[quote=" Intr-un iaz bogat in calciu (PH ridicat) si deci si in hrana, nadele bogate in aminoacizi sunt putin eficace. Bilele “sarace”, pe baza de ....,In cazul apei dure (PH 8.5), nada de mai sus devine prea acida pierzandu-si atractivitatea ca urmare a gradientului ridicat de aciditate (diferenta mare de aciditate). In acest caz vom pune in nada putin carbonat de calciu sau coaja de ou care au rolul de a diminua aciditatea nadei. A se intelege aici ca problema este valabila atat pentru nada cat mai ales pentru momeala, cazul reprezentativ – bilele.
Crapul este foarte senzitiv la schimbari ale PH-ului, bilele avand un PH in general de 4 mult mai mic decat al apei care este intre 7 si 8. Stim ca mister crapul nu simte aromele, el simte diferenta de PH.
[/quote]
In primul rand apele bogate in calciu sunt ape cu duritate mare,nu cu aciditate mare!!!
In al doilea rand bilele sunt fie pe baza proteica,fie pe baza glucidica,pe baza de 3 puncte de suspensie,mai rar
Duritatea apei nu are legatura cu aciditeata/alcalinitatea...
La cat este de solubila coaja de ou in apa,sigur o sa influenteze gradientul
Esti constient ca la PH 4 se topesc buzele crapului ?!?
Crapul are milioane de papile olfactive,deci percepe mirosul,agentul vehiculant este apa si nu aerul,dar asta nu schimba foarte mult fiziologia mirosului.Papile gustative are mult mai putine dar tot percepe foarte bine diferite gusturi,bineinteles,si PH-ul,dar prin mecanisme complexe de sistem nervos central...
Concluzie: Datorita dezastrului din invatamant in ultimi 20 de ani esti o victima a sistemului intrucat ai fost obligat sa faci chimia cu suplinitorul de serviciu...sau ai citit mult ca sa suplinesti lipsa invatamantului primar...