As dori sa aflu parerile voastre despre setul Caperlan Bigrunner din Dechatlon cel la promotie (acum 170 lei).
Lanseta are 3.6m, 3LBS, 315g, mufare inversa.
Mulineta CAPERLAN M60.F5, are raport recuperare 4.8:1, tambur aluminiu, 5 rulmenti si baitrunner, capacitate 30 /450m ; 35 /330m.
Din cate am testat in magazin mulineta mi se pare ok insa lanseta mi se pare cam moale. As vrea sa aflu si parerile celor care chiar le-au folosit la pescuit pe balta. Cat de departe se poate lansa si cu ce greutate, ce probleme sau neajunsuri au, etc?
Fişiere ataşate
carp-combo-caperlan-set-bigrunner-12p-z-549-54912.jpg (52.91 KiB) Vizualizat de 9752 ori
- mulineta e de slaba calitate, dar pt banii astia are si tambur metalic si baitrunner...
- batul e moale, nu vei arunca foarte departe cu el, insa e ideal pt pestii de pana in 2kg, vei simti si carasii cu lanseta asta.
eu am primit-o cadou, am folosit-o de cateva ori si am vandut-o...
Eu am folosit acest set anul trecut ca a 5a lanseta. Mai nadeam bulgari cu ea, si o mai foloseam si ca marker.
Este destul de slab combo-ul daca vrei sa pescuiesti la distante mari. Este un set pt incepatori.
Cand cautam niste mulinete mici si usoare,am probat intr-un magazin un raft intreg de mulinete...in final m-am dus la un magazin Dechatlon si mi-am cumparat mulinete M60.F5 (cele cu tambur de culoare galbena)...sunt chiar OK,iar ca lansete marca CAPERLAN...vezi modelul de lansete Supreme.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. La mulineta vad ca parerile sunt impartite insa suntem cu totii de accord ca lanseta e prea moale. Osc1or cam ce distanta atingeai in lanseu cu ea. Vad ca o foloaseai la nadit cu bulgari ceea ce inseamna ca aruncai cam la fel de mult si cu celelalte lansetele de pescuit.
ma vad nevoit sa intervin in acest topic pentru ca detin doua astfel de combo=uri (nu vorbesc din experienta prietenilor mei, ci din experienta mea).
Asadar, pot sa-ti confirm faptul ca dupa un timp lansetele devin destul de moi. dar, totodata, anul asta am facut un test, pentru curiozitatea mea: combo-ul amintiti de tine + fir sufix de 0.25 + plumb inline de 110 g - 108m ( am folosit metoda punerii firului pe clips dupa asezarea firului in apa si numararea turelor date dupa doi picheti pusi la distanta stabilita).
In functie de nevoile tale, acest combo poate fi aur pentru tine. Daca ai nevoie de aruncari la distanta cu momitor incarcat, renunta la ele. dar sa nu-ti fie frica ca vei pierde vreun peste, fie el si de 2 cifre, pentru ca folosesti un astfel de echipament. mai mult decat atat, din experienta iti spun ca nu am avut probleme in a aduce la mal peste de doua cifre foarte salbatic (prins pe un baraj langa adjud).
da, e adevarat ca vei avea driluri senzationale si cu crapi de 2 kg, dar imagineaza-ti un pic ce inseamna un dril cu un crap de 8 -9 kg. batul, moale cum e el, te ajut foarte mult in obosirea capturii inca de la intepare - eu vad asta un avantaj si nu un dezavantaj. daca pescuiesti in concursuri, atunci aceasta caracteristica poate deveni un dezavantaj. daca pescuiesti de placere, este o senzatie placuta.
un alt plus al acestui combo: fa-ti card la decathlon (nu te costa nimic) si vei avea garantie 2 ani fara sa pastrezi bonul. tot din experienta iti pot spune ca am schimbat un bat, si m-am ales cu altul nou - nout, dupa aproape doia ani (inca in garantie) doar pentru faptul ca inelului de plecare ii sarise pastila de ceramica. Fara dovezi de transport, fara declaratii sub semnatura, fara complicatii.
In concluzie, alegerea iti apartine in functie de necesitatile tale. Investitia nu e mare, rezultatele pot fi mari....
Fir intins si nu uita, asa cum mai spunea cineva pe forum, pestele nu da doi bani pe echipamentul tau de pe mal.....
Mie imi plac foarte mult cum sunt lucrate atat batul cat si mulineta + garantia de 2 ani dar din pacate pescuiesc mai mult cu momitor si vreau sa pot arunca la distanta. Probabil ca ma voi orienta spre altceva.