncare.

Si inca o treaba. Nu folositi fire groase la cupa de nadit, pe principiul ca oricum nu se duce departe. Este gresit. Forta de frecare a firelor mai groase cu inelele , nu lasa cupa sa "basculeze" usor .

Dan Mitranescu
Veteran

ali alx scrie:Pe asta la folosit cineva?
http://danmitranescu.ro/87-757/TEXTIL-S ... m-150m.php
Merge foarte bine pana in 100m.
Pentru distante mai mari, trebuie coborat diametrul.

stefmarin

Mesaj de stefmarin »

ok si daca am folosi pentru marker sa zicem textil 0,14 sau 0,16 pentru plumbul de marker cel de 105gr este nevoie sa folosim inaintas de 0.25 sau ceva de genu... ?

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Nu am testat fara inaintas markerul, dar sunt sigur ca rupi textilul ala de 16 in aruncare.
Critic echilibrat

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

stefmarin scrie:Chiar la firul de mai sus ma gandeam si eu ... sunt si eu curios daca a folosit cineva acel fir textil de 0.18 ca fir pt spomb si pentru marker cu plumb de 105 gr http://danmitranescu.ro/242-776/PLUMBI- ... R-105g.php. Mie mi-e frica sa ii mai pun inaintas pentru ca daca il folosesc la sondat apa mi-e frica sa nu ma incurce nodul respectiv dar pe de alta parte ma gandesc ca nu sunt multe balti de la noi care sa aibe adancimi de 10m.
Salut,

Folosesc acelasi textil dar de 0.16 de la Dan. Cateva observatii:

-sa nu supraincarci tamburul( trebuie lasat macar 2-3 mm)
-udat la 4-5 aruncari
-verifica-l din cand in cand pentru ca mai face noduri pe linie
-nu mi-a facut peruci pana acum
-am lansat cam 120 de m cu el
-din punctul meu de vedere e mai util decat un monofilament pentru nadit
-avand in vedere investitia (35 de lei) eu ti-l recomand.
-inaintasul e obligatoriu ( eu folosesc Powerpro de 0.28 mm)

Dan Mitranescu
Veteran

stefmarin scrie:ok si daca am folosi pentru marker sa zicem textil 0,14 sau 0,16 pentru plumbul de marker cel de 105gr este nevoie sa folosim inaintas de 0.25 sau ceva de genu... ?
Normal ca se foloseste inaintas pentru aruncare.

dyna

Mesaj de dyna »

Eu folosesc pentru nadit mono kriston kristonite de 0.25 si textil de la hakuyo de 0.30 sau 0.35.Lanseta de spod este fow warrior z si mulineta navi xsb...firul pe mulineta il asez cam cu un cm mai jos de buza tamburului,nu am patit absolut niciodata sa mi faca peruca si se duce de numa numa :D...sa fim seriosi nadim la distante mari decat f rar...un 100-120 de m este de ajuns parerea mea in majoritatea partidelor(de placere),distanta pe care o atingi lejer si cu mono de 0.30...cu un fir matasos de 0.40,un mtx 14 de 3.90 si un spomb mediu te duci la 120 de m si nu ti mai trb nici inaintas :wink:

Just Fish

Mesaj de Just Fish »

lucian_dj scrie:Am vazut ieri noul Korda spomb este verde fluo textil

unde ai vazut acest fir pt ca sunt interesat de el :wink:
Anton Adrian
CCC Club Crap Corbu
Campion National 2017
Vicecampion Mondial 2017

razvan14

Mesaj de razvan14 »

Eu folosesc textil de 0,18 cu inaintas tot textil de 0,28 si nu am pierdut niciun spomb. Ca sa nu faca textilul peruci este bine sa torni niste apa peste el inainte de aruncare ;) . Textilul de pe tambur a fost de la EnergoTeam si inaintasul power pro cumparat la metru. se comporta f bine si la bulgari mari care abia incap in catapulta :) .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”