izotatul de soia..........

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Avatar utilizator
Albert
pescar de competitie
Mesaje: 2296
Membru din: Lun Aug 23, 2010 17:56
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de Albert »

toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
Adica? In ce constau caracteristicile celor 3 de soi(a)? :)

Avatar utilizator
mihasca_doru
Mesaje: 154
Membru din: Lun Iul 04, 2011 20:35

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de mihasca_doru »

eu ziceam de izotatul de soia,nu de izotatul proteic de soia........dar pana la urma ce conteaza,important e ca e foarte bun in mixurile de boilies!!!!
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de Vladut Mateianu »

toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
Nu este asa. Fi atent aici, sunt lucruri importante , impartasite de un prieten, Cosmin, inginer in domeniu :

" Procesul tehnologic prin care trec boabele de soia : decorticare, degresare, macinare..... rezulta faina de soia cu 50% proteina si 50 % zaharuri. Zaharurile pot fi fermentescibile sau nefermentescibile, adica nedigerabile de microrganisme.
Daca eliminam si zaharurile simple va rezulta CONCENRATUL PROTEIC DE SOIA CU 70% PROTEINA.

Daca se elimina zaharurile nefermentescibile , va rezulta IZOLATUL DE SOIA = IZOLAT PROTEIC DE SOIA= IZOLAT PROTEIC FUNCTIONAL DE SOIA , care are circa 90-92% proteina bruta ! " :wink:

Sper ca am lamurit problema, multumim Cosmin.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de Vladut Mateianu »

toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
Nu este asa. Fi atent aici, sunt lucruri importante , impartasite de un prieten, Cosmin, inginer in domeniu :

" Procesul tehnologic prin care trec boabele de soia : decorticare, degresare, macinare..... rezulta faina de soia cu 50% proteina si 50 % zaharuri. Zaharurile pot fi fermentescibile sau nefermentescibile, adica nedigerabile de microrganisme.
Daca eliminam si zaharurile simple va rezulta CONCENRATUL PROTEIC DE SOIA CU 70% PROTEINA.

Daca se elimina zaharurile nefermentescibile , va rezulta IZOLATUL DE SOIA = IZOLAT PROTEIC DE SOIA= IZOLAT PROTEIC FUNCTIONAL DE SOIA , care are circa 90-92% proteina bruta ! " :wink:

Sper ca am lamurit problema, multumim Cosmin.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
mihasca_doru
Mesaje: 154
Membru din: Lun Iul 04, 2011 20:35

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de mihasca_doru »

Vladut Mateianu scrie:
toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
Nu este asa. Fi atent aici, sunt lucruri importante , impartasite de un prieten, Cosmin, inginer in domeniu :

" Procesul tehnologic prin care trec boabele de soia : decorticare, degresare, macinare..... rezulta faina de soia cu 50% proteina si 50 % zaharuri. Zaharurile pot fi fermentescibile sau nefermentescibile, adica nedigerabile de microrganisme.
Daca eliminam si zaharurile simple va rezulta CONCENRATUL PROTEIC DE SOIA CU 70% PROTEINA.

Daca se elimina zaharurile nefermentescibile , va rezulta IZOLATUL DE SOIA = IZOLAT PROTEIC DE SOIA= IZOLAT PROTEIC FUNCTIONAL DE SOIA , care are circa 90-92% proteina bruta ! " :wink:

Sper ca am lamurit problema, multumim Cosmin.... :wink:
cam in ce dozaje se foloseste in mixuri?????
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18915
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de Vladut Mateianu »

depinde. dupa mine, 10-15% ar fi ideal. si cred ca si glutenul de grau ar trebui obligatoriu in aceiasi proportie.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
Sorin Ionescu
Mesaje: 311
Membru din: Mar Sep 12, 2006 20:06

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de Sorin Ionescu »

Dozajul depinde mult de restul mixului si perioada in care vei folosii boilesul.
Ideal este sa-ti calculezi valoarea proteica cat si a carbohidratilor din boilesul tau si in functie de ceea ce vrei sa obtii te joci cu procentele anumitor ingrediente cu valoare proteica mare. In cazul tau poti jongla intre 0.5% si 15% fara probleme.

Pentru o intelegere mai buna a aspectului iti propun o serie de teste in care sa folosesti mixuri cu diferite procente de proteina si carbohidrati fara nici un fel de parte lichida iar in urma acestora iti poti da seama de ceea ce-si doreste pestele in acea perioada in acel lac. Atentie insa ca dupa adaugarea partii lichide procentele se schimba si trebuie alte probe dar din punctul me de vedere doar pas cu pas se poate face un mix extraordinar. :idea:

Ps.Pentru inceput de arome poti sa uiti (acestea sunt doar o amprenta pentru recunoasterea hranei)in caz contrar te poti trezii ca boilesul este acceptat pentru o perioada ca sursa de hrana doar de dragul aromei, cel mai bun ex. sunt ready made-urile (aproximativ 90% gris - amprenta potrivita) :wink:
Campion National 2011

Avatar utilizator
Bogdan Dragan
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 1179
Membru din: Joi Aug 20, 2009 17:31
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de Bogdan Dragan »

Sorin Ionescu scrie:Ideal este sa-ti calculezi valoarea proteica cat si a carbohidratilor din boilesul tau si in functie de ceea ce vrei sa obtii te joci cu procentele anumitor ingrediente cu valoare proteica mare. In cazul tau poti jongla intre 0.5% si 15% fara probleme.
Acest lucru este aproape imposibil de calculat corect :wink: De ce? Prin simplul fapt ca la multe din ingredientele existente pe piata nu exista tabele cu valoarea nutritiva a produselor respective!

Avatar utilizator
mihasca_doru
Mesaje: 154
Membru din: Lun Iul 04, 2011 20:35

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de mihasca_doru »

, cel mai bun ex. sunt ready made-urile (aproximativ 90% gris - amprenta potrivita) :wink:[/quote]
nu pot sa cred asa ceva :oops: :oops: :evil: :evil: ,sa puna atat pesmet????????oare in mixurile lor exista aceasi cantitate de pesmet ca si i \n bilele redy made????
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă

Avatar utilizator
Sorin Ionescu
Mesaje: 311
Membru din: Mar Sep 12, 2006 20:06

Re: izotatul de soia..........

Mesaj de Sorin Ionescu »

@mihasca_doru

sa puna atat pesmet???????? NU PESMET,GRIS..!!! eee poate am exagerat putin..doar putin... :oops: :wink:

oare in mixurile lor exista aceasi cantitate de pesmet ...... DESPRE CINE VORBESTI?? :?:
Campion National 2011

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”