Ingrediente mix boilies !

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
petre iulian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Ingrediente mix boilies !

Mesaj de petre iulian »

George-Alexandru scrie:Iuliane ai inceput sa dai din casa!? :D :D :D :D :D

--------

Doar iau pulsul `pietei :wink: ...cred ca trebuie venit cu ceva nou pe `piatza :D
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

szucs lorand

Mesaj de szucs lorand »

inca nu am facut mix singur dar stiu ca ce a propus george si cipica nu pot lipsi si nu stiu daca RR e atractant sau sursa de hrana pentru crap sau e altceva.daca am gresit cu ceva in legatura cu RR va rog sa ma corectati!!!!

szucs lorand

Mesaj de szucs lorand »

am si eu o intrebare pt cei experimentati:ce folositi in mixul de baza ca sa fie bila elstica sau sa aiba o compozitie cauciucata si sa nu crape in tinp ce se usuca? mersi!!!

szucs lorand

Mesaj de szucs lorand »

RR,WPC si faina de peste nu pot lipsi dar sa imi spuna cineva ce sa pun in mix ca sa fie coca usor de rulat si bilele sa fie elastice si sa nu crape cand se usuca

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

Mircea.Jakab scrie:
ionut72 scrie:
ce credeti, un mix: 25% gris, 25% faina de soia, 30% faina de peste, 20% seminte de pasarele macinate (si eventual inca 5% sare, piper, boia, condimente chinezesti) + partea lichida putin CSL + aroma 10ml + lapte porumb/oua nu prinde peste?
Eu am o nelamurire: cu ce macini pasarelele? :lol: :lol:

Lasand gluma la o parte, tu ai incercat sa rulezi si, apoi, ai pescuit cu un asemenea mix?

In primul rand, n-ai ingrediente solubile care inseamna semnalul de hrana pentru crap!
sunt curios scoicile cat de solubile sunt...sau melcisorii...sau larvele..sau mai stiu eu ce rahaturi mai mananca crapul...
semnalul de hranire al retetei simpliste de mai sus este dat de catre partea lichida...cat despre mix de rulat nu se ruleaza in varianta aceasta...dar daca se scade faina de peste la 20% si pasarelele la 5% nemacinat si se inlocuiesc procentele cu lapte praf si faina de melasa sigur se leaga....si cat despre prins peste...prinde cu siguranta :wink:
P.S. la partea lichida poti sa adaugi si niste indulcitor...

poti sa te folosesti de asta ca sa vezi solubilitatea anumitor substante:

Cantitatea maximă de substanţă care se poate dizolva într-o anumită cantitate sau volum de solvent la o temperatură dată, reprezintă solubilitatea substanţei respective în solventul adecvat ales. Solubilitatea se poate exprima în procente şi reprezintă cantitatea maximă de substanţă care se dizolvă în 100 g de apă sau alt solvent, la o temperatură dată.
Se consideră ca fiind solubile, substanţele care la 20°C au o solubilitate mai mare de 1g substanţă în 100 g de solvent. Substanţele care au o solubilitate cuprinsă între 0,1 şi 1g sunt greu solubile, iar cele cu solubilitatea mai mică de 0,1 g substanţă în 100 g solvent, sunt considerate insolubile.

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

Mircea.Jakab scrie:
ionut72 scrie:
ce credeti, un mix: 25% gris, 25% faina de soia, 30% faina de peste, 20% seminte de pasarele macinate (si eventual inca 5% sare, piper, boia, condimente chinezesti) + partea lichida putin CSL + aroma 10ml + lapte porumb/oua nu prinde peste?

Lasand gluma la o parte, tu ai incercat sa rulezi si, apoi, ai pescuit cu un asemenea mix?

In primul rand, n-ai ingrediente solubile care inseamna semnalul de hrana pentru crap!
sunt curios scoicile cat de solubile sunt...sau melcisorii...sau larvele..sau mai stiu eu ce rahaturi mai mananca crapul...
semnalul de hranire al retetei simpliste de mai sus este dat de catre partea lichida...cat despre mix de rulat nu se ruleaza in varianta aceasta...dar daca se scade faina de peste la 20% si pasarelele la 5% nemacinat si se inlocuiesc procentele cu lapte praf si faina de melasa sigur se leaga....si cat despre prins peste...prinde cu siguranta :wink:

si inca ceva, poate ajuta

- soluţii de solid în lichid. Solubilitatea substanţelor în solvenţi lichizi depinde de natura solventului şi a substanţei dizolvate. Toate substanţele se dizolvă numai în acei solvenţi cu structură identică sau foarte asemănătoare lor: solvenţii polari (apa ) dizolvă numai substanţele ionice (săruri anorganice) şi substanţele cu molecule polare (zahărul, alcoolul etilic), iar solvenţii nepolari (marea majoritate a solvenţii organici) dizolvă numai substanţele cu molecule nepolare (uleiuri, grăsimi). Solubilitatea lor creşte întotdeauna direct proporţional cu temperatura, pentru o anumită valoare constantă a presiunii.

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

szucs lorand scrie:RR,WPC si faina de peste nu pot lipsi dar sa imi spuna cineva ce sa pun in mix ca sa fie coca usor de rulat si bilele sa fie elastice si sa nu crape cand se usuca

Cauta pe Youtube emisiunea Serios despre pescuit 3 apr 2013 si o sa vezi ce te intereseaza. :wink: :wink:
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

George-Alexandru scrie:
szucs lorand scrie:RR,WPC si faina de peste nu pot lipsi dar sa imi spuna cineva ce sa pun in mix ca sa fie coca usor de rulat si bilele sa fie elastice si sa nu crape cand se usuca

Cauta pe Youtube emisiunea Serios despre pescuit 3 apr 2013 si o sa vezi ce te intereseaza. :wink: :wink:
-----
http://www.youtube.com/watch?v=Qg24KR_DgnQ
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

Mircea.Jakab scrie:
ionut72 scrie:

vreu sa mentionez din start ca nu am facut singur pana acum bile, dar m-am documentat suficient zic eu, oricum rog pe cei profi sa ma contrazica daca e cazul.
da, semnalul de hranire este dat de partea lichida dar vei prinde foarte putini crapi fata de un pescar care foloseste o reteta completa cu ingrediente de calitate ( si calitatea se plateste, ce sa facem ), dupa parerea mea nu vei prinde un crap de doua ori cu aceasta reteta de exemplu pentru ca nu ii ofera crapului ceea ce are nevoie ( ii ofera o parte zic eu destul de mica).
ca si o gluma:
daca imi dai o bere de la butoi ( multa apa) o beau pentru ca e bere si pentru ca mi-e sete si imi place berea :), dar daca vad langa butoi 10 sticle de silva sa zicem cred ca....stiti si voi :) - o sa le beau toate cele 10 sticle si poate as mai dori :).

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Sau, mai simplu spus, poti rula boiliesuri de atractie sau de nutritie! Un mix complet echilibrat nutritiv poate fi rulat fara parte lichida (doar cu ou sau lapte de porumb/apa).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”