Shimano Baitrunner 6000 DL vs Shimano Baitrunner 6000 ST

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
profu007
Puncte: 0

Shimano Baitrunner 6000 DL vs Shimano Baitrunner 6000 ST

Mesaj de profu007 »

As vrea sa stiu daca le pot folosi pe ambele pe bete de 3.60, 3lbs, pt pescuitul la crap la distanta(nu plantat).
Apoi diferenta de pret dintre ele este de 110 ron in favoarea DL-ului. Merita ?

Ati avut aceaste mulinete, cum se comporta, merita fata de okuma pl?

Sau merita mai mult una sh : Shimano Baitrunner Aero 8000 GTE-C

Multumesc
Ultima oară modificat Mie Iun 18, 2014 22:14 de către profu007, modificat 1 dată în total.

osc1or
Veteran

Re: Shimano Baitrunner 6000 DL vs Shimano Baitrunner 6000 ST

Mesaj de osc1or »

eu zic ca nici una din mulinete nu se preteaza pescuitului la crap "la distanta"
Pt acest sport dintre cele 3 mulinete, e mai bun Okuma PL.
Totusi in bugetul de 350 lei/bucata cat presupun ca ai, recomand Okuma Distance Carp Pro 60, dar merge si Axeon V2 60.
Critic echilibrat

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut.
Eu iti recomand sa mai strangi putin, si sa-ti iei Shimano Aerlex modelul nou (oricum cel vechi nu se mai gaseste). Am pescuit cu ele de curand, sunt mulinetele unui amic, si mi-a placut foarte mult frana, fina ca la orice Shimano. Din punctul meu de vedere, nu exista comparatie intre Distance Carp Pro sau Axeon V2, am avut ambele mulinetele in mana inainte de achizitie, si am ales Aerlex fara sa mai stau pe ganduri.
Desi pe mulinetele Shimano gasim rulmenti mai putini, acestia fiind pusi acolo unde trebuie, fac mai mult decat 10 rulmenti ai altor mulinete, care se gasesc in aceiasi bani.
Sau poti incerca sa cauti Shimano Ultegra XSB, pe forum, SH. Sunt mulinete foarte bune iar pretul lor a scazut putin...

profu007

Mesaj de profu007 »

Multumesc pt raspunsuri.

Dar nu inteleg de ce cele 3 mulinete nu sunt bune? Mie in poza toate 3 imi plac. Preturile sunt totusi maricele(cel putin pt mine):240-350-400.

Cel putin din poza ele pareau ca se potrivesc cu betele mele.

Am 2 okuma pl si par mari fata de bete.

Nici nu mai stiu ce sa fac.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Vad ca iti plac mult modelele acestea cu baitrunner si/sau manivela dubla.

Shimano Baitrunner ST, nu are tambur metalic ci unul din grafit, deci nu prea o sa te ajute sa lansezi departe.
Shimano Baitrunner DL, are tambur metalic fata de Baitrunner ST, dar costa cu 100 lei mai mult, in rest este cam aceeasi mulineta.
Desi tamburul este de 6000, este diferit in diametru fata de tamburii de 6000 de la Ultegra, si anume este mai mic.
Sunt mulinete foarte bune, dar nu au fost concepute pentru casting. Eu nu cred ca te vor ajuta foarte mult sa pescuiesti la distanta mare.

Daca vrei ceva mai usor, atunci iti recomand Shimano Ultegra XTB5500, are aceeasi greutate cu mulinetele mentionate de tine mai sus. Cred ca se potriveste bine cu betele tale de 3lb :)

Ti-am dat si un PM!

profu007

Mesaj de profu007 »

Allen Besnovich scrie:Vad ca iti plac mult modelele acestea cu baitrunner si/sau manivela dubla.

Shimano Baitrunner ST, nu are tambur metalic ci unul din grafit, deci nu prea o sa te ajute sa lansezi departe.
Shimano Baitrunner DL, are tambur metalic fata de Baitrunner ST, dar costa cu 100 lei mai mult, in rest este cam aceeasi mulineta.
Desi tamburul este de 6000, este diferit in diametru fata de tamburii de 6000 de la Ultegra, si anume este mai mic.
Sunt mulinete foarte bune, dar nu au fost concepute pentru casting. Eu nu cred ca te vor ajuta foarte mult sa pescuiesti la distanta mare.

Daca vrei ceva mai usor, atunci iti recomand Shimano Ultegra XTB5500, are aceeasi greutate cu mulinetele mentionate de tine mai sus. Cred ca se potriveste bine cu betele tale de 3lb :)

Ti-am dat si un PM!

Am mers pe mana ta. Sper sa fie bine.

Multumesc pt sfaturi.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Te-ai inteles cu baiatul ?

profu007

Mesaj de profu007 »

Allen Besnovich scrie:Te-ai inteles cu baiatul ?
Da. Luni soseste. Abia astept sa o vad. Sper sa fie ok. La ce am citit despre ea probabil o sa mai vreau doua.

Merci pt pont

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Ok. Sa ne anunti cum sunt mulinetele! Atat estetic, cat si cum ti se par ca model.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”