Sfat achizitie lansete si mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

alex b
Puncte: 0

Sfat achizitie lansete si mulinete

Mesaj de alex b »

Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat legat de achizitionarea a doua lansete crap 3.90/3.5 lbs/2 seg, respectiv doua mulinete. Buget disponibil: lansete ~300 ron/buc, mulinete ~300 ron/buc.

Lista la care am ajuns eu, ar fi urmatoarea:

Lansete:

K-karp Dominant 3.90/3.5lbs
DAM MAD D-Fender II UK 3.90/3.5lbs
Baracuda Competition 3.90/3.75lbs
Cormoran Carp Eliminator Es 3,90m/3,5lbs
Cormoran New Pro Carp Akx 3.90m/3.5lbs
FL Strategist 3.90m/3.5lbs

Ar mai fi de adaugat gama Hakuyo, dar sunt mult prea rigide pentru stilul meu.

Mulinete:

Okuma Longbow Baitfeeder, 8000
Okuma Powerliner Baitfeeder 865
Okuma Axeon V2, AXII-60 (mare dezavantaj, lipsa Bait runner)
Cormoran Pro Carp BR 8000

Orice alte recomandari, sunt binevenite.

Va multumesc

Alex

Ionut C-tinescu

Re: Sfat achizitie lansete si mulinete

Mesaj de Ionut C-tinescu »

Salutari, vrei sa pescuiesti cu ele din mana sau plantat?
Membru Enjoy Fishing Club https://www.facebook.com/EnjoyFishingClubRo

Consultant Claumar Pescar www.claumarpescar.ro

Redactor Crapmania www.crapmania.ro

Canal Youtube https://www.youtube.com/c/PescuitConsta ... tantinescu

alex b

Mesaj de alex b »

Salut,

Va fi o combinatie intre cele 2 stiluri.

Alex

Ionut C-tinescu

Eu as opta pentru Baracuda Competition, am un set de 3.6 m si varianta spod, dar am pescuit si cu 3.9 m. Daca tot te-ai referit la Hakuyo sunt o idee mai putin rigide decat MTX 14 din punctul meu de vedere.

Lanseta se echilibreaza destul de ok cu Okuma Longbow dar si cu Powerliner cu mentiunea ca a doua este ceva mai usoara. Okuma Axeon v2 60 este cam mica pentru o lanseta de 3.9m. Eu am ales Axeon de v2 80, chiar daca depaseste bugetul daca vrei sa pescuiesti si la distanta din mana ti-as recomanda modelul acesta. In caz contrar oricare dintre cele doua de mai sus sunt potrivite, daca vrei sa faci un pescuit de frecventa mai redusa, Longbow-ul e ideal, daca nu pentru pescuit viteza e mai indicat Powerliner fiind cu aprox. 100 gr. mai usor.

ciprian.andriesei

Mesaj de ciprian.andriesei »

Eu am kkarp dominant de 390 și 3.5 lb și sunt foarte mulțumit.iar pe spod mtx 14 spod extrem de bun după ce te obișnuiești cu el atingi distante considerabile.ca mulinete eu am ales kkarp gladio care din punctul meu de vedere sunt perfect echilibrate pe lansete.

Trimis de pe al meu SM-G920F folosind Tapatalk

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

alex b scrie:
Ar mai fi de adaugat gama Hakuyo, dar sunt mult prea rigide pentru stilul meu.
MTX11 si MTX6 nu sunt nici pe departe rigide.

ovideli

Mesaj de ovideli »

Ionut C-tinescu scrie: Okuma Axeon v2 60 este cam mica pentru o lanseta de 3.9m.
Bazaconia asta de unde ai scos-o
Ionut C-tinescu scrie:Eu am ales Axeon de v2 80, chiar daca depaseste bugetul daca vrei sa pescuiesti si la distanta din mana ti-as recomanda modelul acesta.In caz contrar oricare dintre cele doua de mai sus sunt potrivite, daca vrei sa faci un pescuit de frecventa mai redusa,
Intre VII60 si VII80 diferenta este doar de capacitate a tamburului, daca VII60 e mica pt. lanseta de 3,9m de ce-i recomanzi VII80
Ionut C-tinescu scrie: Longbow-ul e ideal, daca nu pentru pescuit viteza e mai indicat Powerliner fiind cu aprox. 100 gr. mai usor.
recomand Axeon VII80
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

Levi

Mesaj de Levi »

Salut. In primul rand vreau sa te intreb de ce 3,9 si de ce 3,5lbs? Inteleg ca preponderent aceste modele sunt folosite de majoritate, insa aceasta nu inseamna ca trebuie sa te prezinti si tu cu an asemena set. Spun din experienta si din ce am vazut la pescari, s-ar putea sa ajungi la la acelaso distanta cu unul de 3,6 si 3lbs, bineinteles daca nu esti aruncator profesionist, si, nu in ultimul rand o sa ai parte si de acel simt al drilului :wink:

Ionut C-tinescu

ovideli scrie:
Ionut C-tinescu scrie: Okuma Axeon v2 60 este cam mica pentru o lanseta de 3.9m.
Bazaconia asta de unde ai scos-o
Ionut C-tinescu scrie:Eu am ales Axeon de v2 80, chiar daca depaseste bugetul daca vrei sa pescuiesti si la distanta din mana ti-as recomanda modelul acesta.In caz contrar oricare dintre cele doua de mai sus sunt potrivite, daca vrei sa faci un pescuit de frecventa mai redusa,
Intre VII60 si VII80 diferenta este doar de capacitate a tamburului, daca VII60 e mica pt. lanseta de 3,9m de ce-i recomanzi VII80
Ionut C-tinescu scrie: Longbow-ul e ideal, daca nu pentru pescuit viteza e mai indicat Powerliner fiind cu aprox. 100 gr. mai usor.
recomand Axeon VII80
V2 80 nu are doar tamburul ci si corpul mai mare decat V2 60 (100+ gr. diferenta). Citez o postare a unui admin-ului Alin Galbenu dintr-un alt topic :

,, Asa cum ti-a zis si colegul mai sus, exista diferenta! Cea de 80 are tamburul de capacitate mai mare dar si mulineta este mai mare si mai grea.
Eu am mtx 14 si am avut de ales intre ultegra 10000 si 5500 si am ales 5500; se potriveste perfect cu lanseta, iar in lansare nu am probleme. O mulineta cu tambur mai mare, teoretic, te ajuta mai mult in lansare. Acum, vezi care ti se potriveste cel mai bine tie."

Prin urmare, am aruncat cu ambele, si exista o diferenta. V2 60 as pune pe un set de 3.6 m, dar pentru 3.9 m, mai ales cum am MTX14, mi se par nepotrivite. Pe de alta parte, eu vad in capacitatea mai mare a tamburului un avantaj de luat in seama si pentru pescuitul plantat deoarece de regula se pescuieste cu fire groase. Pe langa asta se pot gasi de ceva timp si tamburi de rezerva la cateva modele Okuma, din nou un punct forte pentru aceste mulinete. Profitand de aceasta oportunitate am mai achizitionat un set de tamburi. In prezent folosesc 0.2 si 0.26 pentru pescuitul din mana si 0.4 pentru plantat.

Simu Alexandru

Mesaj de Simu Alexandru »

mtx14 si lb80 sunt perfecte
Nu este atat de grav daca vorbesti singur...Mai nasol este daca vorbesti singur si afli noutati!!!
Imagine
CarpBait Fishing Club
Nume utilizator schimbat din SEPY31

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”