ajutor la prepararea alunelor tigrate..

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
radu35
Mesaje: 21
Membru din: Joi Feb 19, 2009 15:57
Puncte: 0
Localitate: Satu Mare

ajutor la prepararea alunelor tigrate..

Mesaj de radu35 »

Buna.am nevoie de ajutor in urmatoarea problema:
incercind sa-mi prepar alunele tigrate necesare unei partide apropiate,am urmat pasii din retetele de pe forumuri(mai exact cea data de Ken Townley).dupa 4 zile de inmuiere,vrind sa le pun la fiert,am descoperit ca au un miros usor de amareala-acreala...Mai pot fi folosite sau ar fi bine sa nu? Aroma folosita a fost de ciocolata,iar indulcitorul Sweetner...Asa trebuie sa fie mirosul???
Va rog sa ma ajutati(cei care au mai preparat) ca sa nu-mi stric partida...
Multumesc anticipat

Avatar utilizator
ovisb
Mesaje: 103
Membru din: Sâm Dec 22, 2012 12:29
Puncte: 0
Localitate: sibiu

Re: ajutor la prepararea alunelor tigrate..

Mesaj de ovisb »

Buna ! Eu zic sa le arunci ! Nu mai folosi arome sau indulcitori ! La 1 kg de alune tigrate ,pui 100g zahar , le lasi la inmuiat 48 de ore, dupa care le fierbi o jumatate de ora ,dupa care le mai lasi 24 de ore inainte sa le folosesti !
Apa care o torni peste alune si zahar , pt inmuiere sa fie putin calduta !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”