Sfaturi echilibrare swingeri

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ovidiu Bunea
Puncte: 0

Sfaturi echilibrare swingeri

Mesaj de Ovidiu Bunea »

Salut.

Cum precizam si in alte postari in care va ceream ajutorul, sunt(mai bine zis o sa fiu :D ) un pescar de crap incepator. De curand mi-am completat setul de pescuit cu avertizori Hakuyo 2014 si swingeri Hakuyo MKM3 cu tjia neagra. Folosesc rod pod de la Fox(DUO) de 4 posturi, MTX 14, Biomaster XTA 8000, Sufix Tritanium Neon Orange 0.30 si inaintas conic de la Trabucco.
Problema mea consta in faptul ca dupa ce am asezat echipamentul (in curte, de proba), folosind un plumb de 90g atasat la un leadcore legat de intaintas, mi-am dat seama ca swingerii nu sunt reglati/echilibrati asa cum trebuie si spre rusinea mea(cum spuneam, nu-s obisnuit cu astfel de echipament, abia ce am trecut pe scule cat de cat premium) nu stiu cum trebuie sa procedez ca swingerii sa intinda firul perfect. O sa pescuit cel mai probabil 'la plantat'.

Apreciez orice sfat, tineti cont de faptul ca sunt total nestiutor :D
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.

ovideli

Re: Sfaturi echilibrare swingeri

Mesaj de ovideli »

in primul rand schimba plumbul, daca pescuiesti plantat la distante mari iti trebuie plumbi de peste 140gr, in al doilea rand pe tija swingerului ai o greutata care culiseaza, din aceasta greutate poti sa reglezi suplimentar sensibilitatea swingerului dar trebuie corelat si cu reglajul sensibilitatii avertizorului.
Daca tot ai montat asanblul poti sa treci la capatul firului pe post de pestisor si sa tragi de fir pana reglezi sensibilitatea ansamblului.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

Ovidiu Bunea

Mesaj de Ovidiu Bunea »

Multumesc pentru reply. Sa presupunem ca uneori as pescui si din mana cu plumbi gen 90g. Am observat ca folosind astfel de plumbi swingerul ii trage foarte usor spre el, detensionand firul. Evident, fac eu ceva gresit...sfaturi?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.

ovideli

Mesaj de ovideli »

ti-am spus, primul lucru schimba plumbul, pt pescuit lansat un plumb de 90gr este prea mic pentru mtx 14, pune minim 110gr sau 120gr, dupa care reglezi din greutatea de pe tija swingerului
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

Ovidiu Bunea

Mesaj de Ovidiu Bunea »

Pas cu pas, invat :D Multumesc tare mult pentru sfat !

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Nu cred ca reglajul "in curte" se preteaza la ceea ce vrei sa faci tu pentru ca scenariul nu iti permite sa tii cont de factorii externi care isi aduc aportul asupra unui reglaj corect.
In primul rand, la reglaj trebuie sa stabilesti stilul de pescuit pe care vrei sa il abordezi : plantat vs lansat si implicit distanta la care vrei sa plantezi / lansezi.
In al doilea rand, trebuie sa iti adaptezi plumbii pentru stilul si distanta dorita.
In al treilea rand, trebuie sa tii cont si de factorii climatici cum ar fi de exemplu vantul.

Ce ar mai fi de tinut cont dl. Ovideli?

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

dancalinescu scrie:Nu cred ca reglajul "in curte" se preteaza la ceea ce vrei sa faci tu pentru ca scenariul nu iti permite sa tii cont de factorii externi care isi aduc aportul asupra unui reglaj corect.
In primul rand, la reglaj trebuie sa stabilesti stilul de pescuit pe care vrei sa il abordezi : plantat vs lansat si implicit distanta la care vrei sa plantezi / lansezi.
In al doilea rand, trebuie sa iti adaptezi plumbii pentru stilul si distanta dorita.
In al treilea rand, trebuie sa tii cont si de factorii climatici cum ar fi de exemplu vantul.

Ce ar mai fi de tinut cont dl. Ovideli?
Componenta substratului cred eu ca e foarte importanta.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Ovidiu Bunea

Mesaj de Ovidiu Bunea »

Prima partida cu noul echipament o sa fie la Peris, plantat in malul opus ... cu siguranta voi merge pe plumbi de 120g+ ...

ovideli

Mesaj de ovideli »

ethicalhack scrie:Apreciez orice sfat, tineti cont de faptul ca sunt total nestiutor :D
am inteles treaba asta, dar nu inteleg de ce nu vrei sa citesti:
uite aici
http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... ntat-35662
http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... ea-i-35642
http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... ii-a-35643
http://www.crapmania.ro/articole/tehnic ... antat-6432

N-avea mura'n gura ...

Ovidiu Bunea

Mesaj de Ovidiu Bunea »

Crede ma ca citesc foarte des lucruri referitoare la pescuitul crapului. Doar ca am crezut ca 99g inseamna plumb greu :d Multumesc pentru linkuri

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”