Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia online

Sectiune deschisa pentru orice subiect de discutie.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

gimi_mures
pescar de competitie
Mesaje: 1319
Membru din: Vin Apr 03, 2009 23:24
Puncte: 0
Localitate: Tg Mures

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de gimi_mures »

Nici vorba ! Atat topicul acesta cat si altele asemanatoare au fost create doar pentru trafic.
C&R

Avatar utilizator
DumiD
Pescar de competitie
Mesaje: 1650
Membru din: Joi Oct 21, 2010 1:52

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de DumiD »

Baciul Gica sta foarte bine acolo unde e, langa oierul Gigi.

Hert
Mesaje: 219
Membru din: Sâm Apr 16, 2011 17:02
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de Hert »

Nu sunt de acord cu gratierea din mai multe motive.
In primul rand, din capul locului vreau sa precizez ca am admirat si stimez fotbalistul Gica Popescu dar nu am niciun fel de respect fata de omul Gica Popescu.
A poftit la borcanul cu miere, a facut o combinatie si a iesit prost. A avut ocazia sa-si spele pacatele si a facut jumatate de pas in aceasta directie platind acei bani catre ANAF. Dar s-a oprit aici, nu a tinut directia asta. In timpul procesului a pledat NEVINOVAT, nu a vrut sa tradeze gasca. Prin asta, practic si-a pus singur stampila de vinovat.
Un alt aspect: daca se acorda gratierea, nu se creeaza un precedent? In felul asta, dau un exemplu, omul Gica Hagi ar fi foarte indreptatit sa incerce niste combinatii nelegitime. Daca ies - e ok, daca nu - are tot dreptul sa ceara gratierea pentru ca a facut mult mai multe pentru tara asta, din punct de vedere fotbalistic, decat Gica Popescu. Nu?
Eu zic ca aceasta pedeapsa o sa-i prinda bine omului Gica Popescu. O ispaseste si are timp sa se gandeasca de ce a ajuns in situatia asta...si poate de data asta se "leapada" de trioul malefic Becalian.
Ps: sa nu uitam ca era si protejatul Nasului Mircea Sandu, un alt personaj cu o moralitate indoielnica....In cazul de fata, se adevereste proverbul "Spune-mi ce prieteni ai, ca sa-ti spun cine esti!".
Bogdan Chiriac

Avatar utilizator
Sebastian Stan
Mesaje: 187
Membru din: Lun Iul 29, 2013 15:46
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de Sebastian Stan »

cornel.s scrie:Si Fane Popescu e pescar :). Si Naie Popescu ;).
Ideea e ca petitiile on line nu fac altceva decat trafic. Gratierea poate fi ceruta decat personal, prin familie sau avocat. Restul e folclor ;).
+

A furat pensia parintilor mei!
La puscarie cu toti ca ei!
Matador, Comunist Activ si Maestru la Vrajeala!

Avatar utilizator
gabi1
Veteran
Mesaje: 4787
Membru din: Joi Sep 16, 2010 19:23
Puncte: 0
Localitate: Gura Oborului

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de gabi1 »

Vladut Mateianu scrie:ESti sigur ca nu ai incalcat legea niciodata ?
Eu am incalcat legea de nu ai tu fire de par in cap insa mi-am asumat totul si am jucat "uliul si porumbeii"... m-au turnat am platit, nu m-au turnat s-au prescris...riscuri asumate... daca-ti place smecheria, daca nu.... fii baiat cuminte si nu ai nici un motiv sa plangi si sa ceri clementa(punct).
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Avatar utilizator
RSC
Pescar de competitie
Mesaje: 868
Membru din: Dum Oct 16, 2011 10:40

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de RSC »

Apostolii grațierii lui Popescu îi fac un deserviciu

7 March, 2014 | gsp.ro - Tolontan

În primul rînd politicienii. Intervenția lor creează contrariul efectului scontat. În loc de compasiune, ei provoacă iritare în rîndul publicului. Să-i luăm pe rînd.

