pharaoh scrie:Mie mi s-ar fi parut logic sa fie asa. Atat timp cat folosesc acelasi ponton, cu numarul de scule impus de regulament, mai ales pentru C&R, nu vad de ce nu s-ar putea plati o singura taxa. Eventual un pic mai mare, sa fie o taxa pe echipa de 2. Si-asa taxele sunt prohibitive pentru foarte multi dintre pescari.
"Atat timp cat folosesc acelasi ponton, cu numarul de scule impus de regulament, mai ales pentru C&R"
Dupa logica dvs,ar inseamna ca ar putea pescui chiar si 4 pescari pe un ponton,cu 4 lansete (fiecare cite una) platind o singura taxa !!!!!
am si eu o intrebare legata de pontoane, pentru ca din cate stiu unele sunt inchiriate de anumiti pescari. intrebarea mea este daca ajungem dimineata acolo si persoana care a inchiriat pontonul pe tot anul nu este pe balta putem sa ne ducem pe respectivul ponton sa pescuim? platind taxa de ponton in prealabil
Vladut Mateianu scrie:Ba cred ca da, o sansa in plus sa te deranjeze cineva, sa traga vanturi si sa pute, etc..... Poate daca ar fi orb al doilea nu ar fi probleme. Dar te asigur ca si daca vor fi pescari fara maini pe MV nimeni nu le va lua taxa !
Atunci cei ce permit 2 pescari pe 4 lansete gresesc?
De ce nu te iei de ei sa le spui ca nu fac bine ceea ce fac? )
Sau, neorganizand concursuri la ei pe balta si necastigand bani de pe urma lor, nu merita sa ii ajuti cu sfaturi? )
"Atunci cei ce permit 2 pescari pe 4 lansete gresesc?"
Pe anumite balti se practica sistemul de la unele dintre spalatoriile auto,"la patru partide de pescuit se acorda o partida gratis (balta Podari) pe alte balti se permit doi pescari pe patru lansete,etc,etc !!!!!
Aceste oferte,vor sa atraga pescarii,pentru ca potentialul baltilor respective este mult mai slab decit al baltilor de top,etc,etc !!!!!
Domnule Petcu,
O balta de top (cum spuneti dvs.) nu se justifica doar prin densitatea de peste care exista in balta. Exista si alte criterii de a clasifica o balta ca fiind de top. Standuri "aerisite", structuri prezente in balta, conditii bune de campare, vegetatia de pa mal care sa permita pescarilor si spatii cu umbra, etc.
In Ungaria, exista o balta pe nume Nagykallo. In cuantumul unei taxe de 300 eur (4 zile, cazare, barca, ponton, etc) este permis sa pescuiasca unei echipe de maxim 4 pescari. In momentul de fata, locurile(14 la numar) sunt rezervate (pre-platite) in proportie de 80% pt anul 2012. Cred ca o asemenea balta nu mai are nevoie de atragere a clientelei, si poate fi catalogata cu adevarat ca fiind una de top.
pharaoh scrie:Mie mi s-ar fi parut logic sa fie asa. Atat timp cat folosesc acelasi ponton, cu numarul de scule impus de regulament, mai ales pentru C&R, nu vad de ce nu s-ar putea plati o singura taxa. Eventual un pic mai mare, sa fie o taxa pe echipa de 2. Si-asa taxele sunt prohibitive pentru foarte multi dintre pescari.
"Atat timp cat folosesc acelasi ponton, cu numarul de scule impus de regulament, mai ales pentru C&R"
Dupa logica dvs,ar inseamna ca ar putea pescui chiar si 4 pescari pe un ponton,cu 4 lansete (fiecare cite una) platind o singura taxa !!!!!
Da domnule Petcu, asa este logic si asa este normal. Ce vi se pare ciudat daca aceeasi 3 metri ii ocupi, daca tot 4 ace si 4 lansete sunt in apa. Puteati sa adaugati o taxa de agrement pentru restu'. Dar ma rog....casa dumneavostra, regulile dumneavostra, logica dumneavostra.
nit_matias scrie:am si eu o intrebare legata de pontoane, pentru ca din cate stiu unele sunt inchiriate de anumiti pescari. intrebarea mea este daca ajungem dimineata acolo si persoana care a inchiriat pontonul pe tot anul nu este pe balta putem sa ne ducem pe respectivul ponton sa pescuim? platind taxa de ponton in prealabil
Da domnule Petcu, asa este logic si asa este normal. Ce vi se pare ciudat daca aceeasi 3 metri ii ocupi, daca tot 4 ace si 4 lansete sunt in apa. Puteati sa adaugati o taxa de agrement pentru restu'. Dar ma rog....casa dumneavostra, regulile dumneavostra, logica dumneavostra.
"7. Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu...................................."
- Cu maxim 4 scule ( de la 1 la 4 scule )!!!!
- De ce sa pescuiasca "unii" care nu au platit pentru acest lucru ?
- La stadion,la teatru,la cinema,etc, cind te duci de ce nu pot intra 2,3,4 persoane pe un "bilet",pentru ca ar putea si acolo sa spuna," o sa stam toti pe un singur scaun" ?
- In alta ordine de idei,orice distractie se plateste,mai ales in cazul nostru de fata cind exista sansa ca un peste sa fie ranit ( scapat din maini cind se fotografiaza cu el,etc,etc) un al doilea "pescar" care poate nici nu este pescar,dar vine ca sa se distreze s.a.m.d !!!!!
