Cantiatea nazii

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Levi
Puncte: 0

Cantiatea nazii

Mesaj de Levi »

Salut. Am indoieli in legatura cu cantiatea care trebuie folosita de exemplu la Tancabesti, sa zicem la Pilhan, intr-o partida in afara concursului. Teoretic plaurul tine crap, care sta in jurul plaurului sau sub plaur. In consecinta ai pestele in fata, asadar nu necesita nadirea cantitati mare. Presupun.

Dupa parerea voastra, cei care ati pescuit acolo, cam cat boiles, daca pescuiesti numai la boiles, sau, cata nada, daca dai cu naditor (mamaliga sau grambel daca vreti :mrgreen: ) trebuie pentru 3-4 zile daca pescuiesti de placere? Si aceasi intrebare in cazul unui concurs.
Stiu ca acesta depinde si de pofta pestelui, insa hai sa presupunem ca pestele e cam mofturos si prinzi doar 6-7 bucati in 24 de ore.

Astept pareri :)

Cezar Bibu

Re: Cantiatea nazii

Mesaj de Cezar Bibu »

deci asa, DOAR 6-7 bucati in 24 h ??? :D Pai, daca verifici cam cit s-a prins in conditii de concurs si pui o medie de 10 kg, ia vezi tu cam citi pesti se prind pe zi...si se presupune ca lumea sta pe treaba !
una peste alta, in mod normal nu trebuie sa nadesti f mult(te ajuta aici si numarul mare de concursuri...), ci mai mult concentrat !

cristiand

Mesaj de cristiand »

cantitatea nazii? intotdeauna mare si cum ar spune englezii 'always keep it going'!
BARICADA CARP CLUB
(part-time)

Levi

Mesaj de Levi »

@Cezar

Intr-adevar se prinde mai mult, insa exista standuri unde nu s-a prins asa de bine. Ma rog, nu constant.

@Cristian

Termenul mult nu e precis :) si sa stii ca exista nazi care chiar deranjeaza pestele in anumite conditii. (culoare, gust, etc.).

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

eu am fost la stanga gorgan in concurs 4 zile si am nadit in fiecare zi cu gandul ca poate pana la urma intra si in zona noastra peste . Am cantarit 70 de bulgari si aveau 12,6 kg si cum fiecare nadire era intre 150 si 200 bulgari poti trage o concluzie cat am nadit noi degeaba .Daca crapul era la bataie am zis ca singura sansa este tenul dar nici ala nu a venit pe toata zona gorganelor Daca eram la plaur nadeam numai din cobra pe fiecare montura la 5 metrii de plaur cate o jumatate de kilogram la fiecare 2-3 ore dar eram atent si cum se comporta pestele sa maresc s/au scad `doza` dar.....nu am avut eu norocul asta :oops: .Poate data viitoare :wink: .
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

sandus.

Mesaj de sandus. »

Si nu le multumesti sponsorilor ? :mrgreen:

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

Levi, n-ai inteles inseamna ironia...tocmai ca nu se prinde constant, eu zic ca 6-7 bucati e f bine ! mai ales ca ,in general, sunt si mai imbracati...iar daca-s mai multi, cu atit mai bine, sa fie primiti !
Avind in vedere ca e un pescuit de placere, cred ca in zona respectiva mai eficient decit 2 sau 10 kg de nada ar fi plasarea monturii. :wink:

Cristi Olaru

Mesaj de Cristi Olaru »

Cezar Bibu scrie: Avind in vedere ca e un pescuit de placere, cred ca in zona respectiva mai eficient decit 2 sau 10 kg de nada ar fi plasarea monturii. :wink:
Apropos de plasarea monturii, cum e mai corect, in buza plaurului, sau la 3-5 metri de acesta?
Tot ceea ce spui, vorbeste despre tine...

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

sandus. scrie:Si nu le multumesti sponsorilor ? :mrgreen:
-------

Din pacate nu avem inca un sponsor care sa ne furnizeze nada de cteno :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Levi

Mesaj de Levi »

Cezar Bibu scrie:Levi, n-ai inteles inseamna ironia...tocmai ca nu se prinde constant, eu zic ca 6-7 bucati e f bine ! mai ales ca ,in general, sunt si mai imbracati...iar daca-s mai multi, cu atit mai bine, sa fie primiti !
Avind in vedere ca e un pescuit de placere, cred ca in zona respectiva mai eficient decit 2 sau 10 kg de nada ar fi plasarea monturii. :wink:
Da, acum am vazut ca ai scris cu majuscule :) Insa eu cred ca in afara concursului trebuie sa iei 6-7/24 h la pilhan...cu 4 lansete.
Deci, avem o parere, nu trebuie neaparat multa nada.
Dupa spusele lui Iulian, ai nevoie de 16 kg de boiles la 4 zile de pescuiala daca nadesti la fiecare 3 ore cate 0,5 kg.

Mai astept pareri!

Interesant si intrebarea despre pozitionarea monturii: in buza plaurului sau 3-4 metri de acesta?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”