Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Aveti perfecta dreptate, se pare ca reparatia ramane in picioare dar metoda constructiva nu, poate doar sa iti faci o idee care este diferenta, si asa ajungem la o alta intrebare: unde gasim bucsa din otel inoxidabil(poate intr-o clipa de slabiciune dati un pic din casaDan Mitranescu scrie: Faptul ca pe ax ramane o bucata de plastic ( in locul arcului) poate da doua probleme in timp :
- sa se sparga cand ne este lumea mai draga sau sa se deformeze si sa inceapa sa frece pe ax , ducand la o frana "in hopuri" sau permanent comprimata ( datorita frecarii pe ax decomprimarea se face greu).
Am prieteni care si-au facut chiar din teflon , bucsa fiind mai solida ca una din teava de pix si au avut aceleasi probleme. Asa ca o bucsa de metal inoxidabil este mai buna.
Cu toate ca aveti dreptate in ce spuneti, vreau sa cred ca macar discurile de frictiune sunt dintr-un material adecvat si la mulinetele entry-level, astfel incat revenirea lor sa nu fie influentata de stationarea intr-o anumita pozitie. Arcurile de tip " soare" sunt mai rezistente la deformari permanente, dar nu neg deloc afirmatia dumneavoastra, doar ii dau cauze atenuante.George-Alexandru scrie:Intradevar frana trebuie folosita doar cand se pescuieste,in rest frana trebuie sa stea slaba pt ca altfel presiunea pusa de fluturele strans pe sistem va afecteaza in timp elasticitatea discurilor de frictiune
Desi poate off topic vreau sa argumentez un pic ce am spus referitor la frana progresiva.Dan Mitranescu scrie:Nu am prea inteles treaba cu bucsa din pix . Nu stiu , daca inlocuieste arcul ,cum ramane frana progresiva ...
Ca tot se amintea de cineva care a "descoperit" bucsadanbd scrie:O poza face cat 1000 de cuvinte.
Multumesc,
Ramane in picioare intrebarea:
Unde gasesc bucsa din otel, ca la strungarul din colt nu deschid usa fara 50 ron?. si pe banii astia gasesc "rulmenti" daca am noroc
Multumesc,
Multumesc pentru sfat, sincer mi-a trecut si mie prin "mansarda" ideea unei piulite dar m-a descurajat un pic deoarece ori ai pila buna ori ai flex. Si cu oricare din cele 2 ai o "doamna" langa cu gura pe tine "ca eu am facut curat si tu iti bati joc de munca mea" (duminica m-a gasit inspiratia) si de luni m-a cuprins lenea (glumesc m-am culcat pe o ureche ca poate gasesc ceva de-a gata, testat si aprobatUngureanu Bogdan scrie:http://www.romstal.ro/piulita-cu-autobl ... 985-p18532
eu am facut la daiwa emblem pro cu asa ceva, si am mai pilit ff putin din ea ca sa imi intre in locul arcului in mod fest.
a iesit super lucrarea.
Nu stiam ca sunteti si inventatorul, dar dupa ce m-am trezit la realitate, ca nu eu am inventat coada la pruna (frate daca vrei sa inventezi ceva, tre' sa schimbi domaniu, ca in asta cei de la clasele superioare le-au inventat pe toate... demultDan Mitranescu scrie:Ca tot se amintea de cineva care a "descoperit" bucsa , eu sunt ala . Acum 5-6 ani ,pe vechile mele Okuma
Trebuie sa subliniez ceva. Eu am "tunat" mulinetele nu pentru ca am vrut mai mult... (sa fim seriosi oricat ai vrea, nu poti sa faci din magar armasar si mai ales din amator in "cast-er printr-o "bucsa") ci pentru ca mulinetele in cauza nu erau ok din punct de vedere tehnic, frana chiar nu mergea bine (pe desfiletare fluture era liniara relativ strans pana la un punct unde devenea f moale, nu am o explicatie clara dar asa era) si pentru ca am zis sa le dau o totusi o sansa (mulinete din clasa entry level si luate la mana a 2-a)Ungureanu Bogdan scrie:Spre exempu Doru Croc de la Alexandria detine o mulineta Daiwa emblem spod, modificata de mine ,iar userul florian -4 daiwa emblem pro ,care au fost mulinetele mele
Multumesc, am sa vin poate cu porblema bucsilor rezolvata sau nu, dar sigur cu aceeasi lista facuta de pe site-ul dvs "print screen" cu prea mult negru. (nu stiu daca dvs mai stiti dar doamna de la magazin sigur stie "lista")Dan Mitranescu scrie:O trecere pe la magazin cu capacul mulinetei, poate sa rezolve problema.
Tin minte lista "neagra".danbd scrie:
Multumesc, am sa vin poate cu porblema bucsilor rezolvata sau nu, dar sigur cu aceeasi lista facuta de pe site-ul dvs "print screen" cu prea mult negru. (nu stiu daca dvs mai stiti dar doamna de la magazin sigur stie "lista")
Multumesc tuturor si " iarna cat mai scurta"