PARTIDE DE PESCUIT MOARA VLASIEI 2

Moderator: Victoras Petcu

Încuiat
florin pocris
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: PARTIDE DE PESCUIT MOARA VLASIEI 2

Mesaj de florin pocris »

mircione scrie:
nit_matias scrie:
mircione scrie:bine....dar care este probabilitatea ca atatia pesti de 20+ sa involueze...adica cati ?? 1-2,10 dar doar atatia are balta ce se intampla ...cu ceilalti...??? atunci de se tot populeaza....cu crapi peste 10kg....eram odata pe balta si a venit cineva cu peste undeva la limita de 10 kg...iar nea'Petcu a spus ca alta data daca mai vine sa vina cu over12-15kg ca sa-l mai primeasca.....de ce se mai ia crap de peste 14kg daca involueaza...problema asta nu se stie de catre patron sau ai place sa plateasca pestii ca sa-i vada cum "involueaza" ???si de ce nu se prind....chiar nu are nimeni "norocul" sa dea intr-unul(de 20+)...? stiu eu sunt toma necredinciosu.....dar pe siclau ...de ce cresc crapii ca nici acolo nu au hrana naturala...???
sper sa intervina si domnu Petcu sa ne lamureasca...!
Pe Siclau pestii sunt furajati intensiv pentru a lua cat mai repede in greutate si de asemenea sunt tinuti intr-un lac mic. Nu exista concurenta pe hrana. Cat despre bagatul pestilor, pe dl. Petcu nu cred ca il intereseaza daca pestele creste sau slabeste. E un numar pe o pagina de forum cu care se mandreste. Daca dl. Petcu vindea peste atunci il interesa sa creasca, dar balta e pt pescuit deci il intereseaza ca marketingul sa fie bun.
mda...asa o fi deci daca vrem 20+ sa mergem pe siclau...dar de ce se furajeaza.....saky vrea sa vanda peste ??? :D
Nu ma intelege gresit, dar ca sa prinzi unul de 20 kg pe moara tre sa stai ceva pe balta si sa incerci ceva neincercat. Nu stiu cum sa iti explic, pe moara tre sa faci in asa fel incat sa nu ai trasaturi, daca ai nu e bine pt peste mare. Nu zic sa te duci la siclau ca poti sa iei unul si pe moara, dar e greu din cauza pestelui mai mic[/quote]

Am avut asa ceva,si nu a aparut 20+...!!!
Din ce ai spus tu se intelege si altceva...poti sa nu ai trasaturi daca nu stii sa pescuiesti pe mv2,caci nu e asa usor cum pare...arunci lanseta si gata o sa iti traga..
Eu cred ca pestele de 20+.sta in partea aia dinspre padure,spre deversoare...e teritorial....sau mananca numai in anunmite locuri sigure si cunoscute pentru el,nu cred ca umbla teleleu pe toata balta si mananca oriunde...
Parerea mea..

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Normal ca sunt o multitudine de factori care trebuie indepliniti ca sa intre unul mare. Sunt pesti de peste 20 de kg, dar clar sunt pesti care au ajuns in moara si au scazut in greutate tocmai datorita lipsei de hrana. Vorba ta, sunt zone care nu sunt pescuite si care probabil tin peste mare, dar tind sa cred ca atunci cand sunt 220 de fire in apa intr-o sambata sau duminica, nu iese crapul mare la plimbare.

Legat de faza ca poti sa nu sti sa pescuiesti si sa nu ai trasaturi, cred ca nu are rost sa punem asa problema. Eu ma refeream la momeala izolata fara atractie, astfel incat sa nu iti produca trasaturi pe banda rulanta. La ultima partida pe moara am nadit cu bile tari si am avut trasatura la maxim 1 ora dupa nadirea de apel.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

RB Baits
Partener Crapmania.ro

Mesaj de RB Baits »

Ieri 21.10.2013 particularii mei preferati Gica si Bundy imreuna cu noull aspirant Bogdan au fost din nou pe MV2 cu boilesuri Crab cu Belachan si Spices Frankfurther au pescuit pe ponton 7 si pe locul 2 pe pamant in mica lor intrecere scorul exact a fost 11 - 9 - 10 crapi prinsi vedetele au fost 2 crapi de 12 si unul de 11.5 kg au folosit ace Mugga de la gardner de 6 legate cu Mantis Gold de 15 lb si montura plumb pierdut cu lungimea forfacului de 25 cm. Partida a inceput la 7 dimineata si s-a terminat la ora 16 s-au folosit 5kg de boiles pentru 12 lansete.

