SFAT ALEGERE MULINETA !!!

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Stammer88
Puncte: 0

Mesaj de Stammer88 »

Salutare dragi colegi pescari se aproprie startul sezonului la crap si am inceput sa fac unele updateuri la o parte din echipamentul de pescuit , recent mi-am achizitionat lansetele si acum am ajuns la capitolul mulinete si nu sunt foarte sigur asupra alegerii . De precizat ar fi faptul ca m-am decis asupra producatorului Shimano ( insa nu exclud si alta marca ) dar nu si asupra modelului , pescuiesc atat aruncat cat si plantat si as aprecia foarte mult daca greutatea mulinetei ar fi cat mai redusa , bugetul este undeva la max 1000-1100 lei/mulineta . Personal ma gandeam la urmatoarele modele 1. Shimano Baitrunner X-Aero 6000 RA 2. Shimano Ultegra 5500 XTC. 3. Shimano Ultegra CI4 5500 XTB 4. Shimano Medium Baitrunner CI4 XTR-A LC. Astept si parerile voastre multumesc anticipat !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

darius123

Re: SFAT ALEGERE MULINETA !!!

Mesaj de darius123 »

La 200 euro, gasesti Ultegra Ci4 noi din UK https://www.total-fishing-tackle.com/ca ... -pit-reel/ . Nu iti recomand marimea 5500, mai ales daca zici ca pescuiesti si plantat.

Zsolt1980
Veteran

Mesaj de Zsolt1980 »

Modelul Shimano Baitrunner X-Aero 6000 RA poti sa il excluzi din start ca nu te va ajuta nici la lansat, avand tamburul mic nu vei putea atinge cu ea distante considerabile si nici la plantat, capacitatea tamburului fiind destul de mica. Daca greutatea cat mai redusa al mulinetei este un criteriu principal de selectie eu as merge pe modelul Shimano Ultegra CI4+ 5500 XTB sau Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSB, aceste doua mulinete fiind cele mai usoare si calitative mulinete din gama Ultegra de la Shimano.

Stammer88

Mesaj de Stammer88 »

Zsolt1980 scrie:Modelul Shimano Baitrunner X-Aero 6000 RA poti sa il excluzi din start ca nu te va ajuta nici la lansat, avand tamburul mic nu vei putea atinge cu ea distante considerabile si nici la plantat, capacitatea tamburului fiind destul de mica. Daca greutatea cat mai redusa al mulinetei este un criteriu principal de selectie eu as merge pe modelul Shimano Ultegra CI4+ 5500 XTB sau Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSB, aceste doua mulinete fiind cele mai usoare si calitative mulinete din gama Ultegra de la Shimano.
Multumesc pentru sfat care ar fi diferenta intre xtb si xsb ? Sunt relativ incepator multumesc

Stammer88

Mesaj de Stammer88 »

darius123 scrie:La 200 euro, gasesti Ultegra Ci4 noi din UK https://www.total-fishing-tackle.com/ca ... -pit-reel/ . Nu iti recomand marimea 5500, mai ales daca zici ca pescuiesti si plantat.
Multumesc dar prefer sa le cumpar de aici fiindca pot sa le verific inainte stiu ca sunt mai ieftine acolo dar ....

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

In primul rand nu ne-ati spus despre ce lanseta este vorba. Tinand cont ca o sa pescuiti lansat dar si plantat, va recomand modelele tip "big pit" din gama Shimano.
Acum depinde de dumneavoastra ce tip de frana preferati tip baitrunner ( Baitrunner X-Aero 6000 RA sau Medium Baitrunner CI4 XTR-A LC) sau frana pe fata (cele 2 alese XTC si XTB au baitrunner spool II).

Eu unul va recomand modele CI4+ si mai exact ULTEGRA CI4+ 14000 XTB- greutate redusa 560gr, 6 rulmenti, 2 tamburi de rezerva (in total 3 tamburi de 14000); cate 3 reductii (3x 3500, 3x 6000, 3x 10000) nu mai aveti nevoie de umplutura pentru firele subtiri ~0,25mm (aproximativ 300m cu reductia de 3500) si puteti folosi tamburul fara reductii pentru firele groase, atunci cand plantati.
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 34053.html

In plus la 4 bucati achizitionate, primiti o camera Shimano:
http://www.totalfishing.ro/camera-shima ... 44943.html

Zsolt1980
Veteran

Mesaj de Zsolt1980 »

Stammer88 scrie:
Zsolt1980 scrie:Modelul Shimano Baitrunner X-Aero 6000 RA poti sa il excluzi din start ca nu te va ajuta nici la lansat, avand tamburul mic nu vei putea atinge cu ea distante considerabile si nici la plantat, capacitatea tamburului fiind destul de mica. Daca greutatea cat mai redusa al mulinetei este un criteriu principal de selectie eu as merge pe modelul Shimano Ultegra CI4+ 5500 XTB sau Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSB, aceste doua mulinete fiind cele mai usoare si calitative mulinete din gama Ultegra de la Shimano.
Multumesc pentru sfat care ar fi diferenta intre xtb si xsb ? Sunt relativ incepator multumesc

Diferentele intre cele doua mulinete sunt culoarea si tipul de frana, XTB-ul are frana de tip Baitrunner Spool II, iar XSB are frana rapida simpla. Alte diferente nu sunt, atat angrenajele cat si forma mulinetelor fiind identica.

Stammer88

Mesaj de Stammer88 »

Claudiu Garlea scrie:In primul rand nu ne-ati spus despre ce lanseta este vorba. Tinand cont ca o sa pescuiti lansat dar si plantat, va recomand modelele tip "big pit" din gama Shimano.
Acum depinde de dumneavoastra ce tip de frana preferati tip baitrunner ( Baitrunner X-Aero 6000 RA sau Medium Baitrunner CI4 XTR-A LC) sau frana pe fata (cele 2 alese XTC si XTB au baitrunner spool II).

Eu unul va recomand modele CI4+ si mai exact ULTEGRA CI4+ 14000 XTB- greutate redusa 560gr, 6 rulmenti, 2 tamburi de rezerva (in total 3 tamburi de 14000); cate 3 reductii (3x 3500, 3x 6000, 3x 10000) nu mai aveti nevoie de umplutura pentru firele subtiri ~0,25mm (aproximativ 300m cu reductia de 3500) si puteti folosi tamburul fara reductii pentru firele groase, atunci cand plantati.
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 34053.html

In plus la 4 bucati achizitionate, primiti o camera Shimano:
http://www.totalfishing.ro/camera-shima ... 44943.html
Salutare ... Lansetele sunt Daiwa Ryukon 3.90/3.5 lbs

Stammer88

Mesaj de Stammer88 »

Zsolt1980 scrie:
Stammer88 scrie:

Diferentele intre cele doua mulinete sunt culoarea si tipul de frana, XTB-ul are frana de tip Baitrunner Spool II, iar XSB are frana rapida simpla. Alte diferente nu sunt, atat angrenajele cat si forma mulinetelor fiind identica.
Multumesc ... ca si greutate par ok acum sa vad si cum sunt pe bat cum echilibreaza vreau sa analizez mai in detaliu inainte sa iau decizia finala ...inca odata multumesc :)

tai_pan28

Mesaj de tai_pan28 »

La bugetul tau as lua Daiwa Windcast Z.
Adrian
Friends Carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”