Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Eu tin pasta de boillies la frigider 2 zile pentru a se matura si a se omogeniza .dupa cele 2 zile scot pasta din frigider si o rulez direct fara a mai astepta incalzirea ei si implicit inceputul fenomenului de dospire .Hypo scrie:
P.S. Daca aveti timp poate ne detaliati un pic procesul bilelor de dupa rulare ..... si pana la "punerea in ac", punctand si trecerea peste iarna," conservarea lor", pastrarea, variante de hidratare, etc...... Diferentiat :
1. Solubile.
NU MA INTERESEAZA ,NU PESCUIESC CU SOLUBILE ,LE CONSIDER PIERDERE DE BANI SI NICI CAPTURI MARI NU ADUC [SATISFACTII,ADRENALINA ]
2. Tari.
Cred ca ar raspunde la multe intrebari chiar si a unor pescari ce se cred cu pretentii.
Exact procedura asta am aplicat-o eu. Dupa 3 zile de la rulare , le-am dipuit folosind lichid nutritiv, aroma si am stropit cu niste piper negru.Am avut insa 2 probleme. Una legata de ciortan, care a navalit pe mine si eu am asociat aceasta problema , poate gresit, cu dipuirea lor cu lichid nutritiv (ce contine glucoza).După ce bilele s-au uscat, le dipuim şi le congelăm. Pentru ca înmuierea să fie completă putem amesteca aroma cu un lichid nutritiv, de exemplu alcool de porumb...........