Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Croatii nu au fost corecti.Cine a fost pana la urma looserul?In nici un caz Croatii!Vladut Mateianu scrie:Maestre, la intrebarea ta sa raspunda Dan, sa judece el daca sunt de vina croatii(ptr ca arbitrii si organizatorii CM nu au zis nimic) ! La noi insa, looseri cauta scuze si inventeaza reguli....
Maestre,cornel rosioru scrie:@Dan
Nu am vrut sa dau nici un exemplu.
Am vrut sa spun ca atita timp cit regulamentul nu pedepseste scoaterea lansetelor din apa, este permis si nimeni nu a comentat.
Am vrut sa subliniez gradul de civilizatie la un CM.
La noi ar fi fost infractiune.
Vreau sa spun ca suntem prea inversunati. In loc sa ne vedem de treaba si sa gasim solutii pt. a cistiga un concurs, mai bine stam cu ochii pe vecini. Si daca ne-au batut e clar ca a fost o furaciune.
Pai daca asta e ideea la toate concursurile, oare nu contribuim cu totii la incurajarea faradelegilor?
Care exemplu?sandu p scrie:ceea ce am facut eu,exemplul de mai sus,POATE fi clasificat furaciune sau considerat strategie?
exemplul dat de dl. rosioru e si el semnificativ... nu exista regulamente ptr.astfel de cazuri,nu e prea etic,moral dar si eu mi-as sprijini echipa din care fac parte!
de ce ar castiga altcineva si nu cel din echipa mea?
logic,nu?
cornel rosioru scrie:sandu p scrie:am si eu o nelamurire,
participam la un concurs,eu trag tare la locul unu la concurenta cu x...,alt participant,sa spunem y,coleg de breasla,prieten,nu conteaza ce este...,coleg de stand cu x...,y n-are sanse la podium si nu-si mai iroseste boilies-urile de pomana...
eu ma duc la y cu bile si ma rog de el sa-l incurce pe x sa pot castiga mai usor.
y nu ma poate refuza si eu in final castig ajutat ,pasiv, de y...
cum se poate cataloga asta?...,e corect cum am procedat?...,e inselaciune?
Anul acesta la CM din Serbia in ultima zi de concurs echipa Croatiei din sectorul B a scos lansetele din apa, pt. a favoriza echipa Rusiei. Aceasta echipa nu era in carti, dar un peste prins ar fi coborit echipa Romaniei din C un loc. Acest lucru ar fi coborit Romania(la acel moment CM) pe locul 2 iar Croatia devenea campioana mondiala.
Au procedat corect Croatii?
Organizatorii, arbitrii si concurentii nu au comentat.