Shimano Ultegra Ci4 XSA sau Shimano Ultegra Ci4 XTA ?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

adrianeftimie
Puncte: 0

Shimano Ultegra Ci4 XSA sau Shimano Ultegra Ci4 XTA ?

Mesaj de adrianeftimie »

Shimano Ultegra Ci4 XSA 10000 sau Shimano Ultegra Ci4 XTA 14000 ? diferenta intre ele, din ce vad eu scris in specificatii este doar de baitrunner, oare se merita diferenta de pret ? oare baitrunnerul de pe tambur este la fel de bun ca cel de pe BBLRC ? multumesc frumos.

Giura_Mihai

Re: Shimano Ultegra Ci4 XSA sau Shimano Ultegra Ci4 XTA ?

Mesaj de Giura_Mihai »

adrianeftimie scrie:Shimano Ultegra Ci4 XSA 10000 sau Shimano Ultegra Ci4 XTA 14000 ? diferenta intre ele, din ce vad eu scris in specificatii este doar de baitrunner, oare se merita diferenta de pret ? oare baitrunnerul de pe tambur este la fel de bun ca cel de pe BBLRC ? multumesc frumos.
La intrebarea daca baitrunnerul pe fata este mai bun decat cel pe spate nu iti pot raspunde pentru ca nu sunt in masura, insa sunt sigur ca pentru a reduce greutatea unei mulinete este esential sa aiba baitrunnerul pe fata pentru ca ma gandesc si din ce am vazut mecanismult la baitrunnerul pe spate este mult mai complicat si ingreuneaza mulineta, de altfel poti vedea si diferenta intre Ultregra ci4 XSA (635g) si Ultegra ci4 Xta (640g) de cateva grame in "defavoarea" celei de-a doua pentru ca are baitrunnerul pe fata care aduce putine greme in plus mulinetei :). Diferenta intre baitrunnerul pe fata si cel pe spate cred ca este mai mult treaba de comoditate, adica iti e mai greu sa intepi cu mana pe tambur :).

Diferenta insa intre cele 2 Ultegre este foarte foarte mica, incerc sa explic mai simplu, la XSA ci4 trebuie sa invarti putin mai mult, pe cand la XTA ci4 poti sa invarti maxim la 90 de grade adica declupezi batirunnerul mai rapid si lupta cu pestele o porti din surubelul acela incorporat in rambur, fie ca slabesti fie ca strangi(invarti la surubel :D ), iar la XSA doar slabesti sau strangi nu mai invarti la surubele :D .

Probabil ca stii deja filmuletul, insa aici vei vedea exact cum declupeaza el baitrunnerul cand inteapa pestele, lucru care la Ultegra XSA necesita o insurubare putin mai indelungata: http://www.youtube.com/watch?v=SuKy-Y2o ... dded#at=98

In legatura cu marimea de 14000, nu e nici o problema ca toate au ca tambur de rezerva unul din aluminiu de marime 10000, deci poti schimba tamburii daca te deranjeaza cel de 14000 cu cei de 10000.

Salut si Fir Intins :P

adrianeftimie

Mesaj de adrianeftimie »

Buna seara,

Multumesc tuturor pentru sfaturi, am optat pana la urma pentru Shimano Ultegra Ci4 XSA 10000, din cate am inteles baitrunner-ul II nu este chiar foarte fiabil, asa ca, nu ma deranjeaza sa intep si apoi sa strang frana, plus ca XSA-ul are Fast Drag.

Multumesc frumos inca o data !

Ciuchi

Mesaj de Ciuchi »

adrianeftimie scrie:din cate am inteles baitrunner-ul II nu este chiar foarte fiabil!
Ti-a spus o mare tampenie :wink:
Daniel Ciuchendea

simion.soare

Mesaj de simion.soare »

Eu am mulinete dotate cu asa ceva si chiar il consider o mizerie. O frana pe tambur rapida face EXACT acelasi lucru si este diferenta mare la bani ! In fine, este o parere personala, nu particip la concursuri ca sa fie foarte important.

adrianeftimie

Mesaj de adrianeftimie »

Ciuchi scrie:
adrianeftimie scrie:din cate am inteles baitrunner-ul II nu este chiar foarte fiabil!
Ti-a spus o mare tampenie :wink:
Hmm ? Cine "mi-a spus" o mare tampenie ?

