De ce stropeala??

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Sorin Ionescu

De ce stropeala??

Mesaj de Sorin Ionescu »

Am citit si eu mai de mult niste comentarii vizavii de acest subiect in care se zicea ca stropeala de fructe are cel mai important rol in echilibrarea PH boilesurilor.
Ca cica aromele de carne ar fi acide iar cele de fructe ar fii bazice si cele de fructe puse intr-o anumita doza care se raporteaza la doza aromei de carne pusa intr-o anumita cantitate de mix ar neutraliza aciditatea si ar aduce boilesurile la un PH neutru.
Au mai spus unii(numai stiu exact cine si din ce tara) ca cica la noi e bine sa fie nada putin acida datorita apei care e usor bazica.
Nu prea stiu exact ce si cum trebuie sa fie si va rog pe cei care aveti mai multe cunostinte despre acest subiect sa ma lamuriti si pe mine.
A testat cineva CHIMIC doua feluri de boilesuri facute din acelasi mix dar unul cu aroma de fructe iar celalalt cu aroma de carne sa vada care este diferenta PHului??

Mersii..!!
Campion National 2011

cornelserbu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de cornelserbu »

nu le am cu chimia, dar eu cred ca boilies-urile fiind inventate de englezi, iar astia manancand friptura cu dulceata si portocale...ce si-au zis, hai sa-ncercam si la crap chir daca-i chinez si uite ca merge :lol: :lol: :lol:

stiintific, ma abtin si astept si eu o explicatie.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Sorin Ionescu

Mesaj de Sorin Ionescu »

E Problema cu englezii astia...Tre sa-i prindem pe la un campionat mondial si sa-i batem (la propriu) sa ne zica cate ceva.... :lol: :lol:
Pana atunci astept si eu un raspuns inteligent..
Campion National 2011

cata bh

Raspuns

Mesaj de cata bh »

Raspuns la intrebarea ta vei gasi intr-un capitol din cartea Carp! a lui Tim Paisley.
Tot acolo vei citi despre ph aromelor ,vei mai vedea ca ph unui component solid NU se omogenizeaza ci doar de introduc nivele diferite de ph,sint foarte multe lucruri interesante mai ales daca doresti sa intrii in intimitatea fenomenului si sa intelegi dpdv chimic ce se intimpla,vei vedea cum se transmite semnalul chimic in apa si cum este receptat de crap(chemoreception)

Cata PC

GoldFish-Team

Re: Raspuns

Mesaj de GoldFish-Team »

cata bh scrie:Raspuns la intrebarea ta vei gasi intr-un capitol din cartea Carp! a lui Tim Paisley.
Tot acolo vei citi despre ph aromelor ,vei mai vedea ca ph unui component solid NU se omogenizeaza ci doar de introduc nivele diferite de ph,sint foarte multe lucruri interesante mai ales daca doresti sa intrii in intimitatea fenomenului si sa intelegi dpdv chimic ce se intimpla,vei vedea cum se transmite semnalul chimic in apa si cum este receptat de crap(chemoreception)

Cata PC
Sunt multe carti si multe opinii in legatura cu Ph-ul , aromele , omogenizare etc............. Cea mai buna carte este cea a lui Tim Richardson.........Big Carp Bait Secrets. In aceasta carte iti explica de ce si cum se folesesc anumite arome,componente , in functie de vreme sau anotimp etc............

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@sunny

Sorine, cred ca dai prea mare importanta acestui aspect(PH ). Si ca sa te lamuresc, boilesurile Senzor sunt facute dupa aceasi reteta si au facut ravagii in Romania, Portugalia, Serbia, Ungaria , Belgia , Moldova sau SUA.
Oare peste tot e la fel ph-ul ? :roll: :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cata bh

ph

Mesaj de cata bh »

Buna observatia lui Vladut si chiar supne ceva.
Apele bune de crap si cu peste mult are PH -ul mare.

Cata

Vladut
da aroma a fost aceeasi :lol:

cata bh

Scuze

Mesaj de cata bh »

Apele au...

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Cataline - care a fost nada ta preferata sezonul asta ? Ai cumparat-o sau ai facut-o tu acasa ? Eu cu Cezar am dat si cu nada din Anglia si cu nada de la Senzor .
Daca spun ca nu se compara nadele , ma ataca alti pescari pe care ii respect ( cica fac reclama ) dar eu sunt multumit cu ce am capatat de la Vladut si Andrei . Mie nu mi-e frica sa spun ca in acest sezon nada Senzor mi-a lucrat ca niciodata si avind si incredere in ea , a produs crapi.
Important este sa ai incredere si sa nu intrebi prea multe . Pina la urma te intereseaza cum pescuiesti si daca STII si ESTI SIGUR ca nada e OK - rezultatele vin singure .

PS - daca te simti in stare sa faci o nada in care sa ai incredere si sa-ti prinda crapi la fel de multi - atunci e OK . Nu te pot combate - eu cel putin stiu multe retete , si am rulat sute de kg de boilies , dar la acest moment prefer experienta lui Vladut si Andrei . Roata nu se poate inventa de mai multe ori ! :cry:

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

roata patrata :lol: :lol: :lol:
daca o nada prinde foarte bine, atunci trebuie folosita cat se pote de mult...incercarile care se fac pe alaturi, nu sunt decat a cincea roata ( cea de rezerva :lol: ) pe care, uneori, daca n-o ai, mergi pe jos :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”