CE ESTE RAU IN ASTA :

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Avatar utilizator
gabi1
Veteran
Mesaje: 4787
Membru din: Joi Sep 16, 2010 19:23
Puncte: 0
Localitate: Gura Oborului

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de gabi1 »

carbocalm scrie:
gabi1 scrie:Dane, la apel a apărut vreun document în plus faţă de fond? Ceva nu se "pupă" dacă s-au sucit la 360 grade.
Ce presupune sucirea la 360 grade ? Este aceeasi cu cea la 180 grade?
Două victime:180 Dan + 180 PS5= 360.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie: Nu cred ca-ti darama nimeni nimic momentan. Si nici nu-ti va darama avand in vedere ca ai toate actele si avizele necesare constructiei. Problema e cu stresul si cu magariile pe care le fac "vecinii" dar mi-e imposibil sa cred ca vor reusi. Vorbesc cumva din experienta, am vazut si eu ce pot face unii prieteni cu Nastase cand era prim-ministru tot pe faze cu terenuri. Cu toate astea, pana la urma, actele au invins dar dupa multi ani de stres, bani cheltuiti si drumuri pe la judecatorii.
Eu iti tot spun ca gresesti dar tu batman-batman. Inafara de lucrurile evidente - sunt din Ardeal si ca-s om fain - totul e gresit. :lol:
Despre asta e vorba: de aia avem aici multinationale care fac bani, doh, legal. Pentru ca romanii, din varii motive, nu-s in stare de mai mult. Tu dai 2 lei la 15 oameni dar blamezi Shimano sau Daiwa ca isi cara profitul din tara desi ei dau intre 1 si 5 lei la zeci daca nu sute de oameni.
Teoretic exista o hotarare judecatoreasca definitiva ( inca nu a venit ) de anulare a autorizatiei de construire si punere in situatia anterioara. Practic, este ce spui tu, dar cu drum mai lung.
De tine stiu de la Razvan. Daca nu ai un studio si nu colaborezi cu protv, te cred.
Oricum este clar ca lucrezi pentru o multinationala, sau popate chiar ai una. :)

Romanii dintr-un singur motiv nu au putut sa se ridice. Nu stiau mersurile.
Cand am avut libertatea, am plecat dupa blugi in Turcia.
Aia versati de afara, au stiut cum sa actioneze pe teritoriul nostru. Deja stiau cum se procedeaza. Am vazut eu in "Dallas". Tu cred ca erai prea mic atunci. :D

Tu ma compari pe mine cu Shimano si Daiwa. Iar vrei sa ma bagi in scandaluri.
Nu este frumos sa comparam castigurile si nici nu le cunoastem.
De angajati iti pot spune ca Daiwa nu stiu daca are unul la noi ( la cate branduri distribuie Arrow, nu cred ca din cei 20 de angajati se repartizeaza unul complet pentru Daiwa ), iar Shimano nu cred ca are mai multi ca mine. Iti spun eu asa, pentru tine, ca Mitranescu hraneste mai multe guri in Romania decat multe branduri consacrate ( le escludem pe cele in discutie, ca sa nu intram iar pe aratura ).
Totusi asta nu are nici cea mai mica relevanta !!! Asta nu vrei sa intelegi.

Vorbim de profit, nu de munca platita de o firma.
O firma poate sa aiba un angajat si sa scoata milioane profit. Care este problema ?
Important este unde ramane profitul.

Este ca intr-o firma. Cand profitul ramane acolo si se aloca prosperitatii firmei, poate la oameni nu le creste salariul, dar le pune un scaun mai bun, le baga cateva grade in plus iarna, un aer conditionat vara, un cadou de sarbatori,o masina de serviciu, decontarea transportului .... deci creste nivelul de viata al oamenilor alora. Daca patronul scoate dividentele si le sparge in Caraibe ( atunci angajatii vor avea aceeasi viata, plus ca din salariu vor fi nevoiti sa-si acopere si necesitatile de la serviciu )
La fel si la nivel de tara. Profitul trebuie sa ramana aici, ca sa existe prosperitate. Nu un salariu bun inseamna prosperitate !
Ce faci cu el mare, daca statul este nevoit sa-ti ia din el ca sa acopere necesitatile ??? Ca nu are de unde, ca daca smecherii nu lasa nici macar 1% din ce invart, atunci de unde ?
Te bucuri ca est mai avut decat cei de langa tine si asa consideri tu ca tara merge bine ?!

