Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
In ceea ce priveste bilele tari eu le tin in cutie de de 10 kg, in boxa si le stropesc cu amino la 2 saptamani. Asta vara am pastrat vreo 15 kg de bile 2 luni dupa metoda asta si nu au avut nimic.cimpoieru razvan scrie:@ulan
este vorba de vreo 40 de kg si mai vreau sa si cumpar in iarna asta cand sunt la reduceri. sau sa-mi iau un congelator special pentru treaba asta ? ce trebuie sa contina solutia care se toarna peste ele in primavara ?
Cele home -made lasa-le acolo unde sunt pana cand te duci la pescuit .cimpoieru razvan scrie:am doua intrebari de fapt, poate ma ajutati din experienta voastra.
am bile tari facute de mine (care acum sunt la congelator) si ready madeuri.
cum sa le pastrez pana la primavara si mai ales unde ?
Domnule Oana, eu pe cele tari le-am bagat la congelator dupa ce s-au uscat, cu ceva lichide nutritive peste ele.Practic exact invers de cum ati spus dumneavoastra.Este o metoda buna?oanavictor scrie:Cele home -made lasa-le acolo unde sunt pana cand te duci la pescuit .cimpoieru razvan scrie:am doua intrebari de fapt, poate ma ajutati din experienta voastra.
am bile tari facute de mine (care acum sunt la congelator) si ready madeuri.
cum sa le pastrez pana la primavara si mai ales unde ?
Inainte cu 3 zile de a merge la pescuit le scoti de la congelator si asa congelate cum sunt la stropesti cu csl ,nutramino ,multimino si neaparat betaina ,si incepi sa le amesteci de minimum 3 ori pana cand substantele se amesteca perfect cu bilele,iar bilele se umezesc .
Dupa cateva ore ,cand bilele se dezgheata vor suge absolut tot lichidul .
Atunci le scoti din galeata sau punga in care le-ai hidratat si activat ,le pui intr-un sac de boillies si le pui la uscat in loc umbros aerat si lipsit de umezeala .
Pentru ready-mead-uri ,daca punga este desfacuta ,poti sa le arunci ,daca este sigilata pastreaza-le la loc racoros ,fara schimbari bruste de temperatura .
Fir intins .
Chiar si cele tari ? Nu sunt perisabile, nu contin ou?Bilele odata uscate si deshidratate nu se mai strica niciodata .
Decat sa bagi bilele gata uscate la congelator mai bine le tii in stare uscata toata iarna la aer
Eu cand fac o cantitate mai mare de bile ,pentru concursurile de afara si vreau sa ajung cu ele cat mai proaspete ,dupa ce le fierb le tin la scurs aproximativ 3 ore dupa care le bag la congelator ,iar in ziua in care plec le scot de la congelator ,le activez prin metoda descrisa mai sus si .......gata .Hypo scrie:Chiar si cele tari ? Nu sunt perisabile, nu contin ou?Bilele odata uscate si deshidratate nu se mai strica niciodata .
Odata ce se usuca ,elimina absolut toata apa din ele si atunci nu se strica chiar daca contin ou .Tot ce trebuie sa faci este ca cel putin o data pe zi sa le amesteci miscandu-le .
Si la congelator bagam bilele proaspete? Imediat dupa ce le-am rulat? Nu trebuiesc lasate 2-3 zile la aer, la uscat cumva?Decat sa bagi bilele gata uscate la congelator mai bine le tii in stare uscata toata iarna la aer si in momentul in care te duci la pescuit ,nu faci nimic decat le rehidratezi cu apa de balta ,csl ,multimino ,betaina si aroma [da si aroma ]pentru ca sa pierdut din aroma pe perioada cat au stat la deshidratat