Ingrediente mix boilies !

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Ingrediente mix boilies !

Mesaj de ionut72 »

ce credeti, un mix: 25% gris, 25% faina de soia, 30% faina de peste, 20% seminte de pasarele macinate (si eventual inca 5% sare, piper, boia, condimente chinezesti) + partea lichida putin CSL + aroma 10ml + lapte porumb/oua nu prinde peste?
Eu am o nelamurire: cu ce macini pasarelele? :lol: :lol:

Lasand gluma la o parte, tu ai incercat sa rulezi si, apoi, ai pescuit cu un asemenea mix?

In primul rand, n-ai ingrediente solubile care inseamna semnalul de hrana pentru crap!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

osc1or
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de osc1or »

nu am incercat sa pescuiesc fix cu aceasta reteta, am dat un exemplu de o reteta super simpla si super ieftina de boilies

sunt aproape sigur ca se ruleaza, nu stiu in schimb cat de tare se intareste... e posibil sa se faca bilele cataroaie

semintele eu le macin cu rasnita de cafea

probabil ca daca adaugam 10% lapte praf in loc de 5% gris si 5% faina de peste se rezolva problema lipsei ingredientelor solubile
Critic echilibrat

Mircea.Jakab

Mesaj de Mircea.Jakab »

ionut72 scrie:
ce credeti, un mix: 25% gris, 25% faina de soia, 30% faina de peste, 20% seminte de pasarele macinate (si eventual inca 5% sare, piper, boia, condimente chinezesti) + partea lichida putin CSL + aroma 10ml + lapte porumb/oua nu prinde peste?
Eu am o nelamurire: cu ce macini pasarelele? :lol: :lol:

Lasand gluma la o parte, tu ai incercat sa rulezi si, apoi, ai pescuit cu un asemenea mix?

In primul rand, n-ai ingrediente solubile care inseamna semnalul de hrana pentru crap!
sunt curios scoicile cat de solubile sunt...sau melcisorii...sau larvele..sau mai stiu eu ce rahaturi mai mananca crapul...
semnalul de hranire al retetei simpliste de mai sus este dat de catre partea lichida...cat despre mix de rulat nu se ruleaza in varianta aceasta...dar daca se scade faina de peste la 20% si pasarelele la 5% nemacinat si se inlocuiesc procentele cu lapte praf si faina de melasa sigur se leaga....si cat despre prins peste...prinde cu siguranta :wink:
P.S. la partea lichida poti sa adaugi si niste indulcitor...

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

sunt curios scoicile cat de solubile sunt...sau melcisorii...sau larvele..sau mai stiu eu ce rahaturi mai mananca crapul...
Pai, daca facem comparatii intre boilies si nada vie, s-a terminat discutia.
....si cat despre prins peste...prinde cu siguranta :wink:

Pai, daca-i p'asa, si mamaliga, sigur, prinde peste!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

clabuc

Mesaj de clabuc »

va spun eu ce nu trebuie sa lipseasca si o sa imi dati dreptate toti si producatorii si amatorii.
dintr-un mix de boilles nu trebuie sa lipseasca ingredientele ieftine, fie ca e vorba de gris, faina de malai, faina de soia, seminte pasarele, chiar faina de peste ca nu e asa scumpa. intr-un mix trebuie sa fie obligatoriu 2 sau 3 ingrediente ieftine ca sa nu iti explodeze costurile si sa poti sa dezvolti ulterior in limita bugetului

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

De ceva vreme la ideea unui prieten din club ma tot gandesc la o varianta noua de site dar e mult de munca la el si trebuie timp sa/l facem .

Fiecare pescar intra pe site-ul nostru (4carp) si-si face singur mixul din ingredientele care se gasesc la atelier si partea lichida cum vrea el din ce se gaseste la atelier si noi executam bilele dupa reteta pescarului .(produse Hait`s si CC More si poate colaboram si cu alti producatori -Senzor -Carping -B.D ,M.G ..etc ) Binenteles ca trebuie sa te incadrezi intr-un anumit tabel ca sa iasa bilele (sa se ruleze ). Dupa ce-ti faci mixul si partea lichida si totul este ok se afiseaza pretul in functie de ce reteta ai ales si de ce ingrediente ai folosit (binenteles se tine cont si de cantitate /gramaj ).Pana nu platesti un avans nu se executa bilele ...dar fiecare pescar poate sa-si conceapa singur bilele in functie de buget si cerinte ....

totul din fata calculatorului :wink: :wink: cred ca ne costa in jur de 2.000 de euro acest program si nu stiu daca merita ???
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

petre iulian scrie:De ceva vreme la ideea unui prieten din club ma tot gandesc la o varianta noua de site dar e mult de munca la el si trebuie timp sa/l facem .

Fiecare pescar intra pe site-ul nostru (4carp) si-si face singur mixul din ingredientele care se gasesc la atelier si partea lichida cum vrea el din ce se gaseste la atelier si noi executam bilele dupa reteta pescarului .(produse Hait`s si CC More si poate colaboram si cu alti producatori -Senzor -Carping -B.D ,M.G ..etc ) Binenteles ca trebuie sa te incadrezi intr-un anumit tabel ca sa iasa bilele (sa se ruleze ). Dupa ce-ti faci mixul si partea lichida si totul este ok se afiseaza pretul in functie de ce reteta ai ales si de ce ingrediente ai folosit (binenteles se tine cont si de cantitate /gramaj ).Pana nu platesti un avans nu se executa bilele ...dar fiecare pescar poate sa-si conceapa singur bilele in functie de buget si cerinte ....

totul din fata calculatorului :wink: :wink: cred ca ne costa in jur de 2.000 de euro acest program si nu stiu daca merita ???
depinde in cat timp iti amortizezi investitia
eu zic ca ar fi super interesanta idea si ar prinde super bine la pescari
Critic echilibrat

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Iuliane ai inceput sa dai din casa!? :D :D :D :D :D
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

didi-ionita

Mesaj de didi-ionita »

petre iulian scrie:De ceva vreme la ideea unui prieten din club ma tot gandesc la o varianta noua de site dar e mult de munca la el si trebuie timp sa/l facem .

BIG LIKE !!!

acidutzu

Mesaj de acidutzu »

Deoarece am invatat de la voi o gramada de retete pentru pregatit boiles, ma simt dator si va dau un pont, o masinarie de aruncat:
http://www.youtube.com/watch?v=MxdPayJM90I
"Invingatorii nu pierd niciodata"

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”