Alta treaba. Nu zic de Dedeman ca este o firma 100% romaneasca si ca este si prima in Top !!! ( deci se poate !), ma cobor la nivel mai mic, la noi la pescuit, ma scot pe mine din ecuatie ( ca nu este frumos :) ) si dau exemplu Baracuda . Pai tu stii ce inseamna Baracuda in pescuitul din Romania, ca cifra de afaceri raportat la alte branduri mult mai cunoscute de afara ?! Ii aduna si le da bomboane. :D
Deci se poate face profit si aici , plus ca se poate pastra in tara.

Discutam degeaba. Este clar ca fiecare isi vede interesul de moment, ca in viata de toate zilele.
Poate asta ne tine la nivelul asta.

De pe surse :) , nimic oficial, numai observatii personale, statul ( adica astia ai lui Dragnea ) sunt pusi tare de tot pe scosul banilor din tara. Este prapad la Niro si in Dragoane. Cu romanii nu au nimic, cu chinezii, turcii, arabii, ... jale.
Si astia mai sofisticati sunt vizati, dar este mai greu de intrat in ei. Cu Reforma fiscala, ii pune la punct si pe astia.
Cand l-am vazut si pe Tudorel cu le-a dat direct in gura la americani cu parerile lor despre legile noastre din justitie, m-a uns la suflet. Asta este barbat adevarat , nu dom' presedente care a fost in america si a vorbit cu secretara , ca presedintele alora nu stiu ce treaba a avut. Mi-a fost rusine atunci ca sunt roman.

Hai sa lasam salariul tau fara 1% , ca nu este asa rau si sa vorbim de casa mea, ca raman in ploaie.

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Dan Mitranescu »

Lucian SV scrie:Și eu zic să nu te bazezi prea tare pe cedo. Ție ți-a dat autorizație primarul-primăria care în cadrul procesului avea tot calitatea de pârât. Trebuia din capul locului să faci cerere reconvențională, să fii despăgubit în cazul anulării autorizației de către emitent! :wink:
La CEDO pot sa judec procesul in sine pe art.6 ( dreptul la un proces echitabil ) si pentru ca este vorba de locuinta personala, vor lua cazul ( de obicei se baga decat pe lucruri care vizeaza direct persoanele si viata privata, altfel nu prea primesc dosare )

Daca, presupunand prin absurd ca procesul a fost aici echitabil, intru pe art.1 protocolul 1 si aici nu cred sa mai existe dubii.
http://jurisprudentacedo.com/Conventia- ... lul-1.html
Au fost cazuri in care s-a construit fara autorizatie, chiar pe terenul altora, iar CEDO nu a daramat locuinta oamenilor si a hotarat ca statul sa despagubeasca pe cei care detineau terenul. Bineinteles se tine cont de "disproportionalitatea masurii." Adica daca imi fac locuinta daramand-o pe a vecinului, nu ma lasa cedo acolo ... :)
http://www.legal-land.ro/desfiintarea-l ... a-masurii/

Adica la mine este "cateva zeci de mii de euro" contra , "asa vreau eu ". Nu cred ca se pune nici macar problema de proportionalitate, ca impartirea la 0 nu exista matematic. :)

P.S. eu sper totusi sa se rezolve in tara, ca va dau cuvantul, ca daca nu se rezolva, deja nu mai este vorba de casa mea, lucrurile sunt grave rau de tot, ... daca au ajuns astfel de nenorociri la cheremul celor cu posibilitati.

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Dan Mitranescu »

Florin Pata scrie: Eu zic ca e bine sa dai mai multe detalii despre constructie ! Pana la urma magazia/constructia se afla la 1 metru sau lipita de limita de proprietate ? Ai geamuri catre proprietatea vecinului ? Care sunt de fapt obiectiile vecinului ?
Tu nu ma crezi ca stiu legile ca pe poezie ?
Nu este nicio minciuna, sau ceva care sa zic ca poate sa nu fie in regula. Am cautat si eu si avocatii.

