Iarasi eronat 100%! Pe un substrat malos se poate folosi cu succes inclusiv o montura inline (care are cea mai buna autointepare). Cum? Se masoara cu ajutorul markerului adancimea malului si se face un forfac de lungime proportionala care se "leaga" sus pe leadcore cu ajutorul unui pufulete solubil PVA. Suplimetar se mai poate pune si stop (cu mana pe tambur) la intrarea plumbului in apa. Deci nu.Pe un teren malos o montura in linie cu un plumb de 110 g indifferent de lungimea forfacului fie el de 7, 10, 15, 20 sau 25 de cm datorita greutatii carligul v-a intra in mal si vei astepta o trasatura pana la iarna.
Eronat, desi nu 100%! Va deveni cvasi-nefunctionala (adica selectiva) pentru pestii mici. De retinut ca primele monturi cu fir de par (apropo, prima dintre ele a fost confectionata realmente cu un fir de par) aveau o lungime a acestuia si de 10 cm sau mai mult. Si prindeau crap foarte bine si des. Nu de putine ori in partidele pe care le fac folosesc "fire de par" (exceptand diametrul momelii) de 4-5 cm, daca nu si mai mult. Marea problema aici este modul de prezentare a acestei monturi care trebuie sa fie cat mai corect (la aruncarea din mana se folosesc pufuleti solubili, unul in prelungirea celuilalt). Deci nu.Aceasta nu trebuie sa depaseasca dimensiunile mentionate deoarece montura v-a deveini nefunctionala ca un motor a carui bujie nu functioneaza.
Primo singura tampenie e fraza asta. Secundo, varnisul se foloseste in constructia monturilor din cu totul alte considerente. Deci nu.Folosirea varnisului in constructia unei monturi ramane in continuare o tampenie si consider ca este folosita de catre pescarii ,,puturosi” care folosesc varnisul pentru a regala distanta firului de par fata de dimensiunile momelii pe care o folosesc.
Fals, fals, fals! Acesta nu este decat un mit. Demolat de zeci de pescari in concursuri care numai de rateuri n-au nevoie! Si, cu toate astea, se incapataneaza (mai ales in concursurile de cantitate, unde conteaza numarul pestilor) sa foloseasca momitorul. Deci mit neconfirmat!Cu un momitor ai mai multe rateuri de cat cu un plumb.
Si mai fals (daca-mi e permis)! "Mecanica" cea mai buna in astfel de cazuri se obtine folosind un kit cu plumb pierdut reglat astfel incat sa pierzi plumbul pe trasatura (sau un clips special pentru plumb pierdut care pierde 100% plumbul pe trasatura - "Rig Marole Free Fall Lead Clips" - cea mai buna varianta), adica cu greutatea plumbului zero! Aceasta metoda nu se foloseste tot timpul de catre toti pescarii, din motive evidente: de costuri. Deci in nici un caz!mecanica care functioneaza mult mai bine cu plumb GREU
E simplu. Eu pescuiesc de cativa ani cu full culisant.Adeca nicun opritor, nicio montura infipta-n vartej.cornelserbu scrie:nu mai sta pe ganduri, explica tu !
Asa e. Toata lumea are impresia ca stie cel mai bine cum sta treaba. Dovada si domnul de mai sus care a scris un roman pe care eu n-am reusit sa-l parcurg si a pus niste poze care n-am reusit sa le deslusesc. Da-s convins ca ar fi in stare sa "demonstreze" ca ce-am scris eu referitor la monturi sunt niste enormitaticornelserbu scrie:problema e, daca pescarii tin cont de explicatie.
Daca afirmatiile nu sunt sustinute de argumente in conditiile in care pe aici sunt pescari cu multi ani de experienta in spate, ar fi bine sa masurati de doua ori inainte de a folosi foarfeca...Zota Stefan Doru scrie: Referitor la sustinerea cu tarie la ceea ce spun nu stiu daca e bine sau rau
Sa mai lamurim o treaba: temenul de montura are 2 intelesuri. Prin montura unii inteleg strict partea de sub (sau, ma rog, de deasupra in cazul "helicopterului") plumb (forfac, carlig si momeala) iar altii inteleg, pe langa acestea, si plumbul (inclusiv clipsul pentru plumb pierdut cand e cazul) si ce e deasupra plumbului (de regula leadcore sau tub antirasucire/incurcare), adica tot ansamblul pana la inaintas/linia principala.nu m-am referit decat la mecanica unei monturi care din punctul meu de vedere functioneaza mai bine cu un plumb greu. Nu m-am referit la sutele de monturi existente in bransa.