Curiozitate

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Claudiu Garlea
pescar de competitie
Puncte: 0

Curiozitate

Mesaj de Claudiu Garlea »

Avand un mini iaz in curte, cand l-au facut au cumparat 4 carasei/crapi aurii din Hornbach, in prima vara au murit 2, dupa 4 ani, a mai murit unul in primavara. Doar unu a mai rezistat (era mort dupa planet impact-ul de la senzor & porumb fiert dipuit in tuica cu anason/ capsuni). Faza este, ca de cateva zile dadea semne de ... duca! Astazi, l-am gasit mort si era foarte umflat in burta, de curiozitate l-am ... desfacut. SURPRIZA ! Avea icre in burta.

Poate sa-mi spuna cineva de unde naiba le avea?Si ce trebuia sa fac sa le elimine corect sau macar sa-l fii salvat? Pentru ca la primavara, vreau sa cumpar altii. :(

Mentionez, ca se facuse mai mare ca palma si in iaz, am adus cativa carasi dintr-un lac, umpic mai mari ca degetu (2 dintre ei au fost mancati de broasca testoasa).

Poate se gasesc niste baieti mai cunoscuti in aceast meserie.

p.s : nu erau crapi d-aia de acvariu (gold fish)

kelu84

Re: Curiozitate

Mesaj de kelu84 »

Pai icrele le avea pur si simplu.... Nu este necesara prezenta masculului ca femela sa dezvolte icre. Masculul este necesar pentru fecundare care se face ulterior depunerii icrelor. Nu cred sa existe vreo legatura de cauzalitate intre moartea pestelui si faptul ca avea icre in burta

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Vezi ca in general crapii Koi sau carasi ornamentali trebuie sa aiba o temperatura a apei undeva la 20 -22 grade altfel ii cam gaseste dracii.
Icrele le dezvolta natural, sa nu te gandesti k trebuia sa faca sex , sau poate ca a facut cu testoasa :mrgreen:

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Si eu am un iaz in curte (dar mai mare, are si 2.5 m adancime ), l-am populat cu caras, ciortan si crap in vara si le-a mers destul de bine.... doar cativa pesti morti, in perioadele de canicula (40 grade) dar am rezolvat montand o pompa ptr recircularea apei. Deci, cred ca oxigenarea apei este esentiala intr-un iaz, precum si calitatea apei...

PS La iazul meu am diverse praguri unde amplasez nada si momeala, asa imi dau seama ce preferinte au crapii.... ceea ce-ti recomand si tie, ca pescar.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Al meu nu e foarte mare si dar era bun pt ce aveam in el. Asta este anu' trecut :)
Eu n-am pompa d-aia, am pompa aia care face scheme cu apa :lol: :lol: si se oxigeneaza apa cand arunca apa inapoi.

Ma speriasem, deci icrele s-au dezvoltat singure.

Va multumesc :D

O sa postez si poza cu iazul, e prea mare si trebuie sa o modific, dar mie cam lene

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

GClaudiu scrie:SURPRIZA ! Avea icre in burta.

Poate sa-mi spuna cineva de unde naiba le avea?Si ce trebuia sa fac sa le elimine corect sau macar sa-l fii salvat? Pentru ca la primavara, vreau sa cumpar altii. :(

Frate, ai pretentia sa cresti pesti in iaz si pui o intrebare elementara: de ce avea icre in burta fiind singur de doi ani? Pai tu sa stai doi ani singur pe o insula nu o sa mai ai lichid seminal in testicule? :lol: :lol:
Daca facea pui singur, atunci era o problema, dar nici asa.. la cate pasari or fi venit pe iazul tau cu icre de peste fecundate pe picioare si l-au balacit... :P
Am curaj sa fac pariu ca mai ai ceva pestisori p-acolo..dar nu ornamentali, probabil fara importanta sportiva, alimentara, etc..

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Nu cred ca au venit pasarii, poate vrabiute. Iazul este mic, micut.

Deh, n-am ma stiut mai Lao, stiam ceva de genul : crapul trebuie sa ridice icrele si sa le "planteze", stiam ca el are lapti. :oops: :oops:

"Tancabesti" :)))

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

ala nu e nici iaz nici mini iaz,e ....nu stiu ce :mrgreen:

Trebuie sa ia in vedere ca un acvariu/iaz/miniiaz incearca sa imite un biotop natural si este foarte important sa reusesti sa stabilizezi un astfel de setup si sa se autosustina.
cu cat e mai mic cu atat e mai greu de stabilizat .
Trebuie sa ai in vede :
1 : filtrarea apei - grosiera , biologica si eventual chimica daca e cazul sunt filtre speciale pentru acvarii, iazuri etc ;
2 : oxigenarea apei fie prin asa zisele fantani arteziene ceea ce probabil ai tu sau prin pompe plus pietre de aer ;
3 : plante naturale cu un rol deosebit atat estetic dar mai ales in stabilizarea setupului ;

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Daca le pun plante de care zici, le mananca. Stiu ca nu e iaz, nici nu stiu cum sa-l numesc, insa aia e o membrana de iaz, plantele de acvariu le mananca, am pus d-alea de plastic :)

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

Mda...nu e decat un acvariu in aer liber...credeam ca atunci cand te-ai exprimat ''un mic iaz'', am crezut ca e ceva macar de 20-30 m patrati.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”