Shimano tribal diamond 3.90 / 3.5lb

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
mrs
Puncte: 0

Shimano tribal diamond 3.90 / 3.5lb

Mesaj de mrs »

Pescuieste sau a pescuit careva cu aceste lansete?? Le-am vazut la un magazin (avea doar o bucata pe stoc) si mi-au placut... Foarte usoare, subtiri, materialul carbonului la fel ca la tribal xs1 plus ca mi sau parut mai tari/rapide fata de xs1. Orice informatie despre acest model este binevenita. Numai bine.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Re: Shimano tribal diamond 3.90 / 3.5lb

Mesaj de Claudiu Garlea »

Daca va ajuta cu ceva, cunosc persoane care in locul lansetei XS1 si-au achizitionat Tribal Diamond. Asta dupa ce inainte de decizia finala, au avut ocazia sa lanseze cu ambele lansete.

Foarte multi nu au agreat Tribal Diamond, din cauza inelului de plecare de 40. Insa sunt peste Velocity si nu doar ca pret.

mrs

Mesaj de mrs »

Claudiu Garlea scrie:Daca va ajuta cu ceva, cunosc persoane care in locul lansetei XS1 si-au achizitionat Tribal Diamond. Asta dupa ce inainte de decizia finala, au avut ocazia sa lanseze cu ambele lansete.

Foarte multi nu au agreat Tribal Diamond, din cauza inelului de plecare de 40. Insa sunt peste Velocity si nu doar ca pret.
Asta cu inelul de 40 stie toata lumea cum sta treaba (pt mine nu conteaza)... astazi am avut ocazia sa pun mana pe un diamond... sunt mai tari pe segmentul de varf decat xs1 (cu toate ca au tc 3,5 fata de 3,75 la xs1) se pare ca actiunea este rapida ceea ce ma face sa cred ca as arunca mai departe cu ele... velocity nu isi are locul in discutia asta :D
Se pare ca nu se mai gasesc nici la importator... :(

Bogdan Zaharia
Moderator

Mesaj de Bogdan Zaharia »

uite cateva raspunsuri pe care le am primit si eu la aceiasi intrebare

Salut!Colegul meu foloseste varianta de 3,9m si 3,5 lb.Este o lanseta cu actiune parabolica cu rezerva destul de mare de putere.Se incarca foarte bine cu 110 gr. Inelul de 40 nu pare sa "o traga in jos",daca folosesti fire de pana la 0,35 . In dril lucreaza frumos.In rest totul tine de estetica , de gust. Eu pescuiesc cu intensity si sunt multumit!Intensity sta foarte bine la capitolul design,pe mine m-a cucerit! ;) Deseori partenerul meu ajunge cam pe la aceeasi distanta ca mine,deci diferente majore nu sunt, in opinia mea. Personal recomand sa le vezi pe fiecare si ar fi perfect sa le poti testa ,sa vezi ce ti se potriveste mai bine. Numai bine! Razvan

Daca iti place Tribal Diamond dar te incurca decat inelele mici, eu te sfatuiesc sa le cumperi linistit.
Concret nimeni nu a reusit sa demonstreze ca inelele mari te pot ajuta in lanseu. Unii spun ca decat daca folosesti fire groase (peste 0.35) s-ar vedea diferenta..
Eu anul trecut am trecut de pe lansete cu inele de 50 pe lansete cu inele de 40 si nu am observant niciodata sa mi se "gatuie" firul pe primul inel in aruncare.

si mai jos un raspuns de la vlad pavlovici

Tribal Diamond are inele Shimano Hardlite (aceleasi inele de pe XS1 Intensity) in configuratie 40-12.
Daca nu ma insel, e ceva mai rigida decat XS1 Intensity, lucru la care s-ar putea sa contribuie si inelele mai usoare de pe varf.

eu personal am optat pentru intensity ;)
ImagineImagine
BÂZ

mrs

Mesaj de mrs »

Bogdan Zaharia scrie:uite cateva raspunsuri pe care le am primit si eu la aceiasi intrebare

Salut!Colegul meu foloseste varianta de 3,9m si 3,5 lb.Este o lanseta cu actiune parabolica cu rezerva destul de mare de putere.Se incarca foarte bine cu 110 gr. Inelul de 40 nu pare sa "o traga in jos",daca folosesti fire de pana la 0,35 . In dril lucreaza frumos.In rest totul tine de estetica , de gust. Eu pescuiesc cu intensity si sunt multumit!Intensity sta foarte bine la capitolul design,pe mine m-a cucerit! ;) Deseori partenerul meu ajunge cam pe la aceeasi distanta ca mine,deci diferente majore nu sunt, in opinia mea. Personal recomand sa le vezi pe fiecare si ar fi perfect sa le poti testa ,sa vezi ce ti se potriveste mai bine. Numai bine! Razvan

Daca iti place Tribal Diamond dar te incurca decat inelele mici, eu te sfatuiesc sa le cumperi linistit.
Concret nimeni nu a reusit sa demonstreze ca inelele mari te pot ajuta in lanseu. Unii spun ca decat daca folosesti fire groase (peste 0.35) s-ar vedea diferenta..
Eu anul trecut am trecut de pe lansete cu inele de 50 pe lansete cu inele de 40 si nu am observant niciodata sa mi se "gatuie" firul pe primul inel in aruncare.

si mai jos un raspuns de la vlad pavlovici

Tribal Diamond are inele Shimano Hardlite (aceleasi inele de pe XS1 Intensity) in configuratie 40-12.
Daca nu ma insel, e ceva mai rigida decat XS1 Intensity, lucru la care s-ar putea sa contribuie si inelele mai usoare de pe varf.

eu personal am optat pentru intensity ;)
Mda...Diamond nu cred ca are actiune parabolica nici pe departe (mie mi sa parut ca are actiune rapida, posibil sa gresesc)... in rest Vlad are dreptate. As vrea sa iau un set de 4 lansete, nush daca le gasesc pe stoc la vreun magazin. Ms pt informatii.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”