A incetat din viata, Victor Tarus!

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Dan Mateianu
Site Admin
Mesaje: 3211
Membru din: Mie Ian 16, 2008 9:52
Puncte: 300
Localitate: Bucuresti

A incetat din viata, Victor Tarus!

Mesaj de Dan Mateianu »

A murit Victor Țăruș, realizatorul emisiunii Pescar hoinar de pe TVR2.

Anunțul a fost făcut de un colaborator și prieten al lui Victor Țăruș.
“Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Pavaloiu, realizator al emisiunii Natura și aventură de pe TVR 2.

Victor Țăruș a fost un deschizător de drumuri în domeniul său, emisiunile de la TVR fiind urmărite cu patos atât de cei care erau pescari, cât și de cei care doreau să învețe „meserie”.

Am fost unul din generația "Pescar Modern". Ziua în care apărea revista era una dintre cele mai așteptate zile ale lunii. Abia așteptam să ajung acasă și să o răsfoiesc, să văd capturi, informații despre bălti, articole, tehnică, chiar și răspunsurile la scrisorile pescarilor, oferite de nea Victor. Eram așa de disperat după revistă încât citeam și reclamele. Așa am învățat că pescarul, ca sa fie numit pescar trebuie să știe și pescuit la undiță și la lansetă. Trebuie să știe să prindă și biban și caras și clean, dar și crap, știucă, șalău sau chiar păstrav. Trebuie sa fie complet. Și, bineînteles, MODERN. Adică să fie mereu informat și la curent cu noutățile din domeniu. Așa mă bucur să cred că sunt eu. Și asta datorită în primul rând mentorilor mei, care mi-au călăuzit primii pași în această lume a pescarilor, unul dintre ei fiind Victor Țăruș.
Îți multumesc pentru tot nea Victore și sper să ne revedem când voi traversa și eu râul pe care îl trecem toți doar o data....
Rămas bun, Maestre!

Vlăduț Mateianu - 11 ianuarie 2021

Imagine


Odihnește-te în pace, Nea Victore, mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru pescuit!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”