Boilies in carlig...dar nu si in nada !

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

klaus

Boilies in carlig...dar nu si in nada !

Mesaj de klaus »

As vrea sa folosesc pe carlig un boilies, pop up sau normal, insa ca nada sa folosesc benzar mix + porumb (si probabil adaug o conserva de ton in ulei). Insa tot am mai auzit prin discutii ca daca folosesti boilies pe carlig, sa fie si in nada.
In concluzie, pot folosi dupa cum am zis eu ?

mihasca_doru

Re: Boilies in carlig...dar nu si in nada !

Mesaj de mihasca_doru »

parerea mea ca poti folosii boilies la carlig chiar daca nu ai bile in nada,ar fi cireasa de pe tort :D .........dar daca ai si sparge cateva bile in nada ar fi si mai bine!!!!!
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă

zfcristian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de zfcristian »

depinde de balta si de ce peste urmaresti, mare sau mic .
La spartura o sa te omoare ciortanul si maruntisul , acum depinde si ce bila folosesti la carlig , poti sa scoti unul dupa altul sau sa nu ai nici tac :mrgreen:

klaus

Mesaj de klaus »

E vorba de ciortan, asa pana in 4 kg, de obicei intre 2-4. Atunci la nada sa adaug si cateva bile sparte? Pot sa folosesc bilele pe care le pun si in carlig? Si despre aromele astea nu am prea inteles...de ex. folosesc benzar mix de capsuni, si bila cu aroma squid&oct. nu e nici-o problema nu ? Ma gandeam sa adaug la nada si o conserva de peste in ulei, sa o pun sau sa nu o pun? Dupa cum am spus, vizez ciortan, + ca lacul e ''invadat'' de carasi.

danielcotoz

Mesaj de danielcotoz »

conserva de ton in ulei pe apa rece? eu nu-ti recomand sa faci asta. pune csl sau whisky link pe nada nu ulei. in apa rece nu se disperseaza uleiul si nu are efect. la ciortan poate mai bine pui o baba de porumb artificial si nada iti alegi ceva ptr apa rece in care pui porumb. eu asa procedez si sunt rezultate bune. de imbunatatit se poate cu multe insa poate nu e cazul sa te complici.
fir intins

klaus

Mesaj de klaus »

Scuze, vina mea ca nu am precizat, defapt era pentru vreme calda, nu pe apa rece.
Am precizat de ton in ulei pt ca am inteles ca crapului ii place cand in compozitie avem uleiuri, si am zis ca poate nu fac rau daca adaug o conserva. Pentru ciortan, atunci mai bine pun 1 boaba de porumb? Am una popup, da e de ajuns 1 boaba?

danielcotoz

Mesaj de danielcotoz »

nada se face in functie detemperatura apei si de lacul unde pescuiesti. insa e clar ca la peste mic nu are rost sa pui momeala mare. un pop-up de 10-14mm sau 1-2 boabe artificiale sau flotante face treaba buna. depinde de balta daca e pescuita cu boilies sau nu. insa clasicul e cu 1-2 boabe de porumb si cu naditor. asta aduna ciortanii si face treaba buna.

klaus

Mesaj de klaus »

deci naditor...ca vroiam sa folosesc montura helicopter, sa lansez la distanta mai mare. Am dat pe balta si cu naditor, aveam fir subtire de 20, si dupa inteparea pestelui mi s-a rupt monofilamentul. In rest, am mai avut 3 trasaturi, dar eram pe partea cealalta a baltii discutand cu pescari mai mari, care ma mai invatau una alta. Pe cand fugeam catre bate, pestele scapa de carlig :oops: . Faceam ttx cu 3 boabe de porumb pe fund...si mna, mai aveam rezultate dar nu bune, cum v-am zis, dimineata daca aveam o trasatura, in schimb toata ziua stateam degeaba prinzand carasi la pluta si la fund cu momitor. Ba chiar am prins un caras la montura fir de par care era lasata in balta pentru un crap :cry: .
Ai zis ca daca e sau nu pescuita cu boilie, pai cam e, ca mai vin pescari ''adevarati'' (spun asta ca nu am gasit alt cuvant), care nadeau cu bile si pescuiau cu ele normal.Problema e ca pe balta asta nu e permis pescuitul nocturn, deci pot face doar partide de 12h, chestia ca au totul pregatit pt. nocturna, sa vedem daca dau drumu' anu asta (ca atunci pot sta 24h).

Ce sa mai zic...mai astept pareri, atunci raman la porumb, nu are rost sa bag boiles pentru pesti pana in 5 kg, porumbul find foarte bun, iau porumb cu aroma de miere sau capsuna, iar ca nada (in naditor daca imi recomandati sa il folosesc) voi folosi un benzar mix...capsuni, betaina sau ce mai au ei pe acolo...

Hert

Mesaj de Hert »

Klaus,

nu exista formule exacte care sa-ti garanteze prinderea crapului de dimensiunea dorita. insa, daca doresti sa-ti cresti semnificativ sansele, e foarte important sa cunosti cat mai multe detalii. de aceea, cred ca ai primi mai multe sfaturi daca ai mentiona balta pe care pescuiesti. sunt sigur ca vor fi pescari care au experienta pe balta respectiva si-ti vor impartasi din cunostinele lor.
ca un exemplu, eu am pescuit pe o balta pe care porumbul (sub orice forma - moale dipuit, tare, plastic) nu mi-a adus niciun rezultat, nici macar un ciortan. in schimb am avut rezultate foarte bune cu boiliesuri. de asemenea, am fost pe alte balti in care boilies-ul era total ineficient si baza era in boaba de porumb.

Legat de faptul ca nu ai reusit sa intepi capturile in momentul trasaturii ("pestele scapa de carlig"), aici e alta poveste legata de dinamica monturii, acele folosite etc. vezi poate te ajuta acest link http://www.crapmania.ro/forum/viewtopic.php?f=5&t=13080.

fire intinse!
Bogdan Chiriac

klaus

Mesaj de klaus »

Ma rog, probabil nu mai trebuia sa mentionez chestia cu scapatul carligului din gura, pentru ca atunci nu realizam corect montura, adica nu se facea o autointepare cum e corect. Acum lucrez cu mai multa atentie la montura, si am luat sfaturi de la ''experti'' care m-au ajutat sa o realizez exact. Eu deocamdata eram nelamurit, si inca sunt cam 50% pe nadele astea, mna, asa e de inceput, nu stii daca sa pui ''ingredientul'', sa nu il pui, e buna aroma, nu e buna, si asa mai departe. Cred ca nu se supara nimeni daca intreb...doar pentru asta e forumul nu ? :oops:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”