Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
E ca dracu cu mamaliga , ca nu e nici mix scump nu are nici parte lichida plina de amino, minamino, uleiuri esentiale, arome de fructe de mare sau mai stiu eu ceAndrei I scrie:pai iti raspund tot cu o intrebare...mamaliga e un mix scump sau are o parte lichida buna?
Eu pescuiesc cu bile doar daca impune regulamentul sau imi e lene sa ma murdaresc. Peste prinzi cel putin la fel de mult cu mamaliga ca sa nu zic mai mult.
astea-s tot din folclor..dai la bile prinzi peste mare. conteaza marimea bilei in mai mare masura decat continutul,daca continutul este acceptat de pestele mare atunci cu siguranta va fi apetisant si pentru cel mic asa ca singura modalitate sa-l descurajezi este sa faci gogoloaie de 25-30 mm..eventual 2 bile de 20 si ai scapat de el. eu nadele astea "pentru peste mare" le privesc nu neincredere,nu ca nu ar prinde peste, ci pentru ca producatorul ma minte cu nerusinare sa ma arda la buzunar. pai ce,belachanul este refuzat din start de ciortani? bag bile de 12 si ma umplu de ciortani,asta asa ca o paranteza si un exemplu aleator.Andrei I scrie:adaug si eu cateva intrebari: Cum se face selectia pestelui mare din bile? Bila atrage peste mare sau il face pe cel mic sa renunte?
zfcristian scrie:Ideea topicului este urmatoarea :
In incercarea de a face bile de nadire putem folosi un mix ieftin dar cu aceeasi parte lichida ca la boilesurile cu care pescuim la carlig ? Practic sa incercam sa scoatem mai ieftin bilele de nadire dar in acelasi timp sa reusim sa avem si atractivitate pe patul de nada ?!?!?
Practic, ce conteaza mai mult intr-o bila mixul sau partea lichida ?!?!?!
Care ar fi procentul importantei fiecareia din cele 2 ?
Revin la ce zicea Andrei mai devreme, cu mamaliga cum ramane ?lorenzo_n scrie:Mix=90% , parte lichida10% parerea mea ca importanta la bile..
Eu cred ca gresesti .......Daca intingi cu o bucata de paine in farfuria cu friptura de vita cu sos motzarela inseamna ca valoare nutritiva a feliei de paine ramane tot cea initiala?????O bila buna este facuta dintr-un un mix echilibrat si o parte lichida la fel de echilibrata......Parerea mea este ca trebuie acordata aceeasi atentie atat mixului cat si partii lichide.lorenzo_n scrie:Mix=90% , parte lichida10% parerea mea ca importanta la bile..