Sfat achizitie lanseta+mulineta crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Bastaraga
Puncte: 0

Mesaj de Bastaraga »

Salutare stimati,
Dupa ce am asistat asta vara la cateva partide de crap salbatic pe Delta/Dunare,am prins microbul.Dehhh,am fost avertizat...
Ma gandesc,ca din primavara sa-mi iau si eu ceva scule,si inca nu sunt prea convins care din urmatoarele ar indeplinii toate conditiile pt un pescuit la crap(mediu/mare),pe lac/ape salbatice,in agatatura: ( specific ca le am vazut pe toate live,in magazine,si mi se par ok,comode,doar ca nu stiu care ar fi mai performante si ,,tepene" sa zicem asa din cele de mai jos).Precizez ca o sa ies la pescuit de 10 ori pe an maxim ( partide de maxim 24-36 de ore)

Lanseta: ceva mai tare,actiune de vf/progresiva,2 bucati,inel plecare 50,greutate lansare 3,5-3.75lbs

1) Shimano-beast-master-bx-3.90m/3,5lbs/din 2-buc/inel plecare 50
2) Daiwa-regal-carp-3.90m/3,5lbs/din 2-buc ( stie cineva ce inel de plecare are?! nu gasesc nicaieri)
3) HAKUYO-MTX-14-3.90m/3,75lbs/din 2-buc inel plecare 50
4) Okuma-epix-v2- 3.90m/3,5lbs/din 2-buc

Mulineta: solida,rezistenta,baitrunner,tambur al,fara jocuri,rulmenti ok,frana fata.

1) Daiwa-regal-5000
2) Okuma-power-liner-pro-pl1065
3) Trabucco-maxxis-sk-8000

Tin sa precizez ca sunt inca incepator in acest pescuit(ceva experienta in feeder si varga :D ).Si nu as vrea sa investesc f multi bani pt inceput,in BBRLC si Tribal,sau cv de genu`.Undeva intre 700-900 lei per combo. :oops:

Va multumesc,orice pareri/sfaturi sunt binevenite. :mrgreen:
Fire intinse!

osc1or
Veteran

Re: Sfat achizitie lanseta+mulineta crap

Mesaj de osc1or »

Vrei sa folosesti lansete de 3,90m pe dunare?
Sunt foarte multe locuri unde nu o sa le poti folosi din cauza copacilor de deasupra.
Din recomandarile citite pe net, multi recomanda pt pescuitul pe Dunare de pe mal lansete de 3m max avand in vedere ca de cele mai multe ori nu lansezi mai mult de 30m.

p.s. eu am lansete de 2,4 pt Dunare pt ca din cand in cand dau si din barca

La capitolul mulinete, treaba e simpla: mulinete robuste, cu angrenaje solide, metalice, tambur mare pt a inmagazina cat mai mult fir gros 0,40 +. Baitrunner-ul e treaba de gust.
Critic echilibrat

Bastaraga

Mesaj de Bastaraga »

In mare parte tot pe balti o sa pescuiesc,iar singurele locuri pe Dunare,unde o sa ma duc,sunt niste plaje :lol: .
Oricum,din variantele de mai sus,pentru care ai opta?! Ca si adaugare pt lista de mulinete,am mai gasit interesanta si varianta de la HAKUYO-TD6000.
As merge pe Daiwa Regal carp si PL1065,dar doar daca Daiwa are inel de plecare de 50....Doar ca,studiind forumurile,am vazut ca parerile sunt impartite.... :roll:

RazvanG
Pescar de competitie

Mesaj de RazvanG »

Bastaraga scrie:In mare parte tot pe balti o sa pescuiesc,iar singurele locuri pe Dunare,unde o sa ma duc,sunt niste plaje :lol: .
Oricum,din variantele de mai sus,pentru care ai opta?! Ca si adaugare pt lista de mulinete,am mai gasit interesanta si varianta de la HAKUYO-TD6000.
As merge pe Daiwa Regal carp si PL1065,dar doar daca Daiwa are inel de plecare de 50....Doar ca,studiind forumurile,am vazut ca parerile sunt impartite.... :roll:

Poti sa citesti si mp-urile :roll:

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Eu TD6000 am pt dunare si par foarte ok!
La capitolul lansete ma abtin sa recomand ceva din lista ta.Eu am baracuda competition 3,90m 3,75lbs. Le-am luat datorita raportului calitate/pret foarte bun.
Critic echilibrat

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

de obicei, se foloseste un set de bete pe balta si altul pentru Dunare, sunt stiluri substantial diferite

pe Dunare te scoti mai usor, sculele sunt de regula mai ieftine, mai scurte, mai rezistente la uzura. mulinetele poti folisi cu un tambur pe balta si alt tambur pe Dunare. Pe curgator, insa, foarte util baitrunnerul, daca nu esti pe faza, lanseta poate disparea cat ai zice peste.daca vrei un set specialpentru dunare, okuma longbow rezolva orice problema

pentru balta, din cele enumerate de tine, daca te tine buzunarul, as merge pe beastmaster (desi recunosc ca nu am vazut varianta cu inel de 50 - total inutil in majoritatea modelelor de lansete)

nu e graba...

