- 371452_6_644x461_elastic-zgarci-rezerva-prastie-theraband-.jpg (18.22 KiB) Vizualizat de 1429 ori

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Daca cu bulgari de 500 gr atingi distante de 120 m nu vad de ce sa mai schimbi ceva la catapulta.(sigur bulgarii sunt de 500 gr?)puiusd scrie:salutare.ca si curiozitate spune-ne si noua la theraband ce culoare ai luat ?? eu folosesc elasticele de la wildsling pt baloane cu apa,,,bulgari de 500-550gr la 120-130m lejer, si as fi interesat de ceva mai tare pt distante mai mari,gen 150-160 m,,te intreb stiint ca elasticele de la theraband sunt pe culori si fiecare culoare este cu alta tarie si forta in kg.mausse26 scrie:Dupa cateva cautari,am reusit azi sa fac comanda pentru elastice.Pentru cei interesati iata un nr. de telefon unde puteti face comenzi;0769408585 tuburi theraband.Ca fapt divers,118 ron cutia de 7,5 metri ,plus 9 ron taxe postale.Sper ca la randul meu am putut ajuta si eu asa cum si altii(carora le multumesc din suflet)m-au ajutat.FIR INTINS!!!
sa auzim de bine
mircione scrie:ce diametru sa aiba gumele, ce culoare si ce lungime pentru ...sa zicem un bulgare de 200g de nada sa poata fi aruncat la 150m ??
Din fizica am invatat ca totul este relativ.Sunt multe de luat in calcul (inatime catapulta,unghiul de atac,forta pe care o poate dezvolta tragatorul,elasticul pus in doua ,trei sau patru lungimi).Daca esti vonic (nu ca mine 70 kg)pus elasticul in doua cred ca 1m de elasticpe o parte(asta insemna 2m total pe stanga + 2m pe dreapta)sunt suficienti pentru aruncari de mare putere.Elasticul se intinde cam de 3, 4 ori lungimea sa asta insemna ca te poti duce in spate cam 3 ,4 metri ceea c este prea mult pentru ca unghiul creat nu-ti mai da voie sa creezi o bolta idealamircione scrie:ce diametru sa aiba gumele, ce culoare si ce lungime pentru ...sa zicem un bulgare de 200g de nada sa poata fi aruncat la 150m ??
puiusd scrie:salutare.
ca si raspuns la afirmatii. da intradevar bulgarii au 500-520-540-560..cantariti pe balta cu cantar electronic, dar problema este alta,,adica depinde de elongatia fiecarui elastic,asta de la wildsling are o elongatie de 500% ,,si daca vine vb sa-l intinzi de fiecare data la maxim se pare ca se cam forteaza.cel mai bine se intinde undeva la 300-350 cm,,3-3,5 m.adica 300-350 %
daca ar fi sa o iau dupa tabelul postat anterior si sa cred ca elasticul meu galben este de 1,8 kg,,,cred ca al tau o sa fie super tare de intins,,ca la al meu am masurat cu cantarul cu carlig si la intindere de 3,5 metri am o forta cuprinsa intre 7 si 9 kg. si prefer un elastic mai tare sa pot arunca bulgari mari departe din simplu motiv ca dau mult mai repede o cantitate mare de nada si in al doilea rand nu bat apa prea mult timp,si nu fac asa mult zgomot,,pai acum la concurs pe corbu, am dat cu prastia ajutat in doi oameni cam3-4 bulgari pe minut,,,o galeata de 40 de bulgari in jur de 12-14 minute,,,de aici si interesul de elastice mai tari.
si ca sa raspund si la chestia cu fizica,,,toata smecheria elasticelor este elongatia,,daca scurtez elasticele sa nu se intind asa de mult si sa pierd din bolta vor deveni mult mai rigide,,,sparg bulgarii la greu,,si nici nu zboara asa de mult,daca scurtezi elasticele la jumatate vei avea cu 30-40 % mai putina distanta.asta pe probate din experienta.
colegul meu care este si in poza are 1.75 inaltime si 78 kg..si m-am limitat cu inaltimea prastiei la 2,10 m datorita lui,,deoarece de fiecare data cand lansezi trebuie sa te intinzi sa recuperezi elasticul dintre cracani.si la 2,10m inaltime daca cobori mana jos la intindere aproape de pamant vei obtine o bolta la plecare de 45 grade,
sa auzim de bine.
scz de rigoare ca nu mai pot modifica,,,dar aici la forta de tragere greutatea este de 7-9 kg.puiusd scrie:salutare.
ca si raspuns la afirmatii. da intradevar bulgarii au 500-520-540-560..cantariti pe balta cu cantar electronic, dar problema este alta,,adica depinde de elongatia fiecarui elastic,asta de la wildsling are o elongatie de 500% ,,si daca vine vb sa-l intinzi de fiecare data la maxim se pare ca se cam forteaza.cel mai bine se intinde undeva la 300-350 cm,,3-3,5 m.adica 300-350 %
daca ar fi sa o iau dupa tabelul postat anterior si sa cred ca elasticul meu galben este de 1,8 kg,,,cred ca al tau o sa fie super tare de intins,,ca la al meu am masurat cu cantarul cu carlig si la intindere de 3,5 metri am o forta cuprinsa intre 17 si 19 kg. si prefer un elastic mai tare sa pot arunca bulgari mari departe din simplu motiv ca dau mult mai repede o cantitate mare de nada si in al doilea rand nu bat apa prea mult timp,si nu fac asa mult zgomot,,pai acum la concurs pe corbu, am dat cu prastia ajutat in doi oameni cam3-4 bulgari pe minut,,,o galeata de 40 de bulgari in jur de 12-14 minute,,,de aici si interesul de elastice mai tari.
si ca sa raspund si la chestia cu fizica,,,toata smecheria elasticelor este elongatia,,daca scurtez elasticele sa nu se intind asa de mult si sa pierd din bolta vor deveni mult mai rigide,,,sparg bulgarii la greu,,si nici nu zboara asa de mult,daca scurtezi elasticele la jumatate vei avea cu 30-40 % mai putina distanta.asta pe probate din experienta.
colegul meu care este si in poza are 1.75 inaltime si 78 kg..si m-am limitat cu inaltimea prastiei la 2,10 m datorita lui,,deoarece de fiecare data cand lansezi trebuie sa te intinzi sa recuperezi elasticul dintre cracani.si la 2,10m inaltime daca cobori mana jos la intindere aproape de pamant vei obtine o bolta la plecare de 45 grade,
sa auzim de bine.