Radu Badica
Fişiere ataşate
p4.jpg
p4.jpg (173.43 KiB) Vizualizat de 1423 ori
p3.jpg
p3.jpg (157.27 KiB) Vizualizat de 1423 ori
p2.jpg
p2.jpg (83.87 KiB) Vizualizat de 1423 ori
p1.jpg
p1.jpg (120.39 KiB) Vizualizat de 1423 ori

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Am vazut cateva discutii legate de cresterea crapilor in MV2 si tin sa fac urmatoarele precizari:
-crapii scad in greutate in balta,in general un crap sanatos provenit dintr-un mediu adecvat care ajunge in conditiile precare de hrana,in permanenta competitie pentru hrana si supus unui stres extrem din partea pescuitului sportiv scade in greutate pana la 25% din greutatea vie in primele saptamani pana la un prag fiziologic minim de adaptare si ulterior se mentine sau ia usor in greutate, dar datorita consumurilor fiziologice nu reuseste sa dobandeasca un spor in greutate semnificativ ceea ce duce la inanitie drept dovada este si letargia crapilor in majoritatea drilurilor...imaginati-va ca obligati un somalez sa alerge 2 km si pe ultima 100 de metri il pui sa sara coarda :)

-in conditii de exploatare intensiva FCR-ul (Food Conversion Rate) la crap poate sa depaseasca 1:1.adica obtii un kg de peste cu un kg de furaj...faceti voi calculul cata hrana este nevoie pentru a lua 1 gram in greutate fiecare crap din MV2 mai ales in conditiile unui sistem deschis si cu atata stres.

-decat sa dai o gramada de euroi pe populari in cursul anului mai bine furajezi balta de 2-3 ori pe saptamana in zilele cu cei mai putini clienti,macar sa-ti mentii exemplarele la greutatea corporala daca nu poti sa le oferi conditii sa ia in greutate...iar daca faci asta pe mijlocul baltii poti determina crapul sa nu se mai refugieze in malul de vis-a vis si astfel sa plece multumiti si "particularii" care pescuiesc la jumatatea baltii :wink:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Eugen, e foarte usor sa venim cu sfaturi, cred ca cel mai bine stie administratorul ce isi doreste de la populatia piscicola si de la balta pe care o administreaza. Cu siguranta multi dintre noi am face acelasi lucru daca am fi in locul lui. Atata timp cat este o afacere, trebuie sa produca, iar daca nu produce profit atunci nu mai e viabila si te muti la alta afacere. Sa nu uitam ca administratorul acestei balti nu este pescar si nu are cum sa inteleaga dorintele pescarilor si o alta problema e ca nu poti sa multumesti pe toata lumea, unu vrea mare altul vrea mult, altul vrea drill, etc....
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Ca o paranteza, azi (marti) am trimis un prieten la pescuit pe MV 2 , sfatuindu-l sa pescuiasca imediat cum se termina pontoanele....
Si unde credeti ca pescuieste ? La cabana paznicilor, deoarece pana acolo toate locurile erau OCUPATE ! Pe ce balta mai exista densitatea asta de pescari in timpul saptamanii ? :roll: Asa ca eu consider ca ceea ce face Victorash acolo este super ok, majoritatea pescarilor apreciind aceasta balta ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

florian

Mesaj de florian »

Vladut Mateianu scrie:Ca o paranteza, azi (marti) am trimis un prieten la pescuit pe MV 2 , sfatuindu-l sa pescuiasca imediat cum se termina pontoanele....
Si unde credeti ca pescuieste ? La cabana paznicilor, deoarece pana acolo toate locurile erau OCUPATE ! Pe ce balta mai exista densitatea asta de pescari in timpul saptamanii ? :roll: Asa ca eu consider ca ceea ce face Victorash acolo este super ok, majoritatea pescarilor apreciind aceasta balta ! :wink:
e de laudat ce face d-nul Petcu pentru a mentine densitatea de peste pe MV2, dar lipsa de hrana coraborata cu alti factori pot avea consecinte dezastorase asupra populatiei piscicole de pe MV2, cantitatea de peste din balta a depasit demult resursele de hrana iar balta nu poate fi intretinuta numai cu nada pe care o dau in apa pescarii.

guvidu20

Mesaj de guvidu20 »

Interesante opiniile voastre.Dar si mai interesant ar fi daca si Domnul Petcu ne-ar spune cateva cuvinte despre acest subiect.
Cu siguranta dansul este cel mai in masura,intrucat este business-ul sau si este de ceva timp,nu de ieri de azi.

mircione

Mesaj de mircione »

asa cum am mai spus ...nu vad de ce se mai baga crapi peste 10-15-18kg daca se stie ca acestia scad in greutate...credeti ca mv2 mai are nevoie de imagine....cred ca este deja formata si destul de solida in ochii pescarilor din toata Romania.....destitatea de crapi conteaza dar si furajarea ar conta dupa cum au spus si colegii mai sus ...sa nu uitam ca mv2 are si novac....cu exemplare detul de mari ..un peste considerat daunator in USA inca asteptam si opinia domnului Petcu !!

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

nit_matias scrie:Eugen, e foarte usor sa venim cu sfaturi, cred ca cel mai bine stie administratorul ce isi doreste de la populatia piscicola si de la balta pe care o administreaza.
Sfaturile in mod normal se ofera contra cost sub forma de consultanta,interventia mea se adresa colegilor de forum care nu intelegeau unde dispar exemplarele foarte mari din balta,despre politica administratie nu vreau sa vorbesc pentru a nu intra iar in conflict cu aceasta. :wink:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “MOARA VLASIEI 2”