Ultegra XSB Ci4+ VS Ultegra XTB Ci4+

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Filip Mihai
Puncte: 0

Ultegra XSB Ci4+ VS Ultegra XTB Ci4+

Mesaj de Filip Mihai »

Buna ziua dragi pescari, as dori sa achizitionez 4 dintre aceste mulinete (dupa ce imi vand BBLC-urile Ci4+), si sunt nehotarat, tin sa precizez ca nu stiu prea multe despre aceste doua mulinete, m-ar interesa cateva comparatii cu Avantaje si Dezavantaje, care este castigatoarea din punctul de vedere al fiecaruia si de ce?

P.S. - m-ar interesa si cum functionaza sistemul de Baitrunner Spool II de la XTB, nu se suprapune cu frana principala?

Va multumesc!

Zsolt1980
Veteran

Re: Ultegra XSB Ci4+ VS Ultegra XTB Ci4+

Mesaj de Zsolt1980 »

Diferentele intre cele doua modele constau in culoare si sistemul de frana. XTB-ul vine dotat cu sistemul de frana Baitrunnel Spool II iar XSB cu frana rapida, in ceea ce priveste constructia angrenajelor si calitatea acestora, cele doua mulinete sunt identice. Poti alege oricare din ele in functie de sistemul de frana preferat. La Baitrunner Spool II esenta consta in faptul ca de la rotita din mijloc poti regla plaja de reglare a franei de lupta, adica cu cat rotita din mijloc e mai stransa, cu atat frana de lupta se poate regla pe o plaja mai mica, astfel frana devenind mai rapida.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Ambele mulinete sunt la fel. Ambele au un fel de frana rapida, diferenta este ca la XTB poti regla cursa franei rapide. Sistemul BR 2 este practic tot frana rapida, insa mai ai in plus si frana normala a mulinetei, odata ce ai inchis BR2.
Am folosit sistemul BR2 in trecut, si pot spune ca mi-a placut foarte mult, este foarte usor de folosit si te inveti cu el dupa primele 5 minute.
Insa este foarte greu, sa-ti spunem noi, ce iti place tie mai mult.

Filip Mihai

Mesaj de Filip Mihai »

Am inteles, visul meu eraca BR2 este chiar un sistem de baitrunner doar ca e pe fata, la modul ca odata ce il activezi pestele ia fir la trasatura, iar cand dai de manivela se dezactiveaza baitrunnerul si intra frana normala a mulinetei...vise! :))

Cred ca am sa merg pe XTB, parca estetic arata mai frumos, mai ales fiind vorba de culoarea neagra! :P

Va multumesc!

rotita

Mesaj de rotita »

Daca se schimba saibele de pasla din tambur cu unele de duramit xsb este mult mai practic cu frana rapida :wink:
ACS Dudi Baits

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”