Pasta solubila sau nu ?

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

razvan89
Puncte: 0

Pasta solubila sau nu ?

Mesaj de razvan89 »

Din cate am observat din partidele mele de pescuit, pasta solubila pe boiles sau pe porumb itti aduce trasaturi mai dese.
Ce nu am incercat pana acum, sa pun multa pasta pe momeala, adica sa imbrac bila in pasta pana o fac cat un ou ? Oare o conta ? O fi mai atragatoare ?

zfcristian
Pescar de competitie

Re: Pasta solubila sau nu ?

Mesaj de zfcristian »

razvan89 scrie:Din cate am observat din partidele mele de pescuit, pasta solubila pe boiles sau pe porumb itti aduce trasaturi mai dese.
Ce nu am incercat pana acum, sa pun multa pasta pe momeala, adica sa imbrac bila in pasta pana o fac cat un ou ? Oare o conta ? O fi mai atragatoare ?
Daca faci bila cat 1 ou si mai ai si plumbul, cam la ce distanta crezi ca o sa pescuiesti din aruncare ?!?
Poti foarte bine sa folosesti plumbi special pentru pasta , rezultatele sunt foarte bune .
Cei de la Fox au niste plumbi speciali in acest sens, cam scumpi dar buni !!!

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Coco de la carpdiscount punea pasta multa pe bila, cam cum zici tu, si rezultatele au fost bune... dar vb lui Cristi, iti va lua mult din aruncare ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

arsinel
Pescar de competitie

Mesaj de arsinel »

Cum a zis si Cristian cu Vladut poti cumpara plumbi speciali sau momitor pe care sa pui pasta iar pe bila o usoara urma de pasta.
Mai este varianta bila cu pop-up si le ,,lipesti'' intre ele cu putina pasta.
Divizia de Lupi a Clubului Sportiv
Personal Best 23,650KG - MV2 / 2020

george n

Mesaj de george n »

eu in vara am folosit pasta pe plumb, si nu plumb special de pasta ci plumb long cast. Am pus pasta in jurul plumbului si nu am avut nici o lansare la care pasta sa cada de pe plumb. in schimb am prins niste crapi frumosi.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

ei eu am folosit pasta pe plumb direct, nu se desface in lanseu daca o lipesti calumea
Critic echilibrat

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

osc1or scrie:ei eu am folosit pasta pe plumb direct, nu se desface in lanseu daca o lipesti calumea
Problema nu e neaparat de desfacere ci aerodinamica a monturii si de asemenea de cantitatea de pasta ce poate fi pusa pe plumb astfel incat sa ai si o cantitate buna de pasta acolo dar in acelasi timp sa poti sa faci si aruncari la distanta

brietudor

Mesaj de brietudor »

Daca vrei atractie din pasta mai mare eu zic sa o pui pe momitor/plumb pasta/plumb.
Daca insa pui multa pasta peste momeala de la carlig nu faci decat sa afectezi mecanica monturii...si poate chiar daca il atrage nu se inteapa. Oricum, rolul pastei solubile e sa atraga repede....adica eu cel putin daca nu am trasatura in max 1 ora jumate 2 cand pescuiesc cu pasta schimb...o pasta de dimensiuni mari poate lucra si 4 5 ore....deci nu vad rolul atractiei rapide aici...
In schimb, daca vrei sa obtii aproape acelasi efect...fa un saculet solubil cu pasta solubila...si iti ramane bucata mare de pasta chiar langa carlig....
Dar dupa mine cea mai buna varianta atractie foarte rapida, pasta in strat moderat-subtire peste momeala de la carlig, momitor cu groundbait colat cu pasta, si un saculet solubil cu spartura de solubile si tari, micro-pelete, pasta si mix de boilies. (asta in coditiile de pescuit unde nu trebuie distanta)....unde trebuie renunti la pasta de pe plumb si la saculet si bagi pe banda pva 2 bile trase in pasta...
Campion national de tineret 2013!

bradlly

Mesaj de bradlly »

Bila tare pe fir de par invelita in pasta solubila, o camasa cu grosimea de 3,4 mm, si 3 bile solubile pe banda pva sau fir solubil sunt arhisuficiente. Dupa ce lansezi, aproximativ in acelasi loc mai dai cu cobra 3,4 bile tari si tot atatea solubile ca sa mentii o zona de atractie.
APS Bucuresti
Alexandru Brad

george n

Mesaj de george n »

dar in perioada asta oare ce merge mai bine? pasta pe plumb ori momeala sau saculet cu pelete, stickmix...?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”