-constructiile vechi pozitionate corect. In toate cadrastele locale se vede, in pozele din satelit, martori,...
-nu sunt ferestre
- nu este strasina
- nu am intrat peste limita de proprietate.
- toti tarusii au fost pusi cu topograf autorizat.
- proiectant autorizat.
- expertiza tehnica facuta.
- control de la ISC, care a spus ca totul este in regula. Ne-a amendat ca, au gasit ei ceva, ca asa este treaba cand vin, dar nici pe departe ce se semnalase ( pozitionare, necesitate acord, ... )
- nu insorire, ( sunt pe nord )
-nu modificari de functionalitate a spatiului care sa aduca poluare mai mare ca vechea functionalitate ( din normele metodologice ).
- nu risc pentru constructia vecina, garantat de proiectant, adus in proces de expertul tehnic, adus si de directia de urbanism )

Nu mai pun ca, pe langa reaua intentie dovedita de plasare a magaziei care a fost acolo, la un metru de limita de proprietate, au insinuat ca m-am alipit la calcan !!! ( situatie in care, DACA CONSTRUCTIA DEJA EXISTENTA necesita reparatii si proprietarii nu vor sa lase sa construiesti langa ei, pentru a avea posibilitatea sa-si repare casa de la tine din curte, atunci nu ai voie sa construiesti ).
Orie ei au casa la 5m de gard, ( deci in niciun caz "alipire la calcan" , ... ca nu era calcan sa ma alipesc la el ). Deci, iar minciuni clare, dovedite.

Daca am uitat ceva, intreaba-ma. :D
Uite totul aici :
La mine nici nu este considerata NOUA, pentru ca este "consolidare si extindere", dar sa zicem ca judecatorul considera ca este noua :

2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate - şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora -, pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente, precum şi în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.

Din normele metodologice aferente:
Art. 27: Acordul vecinilor
(1)Acordul vecinilor, prevazut la pct. 2.5.6. al sectiunii I "Piese scrise" a cap. A. "Documentatia
tehnica pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire - D.T.A.C.", prevazut în anexa nr. 1 la
Lege, este necesar în urmatoarele situatii:
a)pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau în imediata lor vecinatate -
si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora;
b)pentru lucrari de constructii necesare în vederea schimbarii destinatiei în cladiri existente;
c)în cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decât cea a cladirilor învecinate.
(2)Situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) corespund cazurilor în care, prin ridicarea unei constructii noi
în vecinatatea imediata a unei constructii existente, pot fi cauzate acesteia prejudicii privind rezistenta
mecanica si stabilitatea, securitatea la incendiu, igiena, sanatatea si mediul ori siguranta în
exploatare. Cauzele acestor situatii pot fi, de exemplu, alipirea la calcan, fundarea la o cota mai
adânca decât cea a talpii fundatiei constructiei existente, afectarea gradului de însorire.
(3)Situatiile prevazute la alin. (1) lit. b) si c) corespund cazurilor în care, urmare investitiei noi pot fi
create situatii de disconfort generate de incompatibilitati între functiunea preexistenta si cea propusa,
atât în situatia în care se aduc modificari de destinatie a spatiilor în interiorul unei cladiri, cât si în
situatia în care functionalitatea unei constructii noi este incompatibila cu caracterul si functionalitatea
zonei în care urmeaza sa se integreze. Cauzele cele mai frecvente sunt cele legate de afectarea
functiunii de locuit prin implementarea unor functiuni incompatibile datorita zgomotului, circulatiei,
degajarii de noxe, etc.
(4)Acordul vecinilor se va da conditionat de asigurarea, prin proiectul tehnic P.Th. si autorizatia de
construire/desfiintare, a masurilor de punere în siguranta a constructiei preexistente rezultate în urma
raportului de expertiza tehnica întocmit la comanda investitorului noii constructii.
(5)Acordul vecinilor este valabil numai în forma autentica.
(6)Refuzul nejustificat de a-si da acordul se constata de catre instanta de judecata competenta,
hotarârea acesteia urmând sa fie acceptata de catre emitentul autorizatiei de construire/desfiintare în
locul acordului vecinilor.


Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Dan Mitranescu »

Cealalta parte a procesului, peste care se trece :

Aplicarea legii de procedură civilă ( fara astea nu se poate judeca nimic in contencios ! )
Art. 32
Condiţii de exercitare a acţiunii civile
(1) Orice cerere poate fi formulată şi susţinută numai dacă autorul acesteia:
a) are capacitate procesuală, în condiţiile legii;
b) are calitate procesuală;
c) formulează o pretenţie;
d) justifică un interes.

Art. 33
Interesul de a acţiona
Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut şi actual. ( Cu toate acestea, chiar dacă interesul nu este născut şi actual, se poate formula o cerere cu scopul de a preveni încălcarea unui drept subiectiv ameninţat sau pentru a preîntâmpina producerea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara. )

Ori singurul interes intalnit in reclamatie este " nu putem sa acceptam o locuinta pe limita de proprietate si pentru asta nu ne dam acordul ". Altceva nimic. :D De vatamare sau prejudiciu nu exista niciun cuvant.
Nu mai pun, ca au venit ultimii pe strada, iar toate casele de pe doua strazi, cate am mai ramas acolo ,sunt construite pe limita de proprietate. :D Asa ca fapt divers.

claudiupascu
Mesaje: 361
Membru din: Mar Iul 14, 2009 22:55

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de claudiupascu »

Dane,sa presupunem ca se termina totul bine ptr.tine ,cum vei putea trai langa asemenea specimene?

