Boilies decathlon

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Boilies decathlon

Mesaj de ionut72 »

Daca ceea ce spui tu s-ar aplica ,atunci nu am avea la ce folosi pop-urile...
Pop-up-ul e o chestie de pura atractie! Il poti inlocui, fara probleme, cu bucatica de "crocs" dipuita si flotanta! :)
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

hascecalex
Puncte: 0

Mesaj de hascecalex »

ionut72 scrie:
plus de asta am precizat, pe alaturi de patul de nada am pescuit cu alta bila
Pai eu exact asta am spus: ca, vis-a-vis strict de momeala (aici nu intra in disctie, strategia, tactica, localizarea), nada conteaza in proportie de cel putin 90%. Eu, de regula, folosesc la carlig exact aceeasi bila cu care nadesc (exceptie fac lacurile unde se preteaza o bila critic echilibrata, de exemplu, dar, si in acel caz, compozitia bilei de la carlig este aceeasi cu cea a bilelor cu care am nadit).
Ai foarte mare dreptate si eu fac acelasi lucru, de obicei bila pusa la carlig este luata direct din sacul de pastrare si mai niciodata nu am 2ua feluri de bile la mine. Eram de parere ca daca pescuiesc cu bile de la decatlon or sa moara pestii... :) dar nu i chiar asa... Iulius se referea stric la partida de selectie cum si concursul de pe Peris a fost un best si ii dau foarte mare dreptate. intr un lac cu densitate mare de peste, cea mai buna momeala pentru pestele mare este pestele mic care se hraneste.20 de kg de caperlane in mijlocul standului si in extreme pe un pat aersit de bile premium cautant pestele mare, eu cred ca este o varianta f buna...cel putin pentru iulius a functionat...
Ca sa intelegi ca esti prost, trebuie sa iti mearga mintea...

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Eu am pescuit in vara la Ruganesti cu bile de la Decathlon (Monstercrab). Am avut si bile de 45 lei de la Power Carp Baits ( nu fac reclama ), gen squid+pruna, crab+afine, frankfurter ( si tari si solubile ). Am nadit cu tot ce aveam ( bile ), iar pe carlig am folosit din cele spuse inainte la inceput, dar pana nu am pus tot bilele de la Decathlon pe carlig nu a fost nici macar o trasatura, dupa s-a schimbat situatia. In 48 ore am pus in jur de 20- 25 crapi pe saltea intre 4+ si 13.6 kg.
Eu le recomand si o sa le folosesc in continuare.
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

carpingvil

Mesaj de carpingvil »

iulius_gherase scrie:Nu orice...dar nu e musai bile la 40-50 lei kg...asta e ideea,pe o balta care colcaie de peste si e competitie pe hrana,poti sa faci chestia asta...plus de asta am precizat, pe alaturi de patul de nada am pescuit cu alta bila,de top atat la carlig cat si la saculet si nadit inca vreo 5-6 bile din cobra..plus ca eu nu cautam ciortanul..oricum sunt mai bune decat alte boiliesuri de pe piata,low cost nu mai dau nume acum...p.s. Credeam si eu candva in mitul nadei miraculoase, pana un baiat pe nume bogdan bagiag mi l-a dat peste cap...cred ca mai importanta e localizarea decat nada nu?
Baietii intrebau daca sunt ceva de capul lor,asta insemnand partide de placere,nu sa mearga la campionatul national
total de acord !!!si din experienta mea ,mult mai importanta e localizarea si cantitatea de nada(in functie de anotimp,marimea baltii,densitate,etc)

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

horica85 scrie:Am folosit la nadit dar si la carlig si am reusit sa prind cu ele dar nu spectaculos.
Apoi am testat impreuna cu un amic eu bile de decatlon monster-crab iar el franckfurter M.Constantin
iar rezultatul a fost 8-3 .
Dupa acest test ma-m hotarat sa le dipuiesc si rezultatele au fost semnificativ mai bune .
in concluzie nu sunt rele !
Ce dip-uri au fost folosite? Doar de la Caperlan, sau si de la alti producatori? De la cine? Daca nu e secret...:)
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
Înțeleptul nu spune ce știe, prostul nu știe ce spune!

Horia Cotler

Mesaj de Horia Cotler »

freespirit scrie:
horica85 scrie:Am folosit la nadit dar si la carlig si am reusit sa prind cu ele dar nu spectaculos.
Apoi am testat impreuna cu un amic eu bile de decatlon monster-crab iar el franckfurter M.Constantin
Dupa acest test ma-m hotarat sa le dipuiesc si rezultatele au fost semnificativ mai bune .
Ce dip-uri au fost folosite? Doar de la Caperlan, sau si de la alti producatori? De la cine? Daca nu e secret...:)

Pai nu e secret pe o portie ales un dip de dude și pe alta porție un aditiv de krill de la dynamite

freespirit
pescar de competitie

Mesaj de freespirit »

horica85 scrie:
freespirit scrie:

Pai nu e secret pe o portie ales un dip de dude și pe alta porție un aditiv de krill de la dynamite
Multumesc.
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
Înțeleptul nu spune ce știe, prostul nu știe ce spune!

sunshine212121

Mesaj de sunshine212121 »

Si eu fac parte din cei care sunt multumiti de aceste boiliesuri. Eu am folosit MonsterCrab.
Ma gandeam la o varianta sa le fac mai atractive in sensul ca as vrea sa le 'transform' in niste bomboane de nerefuzat. O data la 2-3 zile vreau sa le tin in dip iar alte cateva zile o sa le las sa se usuce bine. O sa repet procesul aste de vreo 3 sau 4 ori.
Ce dipuri( ok din punct de vedere calitate-cantitate-pret ) sau arome imi recomandati? Ma gandesc sa pun 1kg de boiliesuri deci imi trebuie cel putin 1l de dip.

Multumesc!

adrian hermeziu

Mesaj de adrian hermeziu »

sunshine212121 scrie:Si eu fac parte din cei care sunt multumiti de aceste boiliesuri. Eu am folosit MonsterCrab.
Ma gandeam la o varianta sa le fac mai atractive in sensul ca as vrea sa le 'transform' in niste bomboane de nerefuzat. O data la 2-3 zile vreau sa le tin in dip iar alte cateva zile o sa le las sa se usuce bine. O sa repet procesul aste de vreo 3 sau 4 ori.
Ce dipuri( ok din punct de vedere calitate-cantitate-pret ) sau arome imi recomandati? Ma gandesc sa pun 1kg de boiliesuri deci imi trebuie cel putin 1l de dip.

Multumesc!

Cum marea majoritate a dipurilor din comert sunt glicerine si apa cu zahar si arome, eu consider ca cel mai bun dip in cazul asta ar fi un marine 17 cu 2ml de aroma crab ( bila decathlon are 3 ml crab ) sau un hidroizolat de krill cu aceeasi aroma. Cunosc destule persoane care au folosit decathlon cu marine 17 si aroma boiliesului 2ml. cu real succes.

cu respect,

Andrei91

Mesaj de Andrei91 »

Eu chiar sunt curios cum le dipuiti, ele sunt cauciucate, chiar trag dip ? Sau totul este psihologic :D?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”