Crin Antonescu declară că l-ar grația și ne cheamă ”la solidaritate”. Îl anunțăm pe liderul liberal că sîntem într-o situație delicată! Dacă ne declarăm, acum, solidari cu Gică Popescu sîntem, prin tranzitivitate, solidari cu Ioan Becali, Cristi Borcea, George Copos și cu ceilalți condamnați.

De ce? Pentru că Popescu a fost solidar cu partenerii de afaceri din lotul condamnat! Vreme de 6 ani cît a durat procesul, el a susținut permanent ceea ce au spus și ei. Au dat aceleași explicații mincinoase, din perspectiva judecătorilor. Au spus că nu sînt vinovați. Curtea de Apel a considerat asta drept o matrice infracțională de spălare de bani și evaziune fiscală. Un model repetat, cu mici diferențe, în fiecare dintre cele 12 transferuri.

Îl mai citez o dată pe ziaristul Biro Attila de la Gândul.info. În ciuda a ceea ce se strigă la televizor, Popescu nu și-a recunoscut vina. Putea, dar n-a făcut-o.

Al doilea politician cu o declarație aiuritoare este Valeriu Zgonea. Pesedistul din conducerea Camerei Deputaților spune că l-ar grația pe loc pe Popescu și că ”regret că justiția nu are o componentă socială”. Zgonea face proba analfabetismului la materia democrației! E taman invers! Justiția e despre social, nu despre un codex de legi.

Totul în justiție e social, de la rolul educativ și preventiv al pedepselor pînă la încrederea în justiție, care, apropo, a crescut enorm în momentul finalizării acestui caz.

Mai vine și Victor Ponta, cu dedublarea lui clasică pentru a confuza și irita și mai mult. Ca premier nu se pronunță, ca om l-ar grația. Votați omul, nu premierul! Vot pe caz de simpatie, grațiere pe caz de simpatie, vorba lui Vlad Petreanu!

Avocații publici ai grațierii lui Gică Popescu îi fac rău. Mult rău. Pentru că, la două zile după sentință, în subtext ei susțin că ”Închisoarea nu e pentru un om ca Gică Popescu”. Ăsta e mesajul lor autentic, chiar dacă nu-l rostesc atît de clar. Altceva, de fapt, nici nu pot spune. Sau, și mai neinspirat, susțin că trebuie grațiat pentru că e nevinovat. Antena 3 a început o tentativă de rectificare a procesului, optînd pentru Versiunea Aproape Nevinovăției lui Popescu. Noroc că a fost Dumitru Graur acolo că le-a mai povestit cîte o faptă petrecută în dosar!

Fiind o decizie a executivului dintr-o țară, grațierea nu pune în discuție vinovăția, ci duritatea pedepsei. E o nuanță pe care merită discutat.

Dar să fluturi acum steagul grațierii lui Popescu e total contraproductiv! Campania nu face nici un serviciu fostului mare fotbalist. Grațierea nu înseamnă a elibera un nevinovat, ci a fi blînd cu un vinovat. Mie nu îmi e rușine să spun că-l admir în continuare pe Popescu și că nu s-au șters contururile acestui sentiment. Ca om, ca jurnalist, ca microbist, ca tată, nu voi uita niciodată ce a însemnat Gică Popescu și colegii săi de generație pentru copilăria și pentru adolescența mea. Și de la ei am învățat să nu mă tem chiar și cînd ceilalți par mult mai tari. Asta sună acum ca o ironie.

Esența cazului a fost foarte bine surprinsă de un cititor la un articol al lui Ovidiu Ioanițoaia. Apropo, sînt mîndru că lucrez la un ziar unde există dezbatere și puncte diferite de vedere, mai ales că acest ziar a dus campania Dosarului Transferurilor, vreme de opt ani.

Ascultați-l pe cititor: ”Gică Popescu va fi un dublu simbol. Cel al marelui sportiv și cel al unei justiții corecte și egale pentru toți ! Este important sa ni-l amintim așa”.

