Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Despre patroni de balti care cumpara crap mare, adus din ape salbatice, eu sincer le dau dreptate, si cred ca este un lucru bun. Sa vedem alternativa acelui peste (care deja este prins), singura alternativa este sa ajunga in tigaie la vreun restaurant. Poate ar tebui sa vedem o farama de remuscare in pescarul care il vinde patronului de balta, si nu se orienteaza direct catre restaurant. Cred ca este un punct de plecare spre sistemul de C&RMeluCatelu scrie:Bine ventita initiativa insa slabe sanse sa se miste ceva...
Din pacate asta este situatia in Romania pt moment.
Ma gandesc la Tibi care face emisiuni pe tema pescuitului de ceva vreme si tot nu s-a schimbat mai nimic.
Evident ca se va veni si cu vesnica placa:"Cine cunoaste balta prinde!/Cine este pescar prinde!/Cine stie sa prinda prinde!".
As vrea si eu sa stiu cum pot sa am garantia ca administratorul X a populat balta Y cu fix cate zeci de tone spune el.
Si de ce nu se sesizeaza nimeni cand pestei salbatici sunt luati din ape publice si vanduti catre balti private.Evident pestii in cauza sunt prinsi de persoane particulare si vanduti "la negru".
Mai mult mutarea pestilor din ape publice in bazine salbatice este vazuta ca un act salutar.
Cica "De cat sa ajunga in tigaie,mai bine in balta lui X!"
Si pe urma ne miram toti ca se baga scule la greu pe apele publice si ca infloreste braconajul.
Trist,dar adevarat!
Asta este pescuitul astazi in Romania!
Si mie-mi "plac" pescarii care fura peste si din baltile care au administrator. Patronu' care cumpara nu prea poate fi acuzat.N-are el de unde sa stie de und vine pestele..si nici nu-l intereseaza.MAi sunt unii care nu cumpara din pricipiu da-s putini.In schimb intreprinzatorii astia care fura peste de unde pot sunt de blamat.E un cerc vicios pe care nu-l vad rupt prea devreme.aurelian_solomon scrie: Despre patroni de balti care cumpara crap mare, adus din ape salbatice, eu sincer le dau dreptate, si cred ca este un lucru bun.
Sincer eu nu le dau de loc dreptate acestor peseudo patroni.Ei nu fac altceva decat sa comita o fapta in afara legii si in plus sa incurajeze braconarea fereoce apelor salbatice.aurelian_solomon scrie:
Despre patroni de balti care cumpara crap mare, adus din ape salbatice, eu sincer le dau dreptate, si cred ca este un lucru bun. Sa vedem alternativa acelui peste (care deja este prins), singura alternativa este sa ajunga in tigaie la vreun restaurant. Poate ar tebui sa vedem o farama de remuscare in pescarul care il vinde patronului de balta, si nu se orienteaza direct catre restaurant. Cred ca este un punct de plecare spre sistemul de C&R
Problema este la "pescar", nu-l obliga nimeni sa nu-l elibereze.
Am asistat la un astfel eveniment, cand pescar pe balta salbatica a prins crap de 10 kg, si a sunat la proprietar de balta sa vina sa-l cumpere, lucru intamplat de altfel, efectiv ii parea rau pescarului, ca crapul sa ajunga in tigaie.
Pe balta unde se pescuia, desi era a AGVPS, se platea si taxa (+ obligatoriu permis vizat), acuma cum poti sa-i ceri acelui pescar sa eliereze acel peste inapoi. Mai grav, asa ceva practica si paznicul baltii, si ghiciti cui vindea(sau efectiv dadea), directorului filialei.
P.S. Ma bucura faptul ca apar tot mai multe balti private, inclusiv in sistem C&R, prefer aceste balti in locul baltilor administrate de diversi directorasi pusi politic, care trateaza bunul comun al tari ca gradina lor.
Ce vorbesti??! Cum sa dea peste 700 Euro la peste 10kg. Exagerezi enorm.MeluCatelu scrie:Sincer eu nu le dau de loc dreptate acestor peseudo patroni.Ei nu fac altceva decat sa comita o fapta in afara legii si in plus sa incurajeze braconarea fereoce apelor salbatice.aurelian_solomon scrie:
Despre patroni de balti care cumpara crap mare, adus din ape salbatice, eu sincer le dau dreptate, si cred ca este un lucru bun. Sa vedem alternativa acelui peste (care deja este prins), singura alternativa este sa ajunga in tigaie la vreun restaurant. Poate ar tebui sa vedem o farama de remuscare in pescarul care il vinde patronului de balta, si nu se orienteaza direct catre restaurant. Cred ca este un punct de plecare spre sistemul de C&R
Problema este la "pescar", nu-l obliga nimeni sa nu-l elibereze.
Am asistat la un astfel eveniment, cand pescar pe balta salbatica a prins crap de 10 kg, si a sunat la proprietar de balta sa vina sa-l cumpere, lucru intamplat de altfel, efectiv ii parea rau pescarului, ca crapul sa ajunga in tigaie.
Pe balta unde se pescuia, desi era a AGVPS, se platea si taxa (+ obligatoriu permis vizat), acuma cum poti sa-i ceri acelui pescar sa eliereze acel peste inapoi. Mai grav, asa ceva practica si paznicul baltii, si ghiciti cui vindea(sau efectiv dadea), directorului filialei.
P.S. Ma bucura faptul ca apar tot mai multe balti private, inclusiv in sistem C&R, prefer aceste balti in locul baltilor administrate de diversi directorasi pusi politic, care trateaza bunul comun al tari ca gradina lor.
In exemplul tau,pescarul in cauza nu simtea parere de rau fata de peste ci simtea bucurie fata de portofel.
Vanzarea catre restaurant nu este asa de profitabila precum vanzarea catre o balta privata.
Pe exeplarul de 10Kg+ "patronii" de balti private pltesc de la 700 euro in sus.
La restaurant nu da nimeni banii astia.
Este vorba de 10kg+.mariusd scrie:MeluCatelu scrie:aurelian_solomon scrie:
Ce vorbesti??! Cum sa dea peste 700 Euro la peste 10kg. Exagerezi enorm.