Daca in alegerea lansetelor de pescuit am avut posibilitatea sa testez unele modele de bete,alegerea fiind velocity de 12ft 3,25 lb,in alegerea unei lansete de nadit nu o sa am posibilitatea asta.
Vreau o lanseta cu care sa ating distante mari in naditul cu spombul si care sa pot sa o folosesc si in pescuitul propriu zis. Ma gandeam la mtx14 spod. Dar mai vreau si alte pareri de lansete care sa se incadreze in bugetul respectiv.
Multumesc.
Nu lua 14, ca o sa nadesti intr-un loc unde nu ai cum sa ajungi cu velocity decat daca te dedici castingului. Asta cu conditia sa-l poti incarca, ca altfel nadesti pentru undita....cam asta e concluzia ultimilor zile p-aici. Ia-ti spod tot velocity...
Nu stiu de ce ai vrea sa pescuiesti cu spodul .. poate pentru economie, sa nu cumperi o lanseta in plus.Dar de spod ai nevoie pe toata durata partidei de pescuit, il mai poti folosi si la sondat, deci e o investitie buna crede-ma. Acuma depinde si de bugetul care il aloci. In bani putini gasesti unul de la carp expert care este ok.
Unde pescuoesc eu am voie doar cu 3 lansete. In cazul in care o sa ma duc pe o balta unde e permis pescuitul cu 4 lansete spombul vreau sa il pun la somn.nu stiam ca sunt velocity spomb. Tarziu ca am facut deja comanda.
Daca vrei un compromis, cumpara o lanseta de 4-4,5 lb, pe care o poti folosi si la spomb mare, midi, marker si pentru lanseuri extreme la distanta. Am folosit timp de cativa ani o lanseta banala din piata, MTX 8 de 3.90 si 4 lb si facea toate lucrurile de mai sus fara nici un fel de problema, nadeam cu spombul mare plin cu seminte la 120 m si cu cel midi la 130-140.
Totusi, recomand achizitia separata a unui bat de spod de 5-6 lb daca bugetul o permite.
Cum a zis si colegul, un spod ieftin si bun este cel de la Carp Expert de 3.75m.
Daca poti creste bugetul, recomand Sportex Competetion sau Catapult.
Problema acuma este mulineta. Pe asta chiar o sa o folosesc si la nadit si la somn. Ma gandeam la okuma. Daca am rusit sa trag de somni si de avati pe mures cu o mulineta no name de 40 lei, sigur o sa ma descurc si cu cea de spod.