Într-adevăr, grațierea e parte a legii. Și apare, potrivit literaturii de specialitate, tocmai pentru că omul nu are pretenția că a creat un sistem legal perfect. Grațierea e o pavăză în fața posibilei cruzimi exagerate a legii. Dar, dacă grațierea apare oamenilor drept o ingerință a politicului în justiție pe motiv de populism sau de celebritate, ea își pierde chiar natura intimă.

Fără voia sa, Popescu intră din nou în istorie, aducînd pentru prima oară în România tema grațierii în dezbatere publică serioasă. La Năstase părea o glumă amară, la Popescu e pe bune.

Am senzația că mulți dintre cei care ne-am dori ca Popescu să nu fie strivit de închisoare, că pînă la urmă nu ăsta e scopul unei pedepse, sîntem stînjeniți în acest moment de campania grațierii! Campania pripită ne pune să alegem între ideea de justiție și un om. Iar alegerea nu poate fi decît una. Pentru că disprețul pentru munca procurorilor DNA și pentru autoritatea instanței plus degradarea încrederii în puterea legii ar fi incalculabile în cazul unei grațieri în acest moment!

Credeți-mă, dacă vă pasă cu adevărat de Popescu, greșiți forțînd în continuare!

A susține eliberarea un om care nu și-a recunoscut vina, practic înainte de a simți ce a făcut, pe principiul că e prea mare pentru o celulă atît de mică, mi se pare că diminuează șansele unei posibile grațieri realiste și că-l jignește, într-un anume sens, chiar pe condamnat.

Orice s-ar spune, Gică Popescu este un om puternic. A făcut-o, o trage. De aici poate începe discuția. Dar nu acum și nu cu politicieni pe post de avocați publici.
"Keep it simple!"

rotita
Mesaje: 143
Membru din: Mie Noi 10, 2010 20:43
Puncte: 0
Localitate: Sibiu

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de rotita »

La puscarie ! Locul lor este acolo becali&gasca...
CS Dudi Baits

Avatar utilizator
stefanmuraru
pescar de competitie
Mesaje: 1051
Membru din: Lun Dec 28, 2009 9:02
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de stefanmuraru »

Gică Popescu, unul dintre simbolurile fotbalului românesc, nu trebuie să facă închisoare, alături de criminali și violatori!

dar domnilor: "Gică Popescu, unul dintre simbolurile fotbalului românesc" a fraudat statul cu un milion de dolari in timp ce eu, cu tine si cu vecinu luam de la gura copiilor si ne platim darile la stat (impozit pe salariu, impozit pe casa, pe masina....etc). Deci el poate sa fure si sa nu fie pedepsit iar noi nu, cam asta scrieti in acest articol.

Avatar utilizator
gor965
Moderator
Mesaje: 14694
Membru din: Vin Mai 25, 2007 17:04
Puncte: 0
Localitate: Calarasi

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de gor965 »

RSC scrie:Apostolii grațierii lui Popescu îi fac un deserviciu

7 March, 2014 | gsp.ro - Tolontan
Excelent articol !!! :wink:
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

nicucc
Pescar de competitie
Mesaje: 195
Membru din: Sâm Sep 05, 2009 13:26
Puncte: 0
Localitate: Craiova

Re: Gica Popescu e pescar de crap. Semneaza si tu petitia on

Mesaj de nicucc »

Ok,semnam dar e corect?
Dar de ce doar pentru Gica,ceilalti "nu e oameni"?

Ma intreb daca se stia ca se poate lua CU SIGURANTA minimum 7 ani pentru asemenea fapte mai vedeam aceste persoane acuzate, sa nu uitam ca pentru noi ceilalti cam asa suna legea.

Si ar ma fi ceva,pronuntarea sentintelor a fost chiar in ziua in care era anuntat noul guvern,oare nu a fost si asta un mod de abatere a atentiei?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Liber la Discutii”