Shimano BBLC XT-A LC CI4+

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Filip Mihai
Puncte: 0

Shimano BBLC XT-A LC CI4+

Mesaj de Filip Mihai »

Am achizitionat un set de 4 acum cateva luni, sunt extrem de multumit, calitate, fiabile, usore, frumoase, dar, exista un dar, am observat ca in timpul drilului, cand pestele ia fir si se invarte tamburul, nu se aude absolut nici-un sunet, ma refer la acel ticait care-ti face inima sa pulsese mai tare :D, la inceput se auzeau incetisor, dar acum toate 4 nu mai au deloc acel sunet si este cam deranjant pentru ca in timpul drilului trebuie sa ma uit la tambur sa vad daca ia fir sau nu, daca este reglata frana bine sau nu, poate ca sunt eu mai absurd, pretentis, dar imi este mult imi confortabil sa reglez frana daca aud acel sunet decat sa verific tensiunea franei tragand de fir manual...am inteles ca este o problema generala la acest model, asa este ?

Va multumesc mult si fire intinse !

gimi_mures
pescar de competitie

Re: Shimano BBLC XT-A LC CI4+

Mesaj de gimi_mures »

Salut,
Asa este, incearca totusi sa pui cate o picatura de ulei pe arculet, poate vor mai "carai" ceva timp!.
C&R

arsinel
Pescar de competitie

Mesaj de arsinel »

Bine ai venit in club! Este o problema stiuta de la tambur. Inca nu a fost gasita o rezolvare a acestei probleme. Daca ai cumva acte de garantie la ele,vorbeste la magazin sa-ti schimbe tamburii dar vezi ca o sa incerce sa te abureasca ca mai greseaza arcul,ca-l mai intinte dar nu o sa mearga mai mult de 2 partide.
Divizia de Lupi a Clubului Sportiv
Personal Best 23,650KG - MV2 / 2020

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

ca sa rezolvi problema , trebuie sa-ti faci alte `arcuri din material mai gros/rezistent .
Cele de acum au litza prea subtire si nu fac fata :wink:
Am gasit pe cineva din club care ne-a facut noua arcuri noi dar.....e multa munca si nu stiu daca face si pt. vanzare pt ca a muncit o jumatate de zi la ele .....
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Filip Mihai

Mesaj de Filip Mihai »

Trist sa dai 1000 euro pe setul de 4 si sa gasesti tot felu de probleme / upgrade-uri de facut...
Am garantia, dar mai mult m-ar costa transportul dus-intors, sunt luate din Austria !
Totusi daca stiti pe cineva care rezolva aceasta problema si este sigura treaba...platesc, nu-i problema !

malavita

Mesaj de malavita »

Arcul de la tambur se poate tesiona?sau comandat?
"V-am lasat saraci si prosti,v-am gasit si mai saraci si mai prosti"
Constantin Brancusi,sculptor roman.

malavita

Mesaj de malavita »

Nu sant platit asa de bine dar nici treaba nu o fac bine.
Se pare ca nici detectorul d-voastra nu a fost bagat in priza,multe erori va da acest utilaj.
"V-am lasat saraci si prosti,v-am gasit si mai saraci si mai prosti"
Constantin Brancusi,sculptor roman.

Filip Mihai

Mesaj de Filip Mihai »

Din 4 pagini de discutii, doar 5 comentarii sunt on-topic !

Chiar sunt interesat daca se poate rezolva sau daca ati auzit pe cineva care a rezolvat aceasta problema care apare in timp la acest tip de mulinete si anumi acel TICAIT in timpul drilului, asa cum am platit 1000 euro pe mulinete, mai sunt in stare sa mai bag ceva in ele sa le fac chiar pe placul meu, am zis-o si o mai repet, pentru ceea ce imi doream de la o mulineta este singura pe care am gasit-o, dar vreau sa-i rezolv si celelalte mici probleme pentru ca imi plcace de regula sa am un produs complet, chiar daca mai bag eu bani in el dupa ce il iau de nou.

Deci, ma poate ajuta cineva ?

Va rog sa se raspunda doar on-topic ! Multumesc !

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Soluția o știi, alte arcuri, cum ți-a spus Iulian.
Caută-l pe om, nu aștepta să fii pețit, riști să stai așa mult și bine.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Filip Mihai scrie:
gabi1 scrie:

Soluția o știi, alte arcuri, cum ți-a spus Iulian.
Caută-l pe om, nu aștepta să fii pețit, riști să stai așa mult și bine.
Ai dreptate, nu m-am exprimat corect, solutia o stiu, dar domnul Iulian mi-a dat de inteles ca nu mai exista persoane care sa faca acele arcuri pentru ca nu se merita, deci ma interesa daca mai cunoaste cineva aceste persoane "unice".

Multumesc cu stima !
Nu stiu care este exact mecanismul, dar majoritatea functioneaza pe acelasi principiu.
Nu cred ca este nevoie de arc schimbat.
1.Incearca sa vezi daca lamela lucreaza corect stanga / dreapta. Daca nu, curata locul cu WD40 .
2.Observa pozitia lamelei. Trebuie sa fie pe directia centrului tamburului. Daca nu este, incearca sa o indoi cu atentie spre aceasta pozitie.
3.Observa unde calca lamela pe bucsa dintata ( sau saiba dintata ). Daca aceasta calca la limita de contact, atunci trebuie indoita ( cu atentie ) sa calce mai mult.
4. ai grija cand manipulezi tamburii, pentru ca materialul se ambutiseaza destul de usor, ca un aluminiu curat...
5. daca vrei sa vezi cum functioneaza un sistem bine facut si care nu cedeaza niciodata, pot sa-ti ofer catre studiu un tambur de TD6000. Nu am grija tamburului, ca nu se strica la cea mai mica atingere. Astia de la hakuyo nu au avut bani de aluminiu pur si au folosit un aluminiu aliat, un duraluminiu care se ambutiseaza destul de greu.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”