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Dan Mitranescu »

claudiupascu scrie:Dane,sa presupunem ca se termina totul bine ptr.tine ,cum vei putea trai langa asemenea specimene?
Am noroc cu pozitionarea casei. Nu ii mai vad.
Glumesc. Acum 20 de ani ma duceam cu sitele dupa viermi la fermele de pui, unde aruncau mortaciunile. ( altfel nu gaseai ). Deci cu sila sunt obisnuit. Cred ..., ca nu i-am mai vazut.

Stii ce este mai rau ?
Atunci cand au venit si si-au facut casa, nu aveau apa si nici usor nu gaseau in apropiere.Ne-au rugat sa tragem un furtun prin gard si sa le dam. Nicio problema si toata bunavointa. Am considerat ca le este greu la muncitori sa sara gardul tot timpul, sa intre in curte. Asa ca bunica mea si noi cand mai eram pe acasa, inchideam si deschideam un robilet de cateva ori pe zi, de fiecare data cand ne strigau. Sase luni ...
A zis ca-mi da apa inapoi cand i-am amintit de asta. Atunci am terminat orice discutie cu ei.
Toata mizeria din curte, care este normal sa sara cand construieste un vecin, o aduna bunica mea . Le zicea muncitorilor care voiau sa curete: "lasa mama, ca voi munciti, eu stau degeaba".
Magazia care se afla pe limita de proprietate, fisuri mari de tot dupa ce si-a facut gardul cu fundatie.
La sfarsit, toate florile pe care le aveam in curte, au fost impartite cu noua proprietate ...


Acum cand am construit eu :
- reclamatii la toate institutiile abilitate.
- reclamatie la politie pentru violare de domiciliu. Am scris in declaratie ce se intamplase, respectiv ca am scos cusaci prin constructie pe care am pus niste scanduri de 20cm pentru a putea sa mearga baietii pe ele, sa izoleze casa. De la 2,5m in sus, ca in jos era gardul lor. Intram prin lateral pe scanduri. ( camerele erau pe noi ). Am intrebat apoi pe politisti, daca se imparte fapta, pentru ca la vremea aia se construia si un bloc langa casele noastre, iar macaraua care lucra acolo se invartea pe deasupra caselor noastre. Nu credeam ca pot sa fac sa rada 5 politisti ( procurori ) in acelasi timp :) , oameni bagati in hartii pana la gat.
- curatenie cu aspiratorul pentru bilutele de poliestiren cazute in gazonul din apropiere. Pe cuvant ca i-a chemat cu aspiratorul pe baieti.,
... si procesul asta.

Astea merg mai greu decat aia cu sila, ca intra pe parte de suflet ...

Avatar utilizator
Albert
pescar de competitie
Mesaje: 2296
Membru din: Lun Aug 23, 2010 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Albert »

Ti-am dat exemplu de multinationale din pescuit ca sa fie mai clar. Tu nu intelegi impactul multinationalelor. Astea baga mai multi bani in tara direct si mai ales indirect decat pot fura astia.Shimano si Daiwa dau mai mult de lucru decat ai putea tu vreodata. Sau crezi ca produsele lor se vand singure? Orice magazin din fundul tarii beneficiaza de pe urma lor, asta insemnand clienti, vanzari, bani.
Multinationalele scot bani din tara legal, platesc salarii mari la vedere, cu toate taxele.Pai chinejii tai te injura pe romaneste daca le ceri bon, ce naiba.
Tu compari Niro si Dragonul cu multinationalele si Romania cu China si Rusia. Serios?
Cat despre mine, da, ma bucur ca sunt mai avut decat aia de langa mine. Dar nu sa-i fac lui in ciuda, eu ma bucur ca munca mea e rasplatita. Ala mai sarac, in loc sa munceasca 12-14 ore cum (mai) fac eu sta si ma cearta. Si pune botul la idioteniile lui Dragnea cu strainii care ne fura. Si se bucura de 3 lei in plus la ajutoare fara sa realizeze ca berea aia ieftina e mai scumpa cu 5 lei decat era inainte. Isi merita soarta.
Statul e nevoit?! Tu te auzi?! Pai astia nu-s in stare, cica, sa recupereze milioane furate dovedite dar e nevoit sa ia din ce muncesc eu?
Hai sa nu lasam 1% din munca mea. Adica eu nu las, mai ales statului.
Statul care baga milioane in cazanul ala de catedrala si spitalele, scolile, centrele de plasament sunt niste haznale. Nu ma porni....

