montura culisanta

Ce monturi folosim pentru a pescui la crap?
Scrie răspuns
alexe85

montura culisanta

Mesaj de alexe85 »

desi sunt convins ca ma complic inutil dar vreau sa incerc pentru urmatoarea partida (la plantat) montura culisanta sau semi-culisanta.
am urmatoarea nelamurire: la ce distanta trebuie sa pun opritorul de capatul tubului antitangle sau daca trebuie sa pun asa ceva?
montura e cam asa: forfac, vartej, manson de cauciuc pe vartej, clips de plumb pierdut cu plumb si camasa aferenta si tub antitangle. ma gandeam pentru autointepare sa-i pun un opritor (biluta de cauciuc) la 30cm de tub. are vreo importanta distanta?
multumesc!

legio1083
Puncte: 0

Re: montura culisanta

Mesaj de legio1083 »

Montura culisanta trebuie sa culiseze nelimitat. Orice stopper tranforma montura culisanta intr-una semifixa.
O varianta extrem de simpla si necostisitoare este folosirea unui con de cauciuc de la un safety clip tras direct pe vartejul ce leaga forfacul de inaintas, in care se fixeaza ochetul plumbului. Atat!
Legio - Patria Nostra !

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

sau pe scurt : de ce sa pescuim simplu cind putem sa pescuim complicat?
te-ai gindit daca se rupe firul, ca tubul antitangle + clipsul +eventual plumbul raman blocate in opritor ? si crapul trage tot ansamblul asta dupa el ? :idea:
ca sa ai o intepare buna , ca pescuiesti plantat, la o distanta, banuiesc, mare, fa asa:
forfac -vartej nr.8 -clips de plumb pierdut (ia sa vezi tu la alea korda sau Fox cum de se blocheaza vartejul in clips !)-plumb 150-200 g!!-con pe care nu-l stringi f tare pe clips-tub antitangle . Si e de ajuns ! :wink:

alexe85

Mesaj de alexe85 »

multumesc de raspunuri

@ legio1083 am inele pt running rig de la fox dar cred ca nu ma ajuta deloc la autointepare poate doar sa fac cum ati spus dvs. si sa pun camasa conica pe vartejul monturii si sa-l fixez acolo cand plantez. din trasatura sigur va sari dar per total nu mai e plumb pierdut si chiar nu stiu ce o sa am intre mal si locul unde las montura

@ Cezar Bibu m-am gandit si la siguranta si opritorul nu e fixat pe inaintas. culiseaza la o presiune destul de mica si in caz de ruptura daca va proptii plumbul undeva sigur va iesi si va elibera toata montura
varianta propusa e clasica iar nivelul pana unde bag conul peste clips ramane la latitudinea fiecaruia si nu sunt idiot sa-l fixez acolo si pentru un plumb sa pierd vreun peste sau sa-l las cu el atarnand de gura in caz de ruptura

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@alexe 85,

scuza-ma ca ti-am dat o solutie clasica, perimata. sa stii ca dupa o vreme, constati ca in pescuit, ca si in multe alte domenii, roata s-a inventat o singura data ! :) si se si invirte ! :)

revin totusi la siguranta...opritorul ala se poate sa culiseze, dar pina unde ? nu cumva pina la nodul inaintas-nylon(ca in general acolo se rupe..) ? si se blocheaza in nod ? :idea: asta daca ajunge pina acolo,ca ma indoiesc ca sta cineva pe sub apa sa tina inaintasul ala textil intins, ca sa culiseze opritorul fain, frumos , iar pestele sa traga in sensul care trebuie...

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

@Cezar,

Ce e mai trist e ca tipul asta de montura l-am vazut si la CN. E drept ca stoperul era pus direct pe firul principal (fara inaintas). Dar multi vad, putini pricep...
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

Vali Vesa scrie:@Cezar,

Ce e mai trist e ca tipul asta de montura l-am vazut si la CN. E drept ca stoperul era pus direct pe firul principal (fara inaintas). Dar multi vad, putini pricep...
...mi-ati dat "apa la moara" :wink: :D .
Vis a vis de montura folosita in standul B2-Cetariu(forfat-virtej-bila cauciuc-plumb cu tija culisant-stoper-inaintas mono conic si nod blood intre inaintas si linie).
Ce se intimpla in situatia in care se rupe linia, ce forta trebuie sa "foloseasca" crapul pt a elibera plumbul?
Este corecta aceasta montura dpdv al eliberarii crapului in caz de ruptura a liniei?
As dori o "parere" si din partea d=lui presedinte APCR.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Monturi Crap”