shimano aerlex 10000 xtb

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

dan_h
Puncte: 0

Re: shimano aerlex 10000 xtb

Mesaj de dan_h »

Mă interesează și pe mine subiectul. Din păcate nu sunt foarte mulți cei posesori sau foști posesori care sa ne lumineze în privința acestor mulinete. Din punctul meu de vedere in gama de preț a acestei mulinete se mai găsesc okuma distance carp 60, axeon VII, integrator și celebrele td-uri. Care dintre mulinetele menționate credeți ca ar fi cea mai potrivita.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

stanita ioan scrie:Salutare,

ce imi puteti spune despre aceste mulinete nou aparute pe piata noastra ? isi merita banii ?

a folosit cineva pana avum ? sunt comparabile cu alte mulinete de acest gen ?

va multumesc
Au un design mult mai placut decat modelul vechi (Aerlex 8000 XTA), frana este rapida si nu mai are baitrunner spool II (multi alegeau modelul XSA tocmai pentru ca nu se intelegeau cu frana de pe XTA). De asemenea sunt si mai usoare, cu aproximativ 100 de grame si are 3 rulmenti, in loc de 2.
Cel putin in magazinul nostru, sunt ceva seturi de Aerlex 10000 XTA si Aerlex 10000 XTA Spod vandute si momentan nu avem niciun review negativ despre ele. Nu imi aduc aminte de vreo mulineta venita la garantie din modelele vechi: Aerlex 8000 XSA, XTA si XTA Spod.
Si daca conteaza ... nu are bucsa din plastic :mrgreen:

In aceasta perioada, atat modelul XTA SPOD cat si modelul standard, sunt reduse :D
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 66263.html

@ Dan_h

Din modele enumerate de dumneavoastra eu unul as avea in vedere acest model:Distance Carp Pro 60 (tambur de rezerva din grafit, 10 rulmenti, greutate asemantoare Okumei Axeon).
http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 13596.html

dan_h

Mesaj de dan_h »

Ceva vesti de la posesori?

vasea

Mesaj de vasea »

Am cumpărat pana acum 3 bucăți pentru un prieten si am pus fir pe ele. Merg foarte lin, aşeaza firul foarte bine după ce am adăugat trei dintre cele 4 șaibe care vin cu mulineta. Calitatea materialelor e foarte buna părerea mea. Are câteva bucăți de plastic strălucitor la nuca manivelei și la frână care nu prea îmi plac dar în rest foarte închegată, fara jocuri deocamdata. Frână este relativ rapida fiind necesare cam o rotație și jumătate pentru a o elibera sau strânge. Cu privirea la săritul pickupului, eu am 4 navi xtb de 4 ani și nu mi a sărit niciodată în aruncare, deși arunc destul de violent pentru ca acesta se blochează în momentul în care rotorul se afla in poziția corecta ( când îl dai peste cap se aude un mic clic). În aceasta poziție nu sare nici mort.

ciupilici

Mesaj de ciupilici »

Pareri noi despre aceasta mulineta ? Isi merita banii ? Eu as vrea sa achizitionez 2 mulinete si oscilez intre Okuma Axeon V2 AXII si aceasta mulineta .

MarioB

Mesaj de MarioB »

ciupilici scrie:Pareri noi despre aceasta mulineta ? Isi merita banii ? Eu as vrea sa achizitionez 2 mulinete si oscilez intre Okuma Axeon V2 AXII si aceasta mulineta .
Mergi si pune mana pe mulinete, daca ai ocazia pe balta sa le testezi prin amabilitatea unui pescar....
Cumperi o mulineta pt tine nu pt pescarii de pe forum! Aproape mulineta ti-ai lua...o sa vrei sa faci upgrade...
You need 3 hobbyes:
1. One to keep you creative 📚
2. One to keep you in shape 🏋️‍♂️
3. One to make you money 💰

ciupilici

Mesaj de ciupilici »

Nu sunt asa priceput si nici nu am atata experienta in pescuitul crapului de aceea intreb . As vrea sa fac o investitie pt 4-5 ani , macar daca dau un ban sa merite investitia .

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Depinde cate partide faci pe an, daca ai peste 60 de zile de pescuit pe an, exista posibilitatea sa se mai strice. Un alt punct il reprezinta modul de utilizare, daca pui forta in angrenajele mulinetei (cand recuperezi, nu tragi de plumb cu lanseta si tragi in mulineta), si nu in ultimul rand de multe ori conteaza o curatare in perioada de iarna, sa mai scoti nisipul, sa schimbi vasilina, etc.

In cazul unei utilizari corecte, pot sa te tina si 10 ani fara probleme.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”