Shimano Aero Technium MGS XSB vs MGS XTB

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Toderas Bogdan
Puncte: 0

Re: Shimano Aero Technium MGS XSB vs MGS XTB

Mesaj de Toderas Bogdan »

Intre cele 2 nu stiu pe ce a merg....MGS XSB sau MGS XTB. Tot stau pe ganduri cu acel Baitrunner Spool II, oare nu incurca mai mult decat ajuta? E util ? Oare XTB-ul e mai silentios si fin ?....hmm :)

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Baitrunner spool II e defapt tot un Instant drag,nu are nici o legatura cu baitrunner ul clasic,numai ca mult mai rapid,la Instant drag tamburul se elibereaza complet cam la 2 ture pe cand la baitrunner spool e deajuns o jumatate de tura,ceea ce mie unul mi se pare prea rapid. Frana perfecta ptr mine e Qd ul de la Daiwa,e intre cele doua sisteme de la Shimano,cam 1 tura ptr eliberarea tamburului

vali003

Mesaj de vali003 »

cristi30 scrie:Baitrunner spool II e defapt tot un Instant drag,nu are nici o legatura cu baitrunner ul clasic,numai ca mult mai rapid,la Instant drag tamburul se elibereaza complet cam la 2 ture pe cand la baitrunner spool e deajuns o jumatate de tura,ceea ce mie unul mi se pare prea rapid. Frana perfecta ptr mine e Qd ul de la Daiwa,e intre cele doua sisteme de la Shimano,cam 1 tura ptr eliberarea tamburului
Cristi ,XSB-ul are tambur liber la o jumatate de rotire .Iar pretul la xtb mgs este cam la fel cu XSB .

Toderas Bogdan

Mesaj de Toderas Bogdan »

pretul intre cele 2 nu este aproximativ la fel.....este acelasi :)

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut. Deși par la fel, si faptul ca

cristi30

Mesaj de cristi30 »

vali003 scrie:
cristi30 scrie:Baitrunner spool II e defapt tot un Instant drag,nu are nici o legatura cu baitrunner ul clasic,numai ca mult mai rapid,la Instant drag tamburul se elibereaza complet cam la 2 ture pe cand la baitrunner spool e deajuns o jumatate de tura,ceea ce mie unul mi se pare prea rapid. Frana perfecta ptr mine e Qd ul de la Daiwa,e intre cele doua sisteme de la Shimano,cam 1 tura ptr eliberarea tamburului
Cristi ,XSB-ul are tambur liber la o jumatate de rotire .Iar pretul la xtb mgs este cam la fel cu XSB .
Vorbeam de tambur strans la maxim pina la eliberarea completa

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut
Deși par la fel, si faptul ca Shimano obisnuieste sa scoată variante xs-* si xt-* la același model, nu este asa.
MgS Xsb si Xtb nu sunt la fel.

Modelul xsb are (teoretic) 440 grame, tambur de 10000 (040mm- 300m) si de 6000 (ca la ultegra). Același raport de recuperare la ambele. 9+1 rulmenți
16 kg forța
Instant drag

Modelul xtb are 500g, tamburul este mai adânc fiind de 12000 (040mm - 350m). Rotorul este din material Ci4+, la xsb nu.
8+1 rulmenți
16 kg forța
Baitrunner II

Sunt mulinete foarte bune, chiar daca xsb nu are sistemul sa nu intre firul sub tambur, nu am auzit sa se plângă nimeni.
Noul xtb e destul de nou, cei care se plâng de el... Cred ca visează, abia a apărut modelul nu știu cati or avea. Iar ca sa te plângi de ea, trebuie folosită juma de an altfel nu ai cum sa descoperi ce poate.

Tine cont ca ambele mulinete sunt de surfcast!
Una e gri, alta e neagră. Mie imi place mai mult sistemul mecanic si forma la xtb dar imi place culoarea la xsb :) deci e pe gusturi.
Xsb si-a dovedit fiabilitatea. Xtb încă nu, dar are timp.

Eu cred ca xtb va fi cel putin la fel lăudată ca si xsb, poate chiar mai mult.

Vei face o investiție mare. Daca nu le gasesti la tine in oraș, mergi in alt oraș si joaca-te cu ele, e foarte important sa le vezi in realitate.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”