Salutări, haideți să facem o analiză a celor 2 monturi.
- pe care o folosim cel mai des ( si de ce o folosim )
- avantaje si dezavantaje
- tipuri de rig-uri folosite ( dimensiuni, tipuri de carlige, etc )
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.
Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni dar , din ce am citit in postarea ta ,tu ceri informatii( rig ,dimensiune carlige etc.).Nu cred ca poti face o comparatie intre doua monturi( de fapt intre orice si din orice domeniu) daca nu argumentezi, adica prezinti informatii, argumente pro si contra.Daca am gresit sau suparat cu ceva ,rog un moderator sa stearga postarea.
Eu unul folosesc cel mai des montura in line( consider ca are cea mai buna mecanica).Plumb pierdut foarte rar(pe lacurile unde pescuiesc nu prea e agatatura).Prefer in line pentru ca ,de cele mai multe ori atasez si un mic saculet solubil.Am observat ca la montura cu plumb pierdut sunt mari sanse sa pierzi plumbul la contactul cu apa (daca pun saculet).In 90% din cazuri folosesc montura combi de ~ 20 de cm. cu un carlig wg de 4 sau 6.
asa este ...internetul e plin de informatii .dar de unde sunt ele ? tot de la noi nu.ce a experimentat unul , altul pe balta .Mai ales ca e iarna ,nu se poate pescui .
Avem timp mai mult de internet ,de povesti , mai dam ,,din casa,, mici secrete.
Personal folosesc montura in line mai mult pe rauri ( Prut ) ,iar plumb pierdut pe balta .
Am invatat ca trebuie sa pescuiesc cat mai simplu, fara multe mosmoade , insa cu materiale de calitate .
Fiecare rau are povestea si secretele lui , baltile la fel .
Mereu cand merg pe o locatie noua imi fac timp sa stau de vorba cu oamenii locului sa i intreb de ,,micile secrete ,, ale locurilor de acolo .