Andu Dascalescu

Mesaj de Andu Dascalescu »

Salut! Eu iti recomand sa iti cumperi lanseta Shimano Beastmaster si mulineta okuma axeon v2 60 sau 80 ( asta tu hotarasti). Acest ansamblu este bun pentru balta cat si pentru dunare, insa trebuie sa ai grija in delta cum le folosesti. Stima!

viper28

Mesaj de viper28 »

Iti recomand urmatorul combo:
-lanseta: Hakuyo MTX14 (inel de 40 sau 50, chiar nu conteaza)
-mulineta: Hakuyo TD6000; sau daca vrei ceva bun si rezistent: Okuma PL(860,865 sau 1060,1065).
La cate iesiri ai pe balta si daca mai ai si mare grija de scule, o sa le ai mult timp.

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Bastaraga scrie:Salutare stimati,
Dupa ce am asistat asta vara la cateva partide de crap salbatic pe Delta/Dunare,am prins microbul.Dehhh,am fost avertizat...
Ma gandesc,ca din primavara sa-mi iau si eu ceva scule,si inca nu sunt prea convins care din urmatoarele ar indeplinii toate conditiile pt un pescuit la crap(mediu/mare),pe lac/ape salbatice,in agatatura: ( specific ca le am vazut pe toate live,in magazine,si mi se par ok,comode,doar ca nu stiu care ar fi mai performante si ,,tepene" sa zicem asa din cele de mai jos).Precizez ca o sa ies la pescuit de 10 ori pe an maxim ( partide de maxim 24-36 de ore)

Lanseta: ceva mai tare,actiune de vf/progresiva,2 bucati,inel plecare 50,greutate lansare 3,5-3.75lbs

1) Shimano-beast-master-bx-3.90m/3,5lbs/din 2-buc/inel plecare 50 - NU EXISTA CU INEL DE 50...
2) Daiwa-regal-carp-3.90m/3,5lbs/din 2-buc ( stie cineva ce inel de plecare are?! nu gasesc nicaieri)
3) HAKUYO-MTX-14-3.90m/3,75lbs/din 2-buc inel plecare 50
4) Okuma-epix-v2- 3.90m/3,5lbs/din 2-buc

Va multumesc,orice pareri/sfaturi sunt binevenite. :mrgreen:
Fire intinse!
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Sunt putin diferite stilurile, balta si apa curgatoare, Dunarea in cazul de fata.
La balta aia nevoie de distanță de lansare, deci lansete minim 3,60m sau 3,90m. Hakuyo mtx14 sau Beastmaster BX sunt perfecte. Ambele la fel de bune, vezi care îți place mai mult si pe aia o iei, nu vei regreta!
La Dunăre, ti-ar trebui bete mai Scurte pt ca pescuiesti in condiții mai dificile iar distanța nu este mai mare de 50m. Acum tu știi daca locurile frecventate îți permit sa ridici un 3,90in aer fără sa rupi toti copacii din zona :D

Mulinete...s-a discutat mult pe tema asta. Daca vrei rezistența in timp uita de trabucco,cormoran,etc
Din fericire aici poți folosi si pe balta si pe Dunăre aceeași mulineta. Asta daca îți iei BBLC, il gasesti second la preț foarte bun. E o mulineta cu istorie, nu trebuie sa-ti fie frica sa cumperi sh, mai rar bblc stricat.
Eu îți recomand sa le iei pe rând si sa le iei noi dar daca nu îți permiti, este o idee. Oricum, un bblc luat second te va tine mult mult mai mult decât o okuma noua. Am zis okuma pt ca e singura firma care produce calitate sub shimano si daiwa.
Deci decât sa-ti iei câte o mulineta la 2 ani, mai bine un bblc. Financiar tot acolo ajungi.

Trebuie sa tii cont ca vei pescui pe Dunăre, unde îți mai intra somn! Iar somnul nu este crap, se pune pe fund si sta acolo, trebuind sa tragi de el cât poți, nu vrea sa se miste. Pentru asta ai nevoie de o mulineta de calitate, altfel după 10 pescuituri, vei fi nevoit sa deschizi alt topic asemanator :D

Din păcate, calitatea sculelor de pescuit se reflecta in preț. (Exista si exceptii si astea se cheamă Hakuyo) De aici trage singur concluziile!

Iar am scris un roman întreg :)
Fir întins si sa ne anunți ce ti-ai luat!

Numai bine!
Allen

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”