ce parere aveti despre bilele lactice?

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

lucian76
Puncte: 0

Re: ce parere aveti despre bilele lactice?

Mesaj de lucian76 »

Sa zicem ca e un subiect interesant ...care ar fi avantajele aduse de proteinele lactice fata de un fishmeal obisnuit astfel incat sa compenseze pretul foarte mare al acestora ? " Bilele lactice" ce insemana mai exact ?...care este raportul de proteina lactica in mix ? .Eu unul sunt un adept convins al fishmeal-urilor dar sunt curios sa aflu si alte pareri legate de alte tipuri de mixuri de la cei care le folosesc in mod frecvent .

chriss
Partener Crapmania.ro

Mesaj de chriss »

din cate stiu eu avantajele ar fi valoarea proteica foarte mare fiind un mix (HNV),apoi mai ales pe apa rece lucreaza mai bine decat un fishmeal avand un continut mai mic de uleiuri si o digerabilitate si solubilitate mai mare...eu personal la mixul meu ai adaug cam 65% proteina lactica

lucian76

Mesaj de lucian76 »

interesanta parerea ta ...sezonul rece la noi dureaza foarte putin nu seamana cu cel al englezilor ...in legatura cu digerabilitatea am vazut ca sunt pareri pro si contra , unii sustin ca proteinele lactice nu sunt asimilate in totalitate de crap ...de fapt crapul nu poate asimila toata proteina din mix si ce nu poate asimila reprezinta o cheltuiala fara rost ..ma rog astea sunt pareri ale unor pescari consacrati ..au existat anumite perioade in carpfhishing in care se foloseau mixuri cu o cantitate impresionanta de proteine lactice dar se pare ca pescarii au renuntat la ele . Un mix HNV poate fi formulat si cu ajutorul fainurilor de peste mai ales ca acum avem la dispozitie diferite fainuri predigerate si extracte naturale . Crezi ca mixurile cu un procentaj ridicat de proteine lactice fac diferenta in privinta taliei pestilor capturati ? ..eu unul nu cred asta dar sportul asta nu este o stiinta exacta :roll:

danutlupu

Mesaj de danutlupu »

Problema cea mai mare la bilele home made: la o concentratie mai mare de proteina lactica din derivati bilele mucegaiau extrem de rapid desi erau uscate la fel cu celelalte. Nu am facut bile exclusiv din proteina lactica, dar cum marem putin doza aparea mucegaiul alb.
Lansez precis la buza stufului si deodata...........

chriss
Partener Crapmania.ro

Mesaj de chriss »

pai chiar si la noi tot sunt vreo 2 luni in care avem apa rece si cred ca sunt mai bune bilele lactice pe apa rece neavand uleiuri ,dar asta e parerea mea personala si tocmai de aceea am deschis acest topic pt a afla mai multe despre acest subiect...eu nu folosesc decat de 2 ani ,acum este al 3 lea an si referitor la faptul ca exista fainuri de peste foarte bune si extracte naturale sunt perfect deacord pt ca si eu folosesc dar sincer nu prea ies mai ieftin daca le fac asa cum trebuie
in privinta capturilor ,la mine personal a dat randament si am prins destul de multi pesti mari cu ele intr un timp destul de scurt
nu stiu cati pescari reusesc sa prinda intr un sezon 5pesti intre 21-26kg si multi alti intre 17-20kg
o sa pun cateva poze pt a se vedea ca nu vorbesc din povesti

chriss
Partener Crapmania.ro

Mesaj de chriss »

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

lucian76

Mesaj de lucian76 »

felicitari pentru pestii prinsi ......dar atunci cand vorbim despre pesti mari trebuie sa ne raportam la locatiile unde pescuieste fiecare :D ....unde nu exista pesti mari nu poti sa-i prinzi :lol:.... pe Cassien pestii astia nu ar fi impresionat pe nimeni ...in plus cred ca si priceperea pescarului este foarte importanata deci nu se poate trage concluzia ca meritul este numai al nadei folosite .Oricum banuiesc ca acesti crapi erau printre cei mai mari din lacul unde ai pescuit asa ca nu pot decat sa te felicit si sa-ti urez fir intins in sezonul 2012 :wink:

chriss
Partener Crapmania.ro

Mesaj de chriss »

e foarte clar ca trebuie sa existe in lac si astfel de pesti dar,cand prinzi asa multe capturi fata de alti pescari, care poate nu prind nici macar un asemena exemplar intr un sezon eu zic ca sigur a ajutat si bila pentru ca ,colegii mei care au fost cu mine si au fost destul de multi vreo 10 la numar nu au reusit sa prinda nici macar un exemplar intr o partida in care eu am prins recordul baltii avand 24 in primavara(l am mai prins o data in august la 26kg dar pe alt tip de bila) si pe langa ala inca cateva exemplare de 21kg ,19kg,2 peste 18kg,2 peste 17kg eu zic ca a fost mai mult decat noroc sau priceperea mea,adica a ajutat si nada si sunt comvins de asta
de obicei imi place sa folosesc altceva decat restu pescarilor
sper in continuare ca poate vor mai fi si altii interesati de subiect ,si care au mai multa experienta decat mine de la care poate mai invat si eu cate ceva pentru a mi imbunatatii cunostintele
orice sfat este important daca vine de la o persoana care stie despre ce vorbeste
stima

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

Servus.
Pescuiesti de fiecare data pe acelasi loc? sau faci prin rotatie cu prietenii tai.......adica pescuiesc si ei pe locurile numai de tine stiute, pentru ca si bila dar mai ales locul fac diferenta !
Carp Passion

chriss
Partener Crapmania.ro

Mesaj de chriss »

pescuiesc pe diferite locuri ,nu numai pe un singur loc si nici nu pot sa spun ca exista locuri favorite pt capturi ci doar locuri pe care se prinde mai bine dar si asta e relativ ,in functie de perioada anului de cum mananca pestii,etc

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”