Nu Silviu. Nu m-ai inteles. Am avut si eu tot de 3 metrii si le-am dat pentru ca mi-am luat barca si vreau mai scurte. Ziceam ca as vrea tot acelasi model, dar mai scurte pentru barca ( pneumatica ). Ideale ar fi, pentru mine doar, de 2,4m. Daca umblii la varful acestor bete le-ai stricat exact ce au mai bun. Sunt bete din carbon-compozit, iar varful lor e facut special din fibra pentru a semnaliza cat mai bine trasatura. Sunt bete specializate pentru pesti mari pe rauri sau mare. De aceea au si manerul asa de lung.silviu_florescu scrie:Fiecare cu parerile lui..![]()
Eu le-am ales pe astea de 3m pentru ca ajuta putin si in lansare. Adica sunt bune de pescuit si de pe mal , nu se stie niciodata unde ajungi..
Poti presupune ca una de 2,4m este cea de 3m din care s-a taiat varful de 60cm, adica ar trebui sa fie rigida, dar nu e asa. A fost taiata 30cm de sus si 30 de jos, scurtandu-se si manerul (parghia). Mijlocul ramane la fel ca la cea de 3m.
Ideea este ca la una de 3m, fata de 2,4m, ai in plus si varf si maner (parghie mai mare). La fel de tare tragi de peste si cu 2,4 dar si cu 3. Daca ti se pare ca varful se indoaie mai mult la una de 3m, e din cauza ca e mai lung. In punctul unde cea de 2,4 are varful, tensiunea e aceeasi.
PS: din 3m poti face 2,4m, dar invers nu
Deci eu imi doresc tot acelasi tip de bete, dar mai scurte. S-au fabricat si astfel de modele, dar nu prea au fost importate si nu stiu de ce? Altfel ele isi merita toti banii. Cel caruia i le-am dat e multumit si acum de ele, mi-a confirmat-o chiar ieri, dupa aproape un an de zile. Pescuieste preponderent in judetul Constanta, pe Dunare si in Delta.