Avatar utilizator
Florin Pata
Mesaje: 902
Membru din: Mie Iun 15, 2011 16:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Florin Pata »

Albert..."Nu ma porni..." pe mine cu multinationalele ca nu ai nici o sansa ! Te rog sa ma crezi :P !

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CE ESTE RAU IN ASTA :

Mesaj de Dan Mitranescu »

Albert scrie:Ti-am dat exemplu de multinationale din pescuit ca sa fie mai clar. Tu nu intelegi impactul multinationalelor. Astea baga mai multi bani in tara direct si mai ales indirect decat pot fura astia.Shimano si Daiwa dau mai mult de lucru decat ai putea tu vreodata. Sau crezi ca produsele lor se vand singure? Orice magazin din fundul tarii beneficiaza de pe urma lor, asta insemnand clienti, vanzari, bani.
Multinationalele scot bani din tara legal, platesc salarii mari la vedere, cu toate taxele.Pai chinejii tai te injura pe romaneste daca le ceri bon, ce naiba.
Tu compari Niro si Dragonul cu multinationalele si Romania cu China si Rusia. Serios?
Cat despre mine, da, ma bucur ca sunt mai avut decat aia de langa mine. Dar nu sa-i fac lui in ciuda, eu ma bucur ca munca mea e rasplatita. Ala mai sarac, in loc sa munceasca 12-14 ore cum (mai) fac eu sta si ma cearta. Si pune botul la idioteniile lui Dragnea cu strainii care ne fura. Si se bucura de 3 lei in plus la ajutoare fara sa realizeze ca berea aia ieftina e mai scumpa cu 5 lei decat era inainte. Isi merita soarta.
Statul e nevoit?! Tu te auzi?! Pai astia nu-s in stare, cica, sa recupereze milioane furate dovedite dar e nevoit sa ia din ce muncesc eu?
Hai sa nu lasam 1% din munca mea. Adica eu nu las, mai ales statului.
Statul care baga milioane in cazanul ala de catedrala si spitalele, scolile, centrele de plasament sunt niste haznale. Nu ma porni....
Eu nu inteleg impactul multinationalelor, america, China si Rusia. ( sunt multe alte state in care iti rupe capul daca scoti profitul, dar imi plac astea mie ).
Tu le intelegi impactul, cat te vor tine. Ca te sucesti pe urma.

Eu de ce sa dau 1% , Dedeman sa dea 1% si tu si cu Enel sa nu dati nimic ? E corect ?
Stii cat reprezinta 1% din cifra de afaceri a multinationalelor, ca sa uiti de milioanele de care spui cu scolile ?
Cred ca stii cat inseamna 1% din 75 miliarde de euro, ca sa afli cat NU a dat enel anul trecut pentru scoli, spitale ... si toate celelalte elemente care se scot in evidenta ca efect, fara sa realizeze nimeni care este cauza. 75.000.000 de euro !!!! In dreptul unei singure multinationale, intr-un singur an.
Stiu, tu ai sa zici ca trebuie sa fiu multumit ca am lumina in casa si eventual, daca lucrez la ei, sa ma bucur de 3000 de lei pe luna, ca o duc mai bine ca ala care lucreaza la Dedeman si este mai bine asa .

Cat trebuie sa lase in tara TOATE multinationalele intr-un an ?
MILIARDE DE EURO pe care "penalul" de Dragnea ( ca atunci cand vorbim despre miliardele astea foarte multe si o justitie "libera" , oricine poate sa devina "penal" ) le vrea in tara , ... sa le fure el pe toate, sa mute toata Dunarea in Teleorman si Belina sa si-o puna in baie.

Stati fratilor linistiti, ca locuri de munca se gasesc, daca pleaca vreuna dintre multinationale din tara, dar nu pleaca, pentru ca le este bine. Tot pot sa scoata profit si sa faca ce vor cu el, ca in alte parti ( Rusia, america, China :D ) nu le merge lor smecheria. Tot aici raman.
E adevarat, poate vor da salarii de Dedeman , dar la cat au redus locurile de munca :wink: , nu cred ca nu pot sa mentina salariile.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”