Adica? In ce constau caracteristicile celor 3 de soi(a)?toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Adica? In ce constau caracteristicile celor 3 de soi(a)?toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
Nu este asa. Fi atent aici, sunt lucruri importante , impartasite de un prieten, Cosmin, inginer in domeniu :toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
Nu este asa. Fi atent aici, sunt lucruri importante , impartasite de un prieten, Cosmin, inginer in domeniu :toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
cam in ce dozaje se foloseste in mixuri?????Vladut Mateianu scrie:Nu este asa. Fi atent aici, sunt lucruri importante , impartasite de un prieten, Cosmin, inginer in domeniu :toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
" Procesul tehnologic prin care trec boabele de soia : decorticare, degresare, macinare..... rezulta faina de soia cu 50% proteina si 50 % zaharuri. Zaharurile pot fi fermentescibile sau nefermentescibile, adica nedigerabile de microrganisme.
Daca eliminam si zaharurile simple va rezulta CONCENRATUL PROTEIC DE SOIA CU 70% PROTEINA.
Daca se elimina zaharurile nefermentescibile , va rezulta IZOLATUL DE SOIA = IZOLAT PROTEIC DE SOIA= IZOLAT PROTEIC FUNCTIONAL DE SOIA , care are circa 90-92% proteina bruta ! "![]()
Sper ca am lamurit problema, multumim Cosmin....
Acest lucru este aproape imposibil de calculat corectSorin Ionescu scrie:Ideal este sa-ti calculezi valoarea proteica cat si a carbohidratilor din boilesul tau si in functie de ceea ce vrei sa obtii te joci cu procentele anumitor ingrediente cu valoare proteica mare. In cazul tau poti jongla intre 0.5% si 15% fara probleme.