Sfat achizitionare mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Alex Coclet
Puncte: 0

Sfat achizitionare mulinete

Mesaj de Alex Coclet »

Buna ziua tuturor,

M-am decis ca ar fi cazul sa scap de okumele mele PL si sa-mi iau un set nou de mulinete . Pretul pe bucata ar fi in jur de 800 de lei. Nu ma intereseaza foarte mult bait runnerul , dar conteaza lungimea lanseurilor si fiabilitatea.

Variante :
1. Shimano Ultegra XTA 12000 - 839 lei (am vazut-o live si mi s-a parut super ok)
2. Shimano BBLC - 759 lei
3. Shimano Ultegra XTB 5500 - 700 lei (mi se pare foarte mic tamburul , mai mic ca la okumele mele , si ma gandesc ca nu prea e in regula in lanseurile la distanta , in rest e bijuterie)
4. Daiwa Emblem Pro 4500 - 702 lei
5. Daiwa Tournament Entoh 4500 - 645 lei daca mai e la reducere

Ar mai fi Daiwa Windcast z , dar la noi nu se gaseste inca si este destul de noua(nu stiu ce fiabilitate are) si noua mulineta de la Shimano , Ultegra Ci4 XSA 5500 (nu se gaseste la noi si cred ca are tamburul ca pe ultegra 5500 xtb).

Ce ma sfatuiti sa iau? In conditiile in care nu am lansat cu nici una dintre ele si nu stiu cum se comporta in driluri.

Giura_Mihai

Re: Sfat achizitionare mulinete

Mesaj de Giura_Mihai »

legat de acelasi subiect, marimea tamburului la shimano Ultegra 5500 xtb este aceeasi ca la Navi 8000 xta?.... navi desi este mai mica ca bblc in cele mai multe cazuri arunca la fel sau mai bine ca bblc (la firele cu diametre mici ma refer)

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

din experienta mea, pot sa va spun ca eu folosesc de 2 ani xtb5500 si arunc la fel de mult ca si cu BBLC pe care le-am avut inainte destul de multi ani. si nu ma gindesc sa le schimb, apropo de fiabilitate !
si xta este un model interesant, dar e la fel de masiva ca si BBLC. depinde ce vrei, de ex, pe mine m-a interesat sa-mi usurez un pic ansamblul bat-mulineta, pentru ca pescuiesc si singur si diferenta e de mai bine de 200g...
de Daiwe nu stiu, nu ma bag.... :)

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

Cezar Bibu scrie: m-a interesat sa-mi usurez un pic ansamblul :)
renunta la leadcore si se usureaza si mai si
:D
The One Team

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

:lol: :lol: :lol:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

uite cum se strica topicurile.. :(

domnu' Vladeanu, primiti cu aceasta ocazie si urarea mea cu ocazia zilei dvs de nastere (ca la telefon nu raspundeti...):

http://www.youtube.com/watch?v=lVV_Tlr1RiA

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

Cezar Bibu scrie:din experienta mea, pot sa va spun ca eu folosesc de 2 ani xtb5500 si arunc la fel de mult ca si cu BBLC pe care le-am avut inainte destul de multi ani. si nu ma gindesc sa le schimb, apropo de fiabilitate !
si xta este un model interesant, dar e la fel de masiva ca si BBLC. depinde ce vrei, de ex, pe mine m-a interesat sa-mi usurez un pic ansamblul bat-mulineta, pentru ca pescuiesc si singur si diferenta e de mai bine de 200g...
de Daiwe nu stiu, nu ma bag.... :)
Asa este cezar, cu cat inaintam in varsta bblc-ul atarna greu, asa ca trecem la mulinete din categoria light. Daca caut prin garaj gasesc vreo 4 buc. Arges...alea sunt .......... :lol: :lol: :lol:
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

Alex Coclet

Mesaj de Alex Coclet »

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Azi au bagat o reducere la ultegra xta 12000 pe un anumit site insa nu mai e decat o bucata . La pretul ala luam 4 bucati instant dar asa....
Cred ca pana la urma raman la xtb 5500 desi lansetele sunt mtx-ul lui Mitranescu , deci cam grele si cam tapene pentru finetea xtb-ului.

danielcotoz

Mesaj de danielcotoz »

nu demult am luat si eu xta-urile si sunt formidabile. e mai greu pana te obijnuiesti cu baitrunnerul de sus dar e o chestiune de timp. din 10 pescari care au incercat bblc si xta 9 mi-au recomandat xta-urile si 1 mi-a recomandat 5500 (pescarul are 55 de ani)
asa ca ........ acu, decizia e a ta

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Galante scrie:Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Azi au bagat o reducere la ultegra xta 12000 pe un anumit site insa nu mai e decat o bucata . La pretul ala luam 4 bucati instant dar asa....
Cred ca pana la urma raman la xtb 5500 desi lansetele sunt mtx-ul lui Mitranescu , deci cam grele si cam tapene pentru finetea xtb-ului.
Lansete adevarate,nu gluma.Nu are curaj nimeni sa se lege de tine!!!! :D :lol:
Mad carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”