-Pentru cei care vor sa plateasca o singura taxa si sa pescuiasca 2,3 sau 4 persoane,exista balti destule,inclusiv Dimbovita unde este moca,nu Moara Vlasiei 2, care detine recordurile nationale 2010 si 2011 respectiv 1218 kg si 1249,5 kg!!!!!
Rog pe cei care nu sint de acord cu taxele si regulamentul pe anul 2012 Moara Vlasiei 2,sa nu mai "deschida" discutii care nu isi au rostul !!!!!
"7. Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu...................................."
- Cu maxim 4 scule de pescuit (lansete sau undite),se intelege de la 1 la 4,adica pescarul va achita taxa pentru pescuit,fie ca pescuieste cu 1,fie ca pescuieste cu 2,fie ca pescuieste cu 3,sau fie ca pescuieste cu 4 scule de pescuit ((lansete sau undite)!!!!
- La stadion,la teatru,la cinema,etc, de ce nu pot intra 2,3,4 persoane pe un singur "bilet",pentru ca ar putea si acolo sa spuna,"o sa stam toti pe un singur scaun" ?
- In alta ordine de idei,orice distractie se plateste,mai ales in cazul nostru de fata cind exista sansa ca un peste sa fie ranit (exemplu, scapat din maini cind se fotografiaza cu el) de cel de al doilea "pescar" care nici macar nu a platit taxa pentru pescuit si care poate nici macar nu este pescar,dar totus a venit ca sa se distreze s.a.m.d !!!!!
-Pentru cei care vor sa plateasca o singura taxa pentru pescuit si sa pescuiasca 2,3 sau 4 persoane,sint balti destule unde se poate si lucrul acesta,inclusiv Dimbovita unde este moca,dar nu pe Moara Vlasiei 2, care detine recordurile nationale 2010 si 2011 respectiv 1218 kg si 1249,5 kg/o echipa/4 lansete/72 ore si care este lacul cu cea mai mare densitate de crap/ha din ROMANIA !!!!!
Rog pe cei care nu sint de acord cu taxele si regulamentul pe anul 2012 de pe Moara Vlasiei 2,sa nu confunde DACIA cu MERCEDES si sa nu mai "deschida" discutii care nu isi au rostul !!!!!
Multumesc pentru intelegere !!!!!
Va deranjez si eu cu o alta intrebare -
Noi mergem la pescuit in echipa eu si fiul meu, achitam 2 taxe de pescuit automat , putem pescui cu cele 8 lansete in spatiul aferent unuia dintre locurile platite ?? sau trebuie neaparat fiecare sa pescuiasca pe cite un loc???
Si inca o intrebare noi venim din alta localitate avem posibilitatea cind ajungem pe balta sa fie toate locurile ocupate , putem face o rezervare telefonica pentru 2 locuri de pescuit cu o zi inainte ???
Vladut Mateianu scrie:Ba cred ca da, o sansa in plus sa te deranjeze cineva, sa traga vanturi si sa pute, etc..... Poate daca ar fi orb al doilea nu ar fi probleme. Dar te asigur ca si daca vor fi pescari fara maini pe MV nimeni nu le va lua taxa !
Atunci cei ce permit 2 pescari pe 4 lansete gresesc?
De ce nu te iei de ei sa le spui ca nu fac bine ceea ce fac? )
Sau, neorganizand concursuri la ei pe balta si necastigand bani de pe urma lor, nu merita sa ii ajuti cu sfaturi? )
"Atunci cei ce permit 2 pescari pe 4 lansete gresesc?"
Pe anumite balti se practica sistemul de la unele dintre spalatoriile auto,"la patru partide de pescuit se acorda o partida gratis (balta Podari) pe alte balti se permit doi pescari pe patru lansete,etc,etc !!!!!
Aceste oferte,vor sa atraga pescarii,pentru ca potentialul baltilor respective este mult mai slab decit al baltilor de top,etc,etc !!!!!
se vede ca traim in romania . numai la noi cand se stabileste un regulament ca e de pescuit sau ca e de alta natura se gasesc niste ''minti luminate'' care sa-i aduca ''imbunatatiri'' .
eu in locul lor asi propune ca pe un loc sa vina 8 pescari , cu lansete de 2,1 m cu ace de 12 si sa plateasca 1 singur loc. asa daca adunam, or sa iasa 4 bete de 4 m si cu ace de 6 si astfel se incadreaza in regulamentul baltii . decat sa vina 3 sau 4 pescari pe un loc din care numai unul sa fie pescar iar restul sa grohaie si sa urle pe balta , asa cum am vazut ca se mai intampla, mai bine cum e acum. unul care vine la pescuit sa vada asa cum trece timpul si nu stie regulile de pe balta ii deranjeaza pe inca 10 in jurul lui . sunt niste regulamente care trebuiesc respectate si asta e , punct . sunt atatea balti care au regulementul mulat pe preferintele unora dintre pescarii care nu sunt de acord cu regulamentul MV2 , incat nu trebuie sa caute prea mult.
tot din cauza unei astfel de gandiri , s-au intamplat accidentele alea cu microbuze , pentru ca dupa unii, chiar daca microbuzul avea 11 locuri, soferii au bagat 20 de calatori si s-a ajuns unde s-a ajuns. dar vorba cantecului : ''las-o ba ca merge-asa'' .
asa ca nea Victore, cu cat regulile sunt mai draconice si mai dure , cu atat este mai bine pentru pescari , pentru ca traim in romania .