Ciuchi

Mesaj de Ciuchi »

adrianeftimie scrie:Hmm ? Cine "mi-a spus" o mare tampenie ?
Pai asta nu am de unde sa stiu eu.
Cand au aparut aceste mulinete cu bait runner spool II eram posesor de BBLC. Mi-au placut ultegrele insa eram foarte "suspicios" cu acest sistem de bai runner pe tambur si imi era "teama" ca nu ma pot obisnui cu asa ceva si nu eram prea increzator in el. Asta pana la un concurs pe Doripesco cand unul din partenerii mei a venit cu Ultegra XTB. La finalul co cursului nu vroiam decat atat: sa ajung acasa si sa-mi comand mulinete cu BR II.
De atunci nu as mai reveni la clasicul bait runner. Mi se par excelente. Lucrezi in dril extraordinar de bine cu acest sistem. In jumatate de tura strangi firul la maxim. Fiecare "click" de strangere al tamburului iti tensioneaza sesizabil firul.
Este doar o parere personala, de la cineva care foloseste acest tip de mulinete si care urmatorul set va fi cu siguranta tot cu Bait Runner Spool II. Am fost in concursuri unde am scos pesti de 1kg cu ele cat si in concursuri unde am scos pesti de 10-11 si 19kg. Sistemul isi face treaba excelent. :wink:
Deci, revenind la intrebarea ta "ca ai inteles ca nu este fiabil", pe acel "cineva" care ti-a zis asa ceva, il contrazic din toate punctele de vedere.
Mult succes in orice alegere vei face.
Fire intinse!
Daniel Ciuchendea

carpio diem

Mesaj de carpio diem »

Am folosit daiwa infinity,bblc,Mgs,ultegra 14000,ultegra 5500....In prezent folosesc ultegra 5500xta pt pescuit de margine si mediu iar pt distanta,concursuri,plantat folosesc shimano aero technium 10000 xt la care se potrivesc tamburii de la bblc(bune si la plantat pt ca incape mult fir) si pe care un prieten(Marius Aszlos) mi le a modificat in fana rapida si pot spune ca lucreaza excelent.
Mai folosesc deasemeni shimano aero technium 12000 xta de care sunt la fel de multumit.
Concluzia:si modelele cu frana rapida xsa si modelele cu baitrunner in tambur sunt la fel de eficace,iar dupa ce te obisniuesti(din prima partida de pescuit) ti se par mai ok decat baitrunnerul clasic ca la bblc.
Diferenta dintre frana rapida(xsa) si cele cele cu baitrunner in tambur(xta) este ca la xta se poate preseta din surubelul mic din mijoc cat de tare sa stranga frana(maximul).La sxa treb sa fii un pic atent(cat strangi) ,dar te obisnuiesti f repede.
Plaja de stangere este aprox la fel undeva sfert-jum de tura.
Amandoua sisteme sunt f ok si fac acelasi lucru.As spune ca sxa este super suficient si placut de lucrat.Parerea mea ca frana rapida si baitrunnerul in tambur sunt mai fiabile ca sistemul clasic de la bblc.

hnoor0044

Mesaj de hnoor0044 »

Lucrezi in dril extraordinar de bine cu acest sistem. In jumatate de tura strangi firul la maxim. Fiecare "click" de strangere al tamburului iti tensioneaza sesizabil firul.
Este doar o parere personala, de la cineva care foloseste acest tip de mulinete si care urmatorul set va fi cu siguranta tot cu Bait Runner Spool II. Am fost in concursuri unde am scos pesti de 1kg cu ele cat si in concursuri unde am scos pesti de 10-11 si 19kg.
== Solitaire ==

romanraul

Mesaj de romanraul »

Vezi ca este subiect din 2011 :D :D
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”